De beginnende evolutie van baitgrinders

Voor 2010 kwam Korda met de Krusha, een grinder die het mogelijk maakte om boilies en pellets met een simpele draaibeweging te verpulveren naar stukjes en zelfs poeder. Vooral voor vissers die graag viste met stickmixen, begon een ware revolutie. Nu was het mogelijk om met een simpele draaibeweging boiliepulp te creëren voor je stickmix. Tot voor kort was een boiliehakker het enigste middel waarmee we in relatief weinig tijd boilies konden verpulveren. Met de komst van de grinders veranderde er qua gebruiksgemak veel.


De Korda Krusha’s in twee groottes

Toch zien we dat waar een nieuw innovatief product wordt geboren, de concurrentie niet stilzit. Concurrenten proberen een al goed product nog meer te verbeteren. Was de Korda qua kwaliteit al een goed product, de Krusha’s zijn gemaakt van hard en duurzaam plastic, zo proberen andere merken er een schepje bovenop te doen. Zo kwam onlangs X2 met hun Solution Crusher. Een grinder met roestvrij stalen hakselpunten wat duurzamer is dan hard plastic hakselpunten als die van Korda.

De Solution Crusher van X2

De tijd zal leren hoe ver de innovatie gaat van grinders. Wel kan ik je al vertellen dat Ringer Baits, het opkomende merk waarvan we op CarpFeeling onlangs al de Paste hebben geprobeerd, binnenkort zal komen met een full Metal grinder geschikt voor mini boilies en pellets. We zullen dan af zijn van plastic grinders wat de duurzaamheid zal vergroten.


Hoe de verdere evolutie zal gaan van baitgrinders moet zoals net gezegd de toekomst gaan uitwijzen. Wel kunnen we zeggen dat we stappen verder zijn dan de conventionele en vervelende boiliehakkers. Hoe een product als deze nog verder kan ontwikkeld zie ik nu nog niet voor ogen. Fabrikanten mogen mij en velen vissers gaan verrassen!

Tot zover,

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.