Bookmark tips (deel 2)

De afgelopen twee weken hebben jullie hopelijk genoeg leuk leesvoer gevonden op de vermelde blogs. Vandaag zet ik een vijftal nieuwe blogs in de spotlights.


Pink Heron


Deze Engelstalige blog is zonder twijfel een van mijn favorieten. De blog wordt zeer regelmatig onderhouden en staat bekend om uitstekende fotografie en prachtige foto’s van grote vissen. Niet alleen de karpers komen langs, maar blogger Alexander Kobler en vismaten richten zich ook op andere vissoorten als snoek en baars. Een blog die je gezien moet hebben!


Carp on the Fly


Deze Amerikaanse blog is gaat, zoals de titel doet vermoeden, over het vissen op karper met de vlieg. Een zeer interessante visserij die in Nederland vrijwel nooit wordt toegepast en misschien niet helemaal terecht. Naast de vele vangsten vind je af en toe ook video’s waarbij je ziet hoe men deze karpers belaagd. Noot: probeer je niet te storen aan het feit dat er geen onthaakmatten worden gebruikt, want deze vissen worden in ieder geval nog levend terug gezet. Dat is in Amerika vaak wel anders ;)


Chasing Myths


Een zeer interessante blog is die van James ‘Smithy’ Smith. Opvallend bij deze blog is de rustige en heldere layout met daarbij de uitgebreide verslagen die lekker weglezen. De verhalen staan niet vol met foto’s, maar de foto’s die er bij zitten zijn van goede kwaliteit en voegen een extra sfeer toe aan het verhaal. ‘Smithy’ neemt je mee in zijn jacht naar de mythes die voortleven op de Engelse (circuit)wateren.


Koen Verweij

Terug naar de Nederlandstalige blogs. Koen Verweij is in december 2010 gestart met het bijhouden van zijn visavonturen op zijn blog. Naast de statische visserij op karper gaat hij graag met de pen op pad en jaagt hij op karpers, snoeken en zeelten. De laatste maanden vist hij regelmatig op een stek die hij ‘de boerenbrug’ noemt. In de gelijknamige blogserie neemt hij je mee naar de oevers van deze stek en toont hij enkele prachtige karpers en zeelten.


Linkerflanken


We sluiten dit artikel af met de blog van Andres de Rouville. Opvallend is dat een groot aantal actieve bloggers uit Amsterdam afkomstig is en ook Andres heeft hier zijn visgronden liggen. De titel van zijn blog zal ongetwijfeld iets te maken hebben met de spiegelkarperprojecten waar Andres zich voor inzet en regelmatig verschijnen er dan ook foto’s van projectspiegels op de blog. Dit gecombineerd met leuke verslagen en prachtige vangsten maakt de blog zeker het bezoeken waard.

 


Ik wens jullie opnieuw veel leesplezier en hoop jullie binnenkort weer van een paar nieuwe tips te kunnen voorzien.
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.