Customize your kettle!

Ik heb het al vaak gezegd, anno 2018 is eigenlijk alles mogelijk wat betreft het customizen van je tackle. Zelfs je fluitketel is tegenwoordig niet veilig meer en daarom is het tijd om het er eens over te hebben. Steeds vaker zie je namelijk in de social media van die customized kettles voorbij komen. Naast dat deze ketels volledig zijn gegraveerd, zijn de handvatten vaak ombonden met paracord en is zelfs de knop op de deksel vervangen voor een speciale variant. In dit artikel nemen we de opties met je door!

Nene Valley Kettles

Het bedrijf die startte met deze bijzondere niche was het Engelse Nene Valley Kettles van Ben Redley. Hij begon met het graveren van fluitketels van diverse merken en al snel expandeerde zijn business naar zo’n beetje het gehele cooking ware assortiment wat we in de karpervisserij kennen. Naast dat hij fluitketels graveert met teksten of logo’s naar keuze, bevat zijn range ook rvs bekers, bieropeners, Zippo’s, riemen en bestek. In feite is niks te gek voor hun zolang het maar te graveren is! 

De Nene Valley Kettles zijn populair!

Paracord handles

Naast het graveren van de fluitketels, binden ze ook de handvatten af met paracord. Paracord is een ‘US made’ multivezel nylon koord wat extreem sterk en duurzaam is. Paracord is een type koord wat voor parachutes gebruikt wordt. Tijdens de 2e wereldoorlog werd door de Amerikanen de touwen van de gelande parachutes afgesneden en gebruikt voor velen doeleinden. Zo kwam dit koord aan deze naam. Paracord is verkrijgbaar in velen kleuren waaronder zelfs camouflage uitvoeringen. Door de kleur van het paracord kan je je ketel nog meer customizen!

De mogelijkheden zijn eindeloos

Carplife Products custom kettles

Nog een Engels bedrijf die speciale fluitketels aanbiedt is Carplife Products. Carplife Products verkoop zowel een eigen fluitketel, de Slim XL Kettle 1.5L, als de nieuwe Square Kettles van RidgeMonkey. Bij zowel hun eigen fluitketel als bij de RidgeMonkey exemplaren is het mogelijk om kosteloos het handvat te laten voorzien van olijfgroen, camo of zwart paracord. Zo geef je net even een persoonlijke touch aan deze toch al gave producten!

Een customized RidgeMonkey Square Kettle by Carplife Products

Reaper Custom Tackle Knobs

Wie het graveren of gebonden handvatten nog niet speciaal genoeg vindt, kan nog een stapje verdergaan. Het Engelse Reaper Custom Tackle, tovenaars van hele gave producten, maken namelijk op bestelling ook speciale knoppen voor op de deksel van je fluitketel. In principe is hier ook niks te gek qua materialen en kleuren. Reaper Custom Tackle is vooral goed in het bewerken van (marbled) acryl maar er zullen ongetwijfeld meer mogelijkheden zijn. Kijk alvorens je zo’n knob besteld, wel even hoe de originele variant op je fluitketel is gemonteerd. bij veel standaard fluitketels kan je de knob vervangen. Vooral de nieuwere fluitketels met warmtespiraal onder de bodem hebben vaak een plaatje welke op meerdere plekken is genageld/gelast. Let hier dus op!

Een custom made kettle knob van Reaper Custom Tackle

Custom kettle bag

De laatste tip om je fluitketelset helemaal te pimpen is door er een custom tas om te laten maken! Sommige merken als een Carp Spirit of NGT leveren deze al standaard bij hun fluitketels, de meeste andere merken niet. Naast dat een tas voor je fluitketel hem net even beter beschermt, een Nene Valley Kettle kost al gauw 70,00 euro, houd je ook alles wat meer bij elkaar. Veel custom merken als Custom Carp Products of Peak Angling kunnen prima een gave kettle bag maken in olijfgroen of DPM uitvoering. Zo maak je je set net even wat meer af!

Het Franse Carp Spirit levert standaard een kettle bag bij hun fluitketels

Kortom

Ja, het pimpen van je fluitketel gaat ver. Toch zie je vooral de kettles van Nene Valley steeds vaak op social media en heb ik het idee dat zijn producten een ware toevlucht hebben genomen. Misschien is het ook wel zo dat wij karpervissers gek zijn op mooie producten. Van een gepimpte fluitketel zal je nooit meer gaan vangen maar tarty is het zeker!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.