Bouchon: Dag 13

Oftewel mist. De hele valley hangt er vol mee en als er mist hangt dan heb ik slechte ervaringen met de vangsten. Het is dus helemaal niks, nakkes, nada. Ik ben nu een flink stuk op weg in de sessie en heb weinig schokkends gevangen. Het zit er even niet ben ik bang. Het meer is zo dood als een pier. Er is zelfs geen kringetje te vinden. Dit terwijl eergisteren nog regelmatig karper sprong. Het weer helpt zeker niet mee, maar goed ik moet het er mee doen. Ik heb besloten om niet meer te gaan verstekken. Elke stek lijkt net zo goed of zo slecht als die waar ik nu zit.
 


Ik neem nog een bak koffie en kijk weer over het water als mijn radio voor de zoveelste keer het nummer “Formidable” (klik hier voor het lied) uit bleert. Het is niet formidable Franse pannenkoek, het is gewoon k*t met peren.

De voerstekken werken niet en ook niet de zorgvuldig opgebouwde stekjes bieden geen soelaas. Afromen is leuk als de vis er zit, maar die zit er niet.

Ik besluit om de laatste paar dagen met zwervende hengels te gaan vissen met een Taska PVA bag gevuld met Mainline goodies. Op deze manier hoop ik een zwervende karper te onderscheppen die net even ze bek open doet en zich vergrijpt aan mijn aas.

Vanmorgen nog bezoek gehad van een aantal Franse carpiste. Ook ik soms wist waar je de karper mee moet vangen want ze blanken keihard. Nadat ik ze heb uitgelegd dat ik ook geen flauw idee heb druipen ze gedesillusioneerd af. Een half uur later zie ik ze verdwijnen met hun auto’s naar huis.
 


Snack attack wie weet levert het een vis op


Ik heb genoeg tijd om over een hoop dingen na te denken. Dit doe dan ook. Één van die dingen is hoe de karperscene veranderd is en echt niet altijd in zijn voordeel. Het aantal karpervissers is alleen maar toegenomen de afgelopen tien jaar en rustiger aan de waterkant is het niet geworden. Ook de jaloezie is groter geworden. Ik weet nog goed dat we elkaar allemaal ons visje gunde en dat is tegenwoordig wel anders helaas. Vorige week ving Guido een 18 kg spiegel en ik was zeer blij voor hem. Ik ben zelfs het water ingegaan om hem te scheppen. Daar heb je immers een maat voor. Natuurlijk had ik de vis liever zelf gevangen maar het lot besliste anders. Dat gebeurd nu eenmaal. Helaas is het tegenovergestelde ook vaak een feit. Dat is jammer en verpest onze prachtige hobby.

Maar goed ik zit in Frankrijk en heb het naar me zin ondanks dat ik slecht vang. Ik geniet van het paartje ijsvogels die ik nog steeds niet op de foto heb en kijk met fascinatie naar de vraatzucht van de aalscholvers welke geen voorn, maar een dwerg meervalletjes pakt. Ik lach als hij vervolgens een half uur loopt te klooien voordat hij hem goed naar binnen krijgt.
 


Grijs en Grauw September weer. Een uur later zelfs geen kringetje van een voorn


Net even lekker een hapje gegeten. Kebab, ja. Echt waar, Mohammed levert aan de waterkant. Toppertje die man. Ik zet de ketel op. Een nieuwe avond en nacht ligt in het verschiet en wie weet, de nieuwe maan komt eraan.

Be different

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.