De boiliebom

Het creëren van een attractief laagje om je boilie kan op verschillende manieren. Het gebruik van vloeibare dips of poederdips die veranderen in een gel laagje, zijn enkele van deze. In dit artikel een andere manier, namelijk die van de boiliebom. Een methode om een attractieve uitwaseming te verkrijgen vanuit je haakaas. Interessant voor die vissers die graag in de koude wintermaanden hun aasje zo attractief mogelijk willen presenteren!


De benodigdheden:• Een kommetje en theelepel
• Je favoriete flavour, dip of liquid
• Melkpoeder
• Een boortje, tijgernootboortje of baitpunch
• Je haakaasje

Boor je haakaasje uit. Dit kan zowel een bottombait zijn als een pop-up. Denk er alleen bij pop-ups aan dat een gat in de boilie het drijfvermogen enorm reduceert. Wil je daardoor je haakaasje meer uitbalanceren , dan is dit een uitgelezen manier natuurlijk. Wil je vissen met Frolic dan hoeft de natuurlijk niet uitgeboord te worden. In dit voorbeeld gebruik ik een 20mm Tutti Frutti pop-up van Martin SB.

Boor je haakaasje uit

Schenk nu een scheutje van je favoriete flavour in het kommetje en voeg er net zoveel melkpoeder bij totdat je een pasta creëert. De keuze voor melkpoeder is het enorme uitwasende effect hiervan. De soort melkpoeder is op zich irrelevant. Voorbeelden zijn baby melkpoeder, koffiecreamer of luxere varianten als Vitamealo.


Creëer een pasta van melkpoeder en flavour

Wanneer de mix dik genoeg is, is het tijd om het gat in je boilie te vullen. Zorg ervoor dat de geheel gevuld is. Meerdere keren opvullen is vaak verreist voordat het gat geheel gevuld is met de pasta. (niet doordenken heren!)

Hier kan nog wel een klein beetje pasta bij!

Monteer nu de gevulde haakaasjes aan je hair. steek de boilienaald niet door de pasta naar de andere kant zodat je haakaasje goed blijft zitten.

Je montage is klaar!


Hoe dikker de pasta, hoe langer de uitwaseming duurt en hoe beter die blijft zitten bij het ingooien. Wil je een dunnere pasta gebruiken voor een snellere uitwaseming. Bindt dan een stukje pva tape om de boilie heen over de gaten. Succes!

Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.