De Bedchair Cover

De lange, koude nachten staan weer voor de deur. Een erg goede periode als je mooie zware vissen wilt vangen. Als één ding het vissen kan verzieken in deze periodes is het wel kou. Heb je het eenmaal koud dan is het erg moeilijk je lichaam weer een beetje op temperatuur te krijgen.Aangezien ik het gehele jaar door vis, stel ik zeer hoge eisen aan een goede slaapzak. Zo heb ik er in de loop der jaren aardig wat slaapzakken doorheen gejaagd. Sommige vonden de vuilnisbak door slijtage, andere waren niet warm genoeg of waren bekleed met dubieuze vlekken die zelfs de stomerij er niet meer uit kon krijgen.

Eigenlijk bestaat er geen slaapzak die het hele jaar te gebruiken is. Een slaapzak die in de winter warm genoeg is, zal ervoor zorgen dat je in de zomer je slaapzak uit kunt wringen. Een slaapzak die heerlijk is voor de zomermaanden is weer veel te dun voor de winter.

Sinds een jaar maak ik gebruik van een slaapzak van trakker. Deze slaapzak voldoet aan al mijn eisen, alleen is deze nét niet warm genoeg voor de koudere winter nachten. Dit probleem heb ik opgelost door er een bedchair cover bij te kopen. Ik kan je vertellen, ik ben zo blij als een kind met dit ding!


Die ene extra laag maak je slaapzak een stuk warmer


Een bedchair cover is een dunne, waterdichte deken met een fleece voering die aan je stretcher is te klikken. Heerlijk luchtig om onder te kruipen tijdens een warme zomersessie. Doordat hij helemaal waterdicht is, hoef je ook niet meer bang te zijn voor een plotseling buitje wanneer je de nacht doorbrengt onder de sterrenhemel. Bovendien zijn de meeste covers gemaakt van ademend materiaal. Doordat een bedchair cover lekker compact is, scheelt dit toch weer in vervoer. Je kunt hem zelfs op je stretcher laten zitten.


Ook voor de koude wintermaanden gebruik ik hem erg graag, alleen dan over mijn slaapzak. Dit zorgt namelijk voor een extra isolatie laag. Dit ene laagje is meer dan genoeg om mijn slaapzak warm genoeg te krijgen voor de koudste nachten. Je zult versteld staan hoeveel dit scheelt (helemaal in combinatie met een lekker warm kruikje).

Voor mij is dit de perfecte combinatie voor het gehele jaar. Geen dure slaapzakken voor de verschillende seizoenen, maar een 4 seizoenen slaapzak en een goede bedchair cover volstaan meer dan genoeg.

Erwin van Hensbergen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.