Daiwa SS2600 upgrades: Worm Shaft upgrade

We zijn aangekomen bij de laatste technische upgrade die je kunt uitvoeren aan je Daiwa Whisker SS2600 molen en dat is het vervangen van de standaard worm shaft voor een speciale variant. In deze korte handleiding neem ik je mee in de wereld van de wormwielas van je molen, het nut van dit onderdeel en de benodigdheden om hem te vervangen. Laten we beginnen!

Worm Shaft

Alvorens in te gaan op het upgraden van je worm shaft, is het natuurlijk slim om even uit te leggen wat dit onderdeel precies doet. De worm shaft ligt achterin je molen en is een speciale as waarop een speciaal pennetje, de oscillating pawl, wordt begeleidt. De worm shaft staat door middel van een schroefje in verbinding met de hoofdas van je molen. Doordat het pennetje de lijnen van de worm shaft volgt wanneer je aan je molenhendel draait, gaat je hoofdas en daarmee je molenspoel op en neer. Door zowel de op- en neergaande beweging van de molenspoel en het feit dat je lijn indraait, wordt zo de lijn netjes op je molen gespoeld. 

De hoeveelheid inkepingen in je worm shaft, verteld wat over hoe snel je molenspoel op en neer gaat bij het opdraaien. Hoe meer inkepingen, hoe langer het duurt alvorens je molenspoel van onder naar boven beweegt en hoe secuurder de lijn op je molenspoel wordt gelegd. In de praktijk betekent dit dat bij een draai aan je molenhendel, het aantal omwentelingen stijgt van 14 omwentelingen naar 27 omwentelingen per draai. Dit heeft een aantal voordelen. Allereerst wordt de lijnafgifte een enorm stuk verbetert. Je lijn ligt veel dichter op elkaar wat verdere worpen bespoedigd en tevens ervoor zorgt dat je molen niet gaat liggen klapperen bij een run. Ten tweede is de techniek in je molen een stuk beter gebalanceerd en minder luidruchtig. Zoals eerder gezegd is een Daiwa SS2600 een molen die al decennia wordt verkocht. Door middel van een worm shaft upgrade, wordt het orthodoxe binnenwerk een stuk meer verfijnd!

Bij een worm shaft upgrade (links) verbeter je het opspoelen van je lijn

De upgrade

Een worm shaft upgrade, ook wel een Line Lay Conversion of Slow Oscillation System upgrade genoemd, is voor een beetje handige Harry prima zelf te doen. Partijen die deze worm shafts aanbieden voor diverse molens zijn onder andere Weston Developments en F.R. Custom Reels. Zij verkopen zowel de losse worm shafts als een service waarbij zij ze in je molens bouwen. Voor de Daiwa SS2600 is er slechts 1 partij die deze worm shaft upgrade levert. Dit is het Duitse F.R. Custom Reels die per worm shaft een 40,00 euro per stuk vraagt. Laat je deze upgrade door hun uitvoeren, dan bedragen de kosten 70,00 euro per molen. Verdere kosten wanneer je deze upgrade zelf uitvoert is een beetje molenolie, molenvet (grease) en wat borgmiddel (Lock Bond ed.) 

De geüpgradede worm shaft van F.R. Custom reels vervangt je standaard worm shaft met 14 omwentelingen naar een versie met maar liefs 27 omwentelingen per draai aan je molenhendel. Deze worm shaft is gemaakt van lichtgewicht maar hoogwaardig 7075T6 aluminium en vervaardigd in Duitsland zelf. 

De standaard worm shaft (rechts) en de upgrade van F.R. Custom Reels

De howto

Wanneer je mijn vlog hebt gevolgd waarbij ik de standaard lagers in het molentje verving voor hoogwaardige ABEC-7 varianten, dan zal je al weten hoe de worm shaft vervangen dient te worden. Daarom heb ik ervoor gekozen om van deze upgrade geen vlog te maken en de werkwijze in hoofdlijnen voor je uit te schrijven. Laten we beginnen!

Stap 1. De voorbereidingen

Bedek je werkblad met een krant tegen vettigheid. Leg een setje (precisie) schroevendraaiers, steeksleutel, puntbektang en keukenpapier klaar. Qua smeermiddelen dien je een potje molenvet (grease), molenolie, een borgmiddel (Bison Lock Bond of Loctite) en een ontvetter (rod & reel cleaner) te hebben. Ook je worm shaft upgrade zelf is wel zo handig!

