Daiwa SS2600 upgrades: vervang je slipplaten!

Het customizen en upgraden van molens is iets wat we voorheen alleen zagen in Engeland. Toch zie je ook dat de laatste jaren in Nederland steeds meer custom onderdelen te verkrijgen zijn. Door snelle betaalmogelijkheden als PayPal, is het ook voor ons steeds makkelijker om gave molen upgrades snel en makkelijk over de grens te kopen. In deze nieuwe driedelige rubriek zal ik aan de hand van tekst en video uitleg geven hoe je een Daiwa SS2600 molen vrij simpel kan upgraden. In dit eerste deel laat ik je zien hoe je de standaard felt washers van je molen, de originele vilten slipplaten, kan vervangen door een hoogwaardig setje slipplaten van carbon!

De benodigdheden

Carbon slipplaten

Je slip is een van de meest essentiële onderdelen van je molen. Door veel gebruik, slijten je standaard slipplaten waardoor hij niet meer zo subtiel werkt als voorheen. Dat je slipplaten slijten is niet verwonderlijk. Deze zijn vaak van dun vilt gemaakt en zijn niet echt duurzaam te noemen. Helaas is zelfs de duurste molen op de markt vaak voorzien van deze inferieure slipplaten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er de laatste jaren steeds meer upgrades verkrijgbaar zijn van merken als Custom Reels UK, Weston Developments, Carbontex, F.R. Custom Reels en South Custom Reels. Zij verkopen vervangende slipplaten die je slip een heel stuk beter laten werken!

Carbontex slipplaten van M2 Bait & Tackle

De verschillende varianten

Op de markt zijn veel verschillende slipplaten te koop. In volgorde van kwaliteit, kunnen we de volgende varianten benoemen;

  • Felt washers (vilt)
  • Nylon washers
  • Carbon washers
  • Teflon washers

De eigenschappen van het materiaal zorgen voor de werking. Hierbij zijn begrippen als slijtvastheid en veerkracht het belangrijkste. Hoe meer veerkracht het materiaal heeft, hoe subtieler is je slip af te stellen. Hoe slijtvaster, hoe langer je slipplaten heel blijven. Om dit beter te begrijpen en om te laten zien hoe je nu je slipplaten vervangt, heb ik onderstaande howto gemaakt in mijn nieuwste videoserie genaamd GoPro Adventures. Veel kijkplezier gewenst!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.