Creëer je eigen fotoboek

Ik durf het aan om te zeggen dat iedere visser, dus ook jij, veel foto’s maakt tijdens het verblijf aan de waterkant. Foto’s van de ongerepte natuur, zonsondergangen, zonnende of paaiende karpers en natuurlijk van je vangsten. Stuk voor stuk nieuwe herinneringen die je meeneemt in je leven. Persoonlijk vind het leuk om deze herinneringen te kunnen delen met vrienden en familie, maar het merendeel van de foto’s raakt nog wel eens verdwaald op de harde schijf.
 


Eind vorig jaar besloot ik voor het eerst eens werk te maken van een persoonlijk fotoboek. Een zelfgemaakte verzameling van mijn mooiste herinneringen uit het afgelopen visjaar. Er zijn diverse website’s waar je een dergelijk album kunt maken en bestellen. Ik heb uiteindelijk zelf gekozen voor een album uit de fotoservice van Hema, maar er zijn legio andere mogelijkheden om dit te doen (en tegen concurrerende prijzen). Let ook op acties, want die kunnen een flink verschil maken in de kosten ;)
 


Maak je eigen collage


Het leuke is dat je het album geheel naar eigen inzicht kunt indelen en invullen. Even de software downloaden van de website en je kunt offline werken aan het album. Dat is maar goed ook, want er gaan al snel wat uurtjes zitten in het selecteren van je foto’s en het ‘stylen’ van het album. Het kostte mij meerdere avonden voor ik echt tevreden was en op de bestelknop klikte. Zorg er wel voor dat de foto’s die je gebruikt van goede kwaliteit zijn. Scherpte en het aantal pixels zijn erg belangrijk om een mooi eindresultaat te verkrijgen. 

Als je een echt leuk resultaat wilt krijgen dan raad ik je aan om van de standaard sjablonen af te stappen en op zoek te gaan naar de artiest in jezelf. Interessante uitsneden, verrassende combinaties of juist een pagina vullende foto kunnen een heel leuk effect geven en breken de standaard. Uiteindelijk creëer je iets tastbaars dat je rustig eens door kunt bladeren of kunt laten zien aan je familie en vrienden. Of pochen tegenover je vismaten natuurlijk ;)
 


Het eindresultaat mag er wezen


Mijn ‘fotojaarboek 2012’ kostte me uiteindelijk €28, maar de kwaliteit van het boek is dan ook uitstekend. Stevig en mooi papier, pagina’s die perfect zijn uitgesneden en een harde (zelf ontworpen) kaft. Het is mij erg goed bevallen en ik weet zeker dat ik vanaf nu jaarlijks een persoonlijk album zal gaan maken.

Be creative ;)

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.