De benodigde smeer- en borgmiddelen

Stap 2. Demontage

Demonteer je molenhendel en molenspoel. Draai de rotornut van de hoofdas los, trek het rotorhuis omhoog en schroef de twee zilveren schroefjes los die het kapje aan de zijkant vasthouden. Schroef ook het kapje op de kont los, en schroef en het dan zichtbare zilveren schroefje. Het kapje wordt nu enkel nog vastgehouden door twee zwarte kleine schroefjes. Deze mogen ook los zodat je het kapje kan verwijderen. Je kijkt nu naar het binnenwerk van de molen. Pak nu tussen duim en wijsvinger het grote zwarte wieltje, de zogenaamde drive gear, en til deze er voorzichtig uit. Je ziet nu als het goed is de worm shaft liggen. 

Stap 3. demontage standaard worm shaft

De worm shaft is door middel van een bracklet (oscillation slider) verbonden met je hoofdas. Door het losschroeven van het schroefje op de bracklet, komt de hoofdas van de worm shaft los. Heb je het schroefje losgedraaid, dan kan je de moederas uit je molen trekken en even wegleggen. Bovenop de bracklet ligt een plaatje en daaronder een ringetje. Deze kan je met een puntbektang voorzichtig eraf halen en even wegleggen. Ook het pennetje zelf, de oscillating pawl, kan je eruit trekken en even wegleggen. Om dit pennetje zit altijd een fijne nylon bushing. 

De worm shaft wordt op zijn plaats gehouden door een plaatje, de zogenaamde worm shaft retainer. Deze zit helemaal rechts van je worm shaft en kan je er heel makkelijk uittrekken. Je worm shaft is nu vrij. Het enigste wat je nog moet doen is om de Worm shaft bushing, of wanneer je deze al hebt vervangen, de worm shaft bearing en het onderliggende ringetje te verwijderen. Dit doe je door de molen iets schuin te houden en ligt te schudden/tikken. Vaak lukt dit ook vrij gemakkelijk met een puntbektangetje. Probeer dit met beleid te doen want je worm shaft kan uit de achterkant van de molen vallen! Haal nu de worm shaft uit je molen. 

De worm shaft ligt onderin de molen

Stap 4. montage geupgrade worm shaft

Pak nu de worm shaft upgrade en smeer de inkepingen in het asje goed in met molenvet. Een worm shaft heeft zowel een lange kant als een korte kant. Steek via de achterkant van de molenbehuizing de worm shaft met de lange kant naar voren terug zodat het uiteinde van de worm shaft precies valt in het kleine tandwieltje links in je molen. Zet je worm shaft nu vast door middel van de worm shaft retainer. 

Plaats nu het pennetje in de bracklet van de worm shaft terug en zoek door het draaien van het pennetje net zolang totdat deze weer verzonken ligt. plaats het kleine ringetje en afdekplaatje terug. Schuif nu je hoofdas terug in je molen zodat het gaatje in de as overeenkomt met het schroefgaatje van de worm shaft bracklet. Pak nu het schroefje en geef hem een drupje Lock Bond of soortgelijk borgmiddel. Vanuit de fabriek worden deze schroefjes standaard voorzien van een borgmiddel om de trillingen/resonantie tegen te gaan waardoor dit belangrijke schroefje niet kan lostrillen. Door opnieuw Lock Bond toe te passen, borg je het schroefje extra. Probeer altijd subtiel om te gaan met een borgmiddel en zorg ervoor dat je niet morst in de rest van je vertanding!

Voorzie je spoelen na de upgrade van nieuwe hoofdlijn zodat je lijn vanaf het begin goed op de spoel ligt!

Plaats nu de drive gear terug, schroef het afdekkapje terug en zet het rotorhuis weer vast met de rotornut. Op het korte einde van de worm shaft, wat zichtbaar is aan de achterkant van de molen, plaats je het kleine ringetje terug gevolgd door de nylon bushing of, wanneer je deze al geüpgraded hebt, voor een worm shaft bearing. Plaats nu het kapje op de kont terug en schroef hem vast. Plaats als laatste je molenhendel en molenspoel terug en klaar ben je!

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.