Confessions of a Fishionista

Over smaak valt te twisten. Echt wel.” Over smaak valt niet te twisten” is waarschijnlijk uitgevonden door iemand die het twisten moe was. De Daiwa vs Shimano is iets uit het verleden, een actueel onderwerp en zal toekomstige vissers bezighouden.

Op verschillende fora is “foto van je uitrusting” gezien de hits en reacties een hot topic. We zijn dus bijna allemaal heel blij met de spulletjes. Ik ook. Ben d’r helemaal gek van. Spulletjes hebben bij mij een hoge omloopsnelheid. Zo hoog zelfs dat ik geen tijd heb om foto’s te maken en op het net te zetten .

Nieuwtjes blijven in mijn beleving leuk. Dan is het toch niet gek dat ik iets vervang als ik er zin in heb? Zo denkt niet iedereen erover. En waarom? Ik weet het niet.

 

Vroeger had ik een vismaat. Volgens hem ving ik niks meer door materiaal te kopen en te vervangen. Daar heeft hij altijd gelijk in gehad. Maar ik heb nooit het tegenovergestelde beweerd. Waarom moest ik het dan iedere keer weer aanhoren? De man verdiende zat, meer dan ik. En toch als we gingen vissen was het bijna altijd dezelfde die moest betalen voor iets lekkers tijdens het vissen of verkennen. Het viel op een gegeven moment ook op dat we wel heel vaak met  mijn auto op pad gingen. Ik heb er nooit wat van gezegd in de hoop dat ik wat vaker getrakteerd zou worden. Dat gebeurde af en toe maar dan lag z’n pinpas thuis en het zou later terugbetaald worden. Nooit een stuiver van terug gezien. Heel vervelend om van zo iemand te horen dat je teveel geld uitgeeft aan onrelevante zaken.

Hij is overigens niet de enige die commentaar levert op andersmans uitgaven. Waarom vraag ik me altijd af. Laat iedereen toch lekker geld uitgeven op de manier waarop hij/zij dat denkt te kunnen doen. Zolang je erdoor niet in de rode cijfers belandt, moet het kunnen.


Volledige hypalon grip gemaakt door Rodvisions

Mijn spullen kan je ongezien van me kopen als ik ze aanbied. Ze worden regelmatig vervangen want ik wil thuis geen museum en ik ga er voorzichtig mee om. Op die manier blijft het voor mij betaalbaar. Het net even anders hebben dan anderen vind ik leuk. Ik weet ook niet waarom. Gewoon daarom. Het personaliseren van materiaal is me dus niet vreemd. Uitgangspunt hierbij is dat het esthetisch verantwoord moet zijn en functioneel.

Zo heb ik een set hengels voorzien van een hypalon grips en stootringetjes. Hypalon voelt lekker aan, kan tegen een stootje en neemt de oorspronkelijke vorm weer aan na vervorming. De glimmerdjes beschermen het topdeel tegen onvriendelijke grindpaden etc. en geeft een hengeldeel op een bescheiden manier meer uitstraling. Hoeft niet maar de hengels zien er beter uit. M’n molens hebben een zwarte slingerknop gekregen. De slip werkt niet beter maar het ziet er mooi uit. Niet? Zie je wel, over smaak valt te twisten!


Slingerknop van Weston Development

Maar het liefst koop ik blanks van een gerenommeerd merk die ik vervolgens laat afbouwen naar wens. Uiteindelijk kost de hengel iets meer maar dan heb je wel wat. In Engeland zijn spullen te koop die in NL niet te koop zijn of waar je heel lang op moet wachten. De uitkomst zijn de grotere Engelse zaken die overzichtelijke webshops hebben. Zij doen graag zaken met ons. Bijvoorbeeld Johnson Ross en The Tackle Box staan bekend om hun assortiment en service. Daarnaast heb je de kleine bedrijfjes die de niches van de markt bedienen. Vaak loopt het contact hiermee wat stroever. Weston Development verdient wat dat betreft een pluim. Bestellen en voordat je het weet, ligt het bestelde op je deurmat.

Aan de andere kant van de Noordzee gaan ze verder dan wij met spulletjes. Er bestaat een heuse subcultuur onder de vissers die zichzelf graag Tackle Tarts noemen. Zij hanteren regels qua materiaal en opstelling die een gemiddelde Hollandse visser niet begrijpt. Fantastisch. Zelf ga ik niet zover want daarvoor vind ik teveel actuele producten te leuk om te gebruiken. Ik denk anders over esthetiek en functionaliteit. 6” Buzzer bars bijvoorbeeld zijn iets te kort. Daar passen mijn niet zo tarty ISO’s niet op. EVA grips heb ik ook niet. Doe mij maar hypalon. Dan kan je vervormen en neemt weer de oorspronkelijke vorm aan. Ik zal niet afgeven op een tart. Zolang hij/zij er plezier aan beleeft en niemand benadeelt, is er geen vuiltje aan de lucht.


Stootringetje om hengeldeel te beschermen

Ik geef m’n wereldje graag wat kleur. In het voormalig Oostblok werden produkten gemaakt met 1 doel voor ogen, functionaliteit. Is de wereld daar zoveel mooier van geworden? Trouwens als we alleen zouden kunnen kopen wat nodig was, was er niks om over te dromen. Het assortiment van de producenten een stuk saaier zijn en een deel van de winkeliers zou het bestaansrecht verliezen. Wordt de hobby daar leuker van? Nee toch.
Hebbe, hebbe, hebbedingetjes. I like it!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.