Daiwa SS2600 upgrades: Drag knob & Click plate upgrade

In deel 1 van deze serie liet ik jullie zien hoe je nu precies je standaard vilten slipplaten kunt vervangen voor een setje van carbon. Een upgrade die ervoor zorgt dat je slip net wat sneller reageert en welke je net wat subtieler kan afstellen. Daarnaast zijn slipplaten van carbon wat duurzamer dan die standaard washers. Naast slipplaten is er nog een upgrade die de molenslip van je SS2600 superieur maakt en dat is een drag knob upgrade. Een SS2600 is en blijft een spinmolentje en bevat een conventionele slip die je aardig wat slagen moet geven om hem van open naar dicht te draaien. Lastig als je tijdens een dril snel moet schakelen tussen een open en dichte spoel. In dit artikel met bijgevoegde vlog laat ik je zien hoe snel je je molen quick drag kan maken!

De Speed Cap upgrade van Weston Developments

Drag Knob upgrades

Op de markt bestaan van verschillende aanbieders speciale, uit aluminium vervaardigde, vervangknoppen om je standaard slip om te toveren tot een quick drag versie. Daiwa bracht jaren de eerste upgrade uit in de vorm van de Bite ’n Run Converters. Het Engelse Weston Developments bracht hun Speed Caps uit, momenteel al in een gen2 versie, en ook diverse Duitse merken als QCTackle en F.R. Custom Reels bieden diverse modellen aan. In de regel werken ze allemaal op een soortgelijk principe en is de binnenkern van de slipknop iets langer dan het originele model, waardoor ze bij een kleinere slag al de click plate raken en je molen vast of open zetten.

Drag Knob upgrades van diverse merken

Click Plate upgrade 

Zoals in deel 1 al verteld, is de click plate een belangrijk onderdeel van je molenslip. In de eerste plaats is hij tezamen met de drive washer ervoor verantwoordelijk dat je molenspoel grip heeft op je moederas. Op de tweede plaats verspreidt dit onderdeel de druk op je slipplaten die je door middel van je slipknop uitoefent. Bij verkeerde montage of extreme kracht, kan dit kunststof onderdeeltjes doldraaien. Het vierkante gat wordt door de metalen moederas rondgeslepen. Het Engelse Weston Developments verkoopt hier een upgrade voor die twee voordelen heeft. Allereerst is deze upgrade gemaakt van hoogwaardig aluminium en is doldraaien niet meer aan de orde. Het tweede voordeel is dat deze click plate een slag groter is dan het origineel en daardoor veel gelijkmatiger druk uitoefent, over een groter oppervlakte, op de slipplaten.

Check onderstaande vlog hoe je precies beide onderdelen kunt monteren op je Daiwa SS2600 molen!

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.