Bookmark tips (deel 3)

Afgelopen zomer stelde ik tien blogs aan jullie voor die de moeite waard zijn om te lezen en regelmatig te controleren. Met de winter voor de deur zal er meer tijd achter de pc worden doorgebracht en ben ik op zoek gegaan naar een aantal leuke videoblogs die op YouTube te vinden zijn. Uiteraard zijn er de bekende bedrijven die hun eigen kanaal regelmatig voorzien van nieuw materiaal en zijn er bekende blogs zoals die van Piet Vogel. Toch wil ik me juist richten op de onbekendere kanalen en dan komen we uit in Engeland waar veel jonge vissers hun belevenissen delen met de videocamera.
 


The Carp Blog

Met 38 delen vormt deze blog een goed doorlopend verhaal. Een aantal jonge vissers doet regelmatig verslag over hun visserij en deelt hierbij regelmatig de tactieken en technieken met de kijkers. Er wordt gevist op verschillende type wateren, van goed bevolkte cultuurwateren tot de moeilijke Engelse pits die we kennen uit de boeken van menig Engels karpervisser. 
 

Kanaal: www.youtube.com/user/Thecarpblog
 


 


Total Carping – The Steamies blog

De volgende blog steekt erg goed in elkaar. Twee jonge gasten nemen je mee in hun visserij en vertellen vol enthousiasme over alles wat er in ze om gaat. Opvallend is de relaxte wijze waarop alles wordt gepresenteerd. Ook hier wordt op verschillende type wateren wordt gevist en dat brengt een hoop verschillende type vissen op de kant.
 

Kanaal: www.youtube.com/user/TotalCarping
 


 


Fishing Dorset

De Engelse visser Chris Whestley post met regelmaat nieuwe video’s. In veel andere blogs zit de spreker lange tijd op zijn stretcher onder een paraplu te vertellen, maar in deze video’s worden meer actiebeelden getoond en is de ‘vissfeer’ meer aanwezig. De kwaliteit van de video’s ligt ook een stuk hoger dan bij anderen. Dat afgewisseld met mooie vissen maakt dit een hele interessant blog.

Kanaal: www.youtube.com/user/sleepyfisherman10
 


 


The Carp Catcher

Een blog die ik regelmatig bezoek is die van the Carp Catcher. Deze karpervisser heeft een hele serie blogs gemaakt over zijn visserij op een Engelse rivier onder de titel ‘River Cam Carp’. Hierin werden prachtige vissen getoond en hij is nu bezig aan een nieuwe serie genaamd ‘Fenland Dreams’. 
 

Kanaal: www.youtube.com/user/TheCarpCatcher
 


 


Three Carpers carpfishing

Op dit kanaal worden met regelmaat leuke filmpjes geplaatst. Serieuze sessieverslagen, maar ook grappige momenten en bloopers die afzonderlijk met de wereld zijn gedeeld. Waar je in de media vaak alleen de grotere karpers ziet is het leuk om te zien is dat men in Engeland toch ook veel kleinere karpers toont. Goed om te zien!
 

Kanaal: www.youtube.com/user/threecarpers
 


 

Uiteraard zijn dit niet alle blogs die op YouTube zijn te vinden, maar slechts een greep uit het aanbod. Ik hoop dat ik je hiermee weer wat ideeën heb gegeven voor de opvulling van de stille uurtjes ;)
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.