De gaafste indicators van dit moment!

De hanger, springer, monkey climber of swinger neemt een prominente plaats in, in de hedendaagse beetegistratie. Van velen merken zijn fantastische exemplaren te koop in velen materialen, kleuren en modellen. Van lichtgevende varianten tot exemplaren van carbon. Van speciale hangers voor ‘slack lining’ tot zware modellen voor op de grote bassins en rivieren. In dit artikel behandel ik vijf ubergave modellen die momenteel op de markt te koop zijn. Een slabbetje is aan te raden!


De Hangers van het Engelse N-brice Stainless

Poeli’s Rods Hand Build Bobbins

Anno 2018 zijn er velen, vaak Engelse, bedrijven die hangers voor je op maat kunnen maken en ze zo kunnen personifiëren als dat je wenst. Ook in België is zo’n bedrijf te vinden en dat is hengelbouwer Gunther Poelmans met zijn gave Hand Build Bobbins. Deze gave bobbins zijn verkrijgbaar in twee gewichten te weten 18 en 28 gram. De transparante body kan je laten afbouwen naar wens met wikkelgaren, gegraveerde rvs ringen of stickers. De transparante bobbins zijn voorzien van een 25mm isotope sloth en kunnen worden afgebouwd met universele, van 2ba thread voorziene, producten van merken als Solar Tackle of Matrix Innovations. De prijs per twee Hand Build bobbins start bij 90,00 euro de set. Optioneel kunnen de bobbins worden uitgevoerd met een gegraveerde rvs ring voor een meerprijs van 15 euro de stuk. Voor meer informatie surf je naar; www.poelisrods.be

Poeli's Rods Hand Build Bobbins

Cazbar Innovations Lantern Indicators

Het Engelse Cazbar Innovations van Barry Mundy maakt werkelijk waar prachtige bobbins, molenhendels en boilienaalden van zo’n beetje elk materiaal wat je maar wenst. Op zijn Facebook pagina staan velen voorbeelden van zeer tarty producten die allen handmade zijn. Een bijzondere verschijning zijn zijn Lantern Indicators. Speciale bobbins met meerdere inkepingen rondom om een centrale isotope van alle kanten te kunnen zien! Op zijn FB-pagina staat zowel een middenkern uitvoering in carbon als in rvs maar ik denk dat op aanvraag nog veel meer opties bespreekbaar zijn. Een zeer gave verschijning aan de waterkant!

De Lantern Indicators van Cazbar Innovations

Solar Tackle P1 Titanium Indicator Heads

De Solar Tackle Indicator Heads zijn al decennia lang een grote hit en elke keer denk ik weer dat ze niet gaver kunnen worden. Toch is Solar Tackle erin geslaagd om ook dit product weer te verfraaien met hun gloednieuwe P1 Titanium Indicator Heads. In deze nieuwe range is zowel een small (7gr) als een large (9gr) variant te vinden in maar liefs zes kleuren (rood, groen, geel, blauw, wit en Nite-Glo) Daarnaast is er een speciale carbon versie verkrijgbaar van 11 gram. Naast de bekende fluoro kleuren, zijn de bobbins voorzien van een gloednieuwe adjustable line clip waarbij de spanning simpel is in te stellen door het draaien van de onderliggende collar. Bij elke Indicator Head wordt als laatste een O-ring geleverd in de kleur van de bobbin. Deze zou je bijvoorbeeld onder je alarm of rodrest kunnen plaatsen om je setup nog meer te personifiëren. De prijs voor deze gave Titanium Indicator Heads start bij zo’n 13,00 euro de stuk.

De Titanium Indicator Heads zijn verkrijgbaar in diverse kleuren waaronder carbon

Weston Developments Black Anodised Indicator Heads

Andy Bull’s Weston Developments staat al sinds jaar en dag bekend om zijn molenupgrades. Velen bekende molenupgrades als zwarte spoelen, schepnet spreidblokken, QD-knoppen en line clips upgrades zijn een Weston first. Nieuw in hun assortiment zijn de Black Anodised Indicator Heads. Deze zwarte van aluminium gemaakte bobbins zijn voorzien van Weston logo en 25mm isotope sloth. De schroefdraden zijn universele 2ba threads en dus te combineren met producten van onder andere Solar Tackle of Matrix Innovations. De bobbins wegen 16 gram per stuk wat iets meer is dan gebruikelijk. Hierdoor zijn ze prima te gebruiken wanneer je vist op afstand en zwaardere indicators benodigd zijn. 

De gloednieuwe Black Anodised Indicator Heads van Weston Developments

Monkey Climber Magazine Monkey Climber Indicator LE

Het zal menig visser opgevallen zijn dat het Belgische Monkey Climber sinds de oprichting gigantische sprongen heeft gemaakt en velen vissersharten heeft gestolen. Het alternatieve karakter van Monkey Climber en de vrijheid van vissen die het behartigt, maken Monkey Climber niet enkel meer meer een label maar ook een lifestyle. In samenwerking met het Engelse Matrix Innovations hebben ze hun naam omgezet in een fantastisch gelimiteerd product wat nostalgie ademt. Deze Monkey Climber Indicators zijn verkrijgbaar met zowel een zwarte of witte body en je kan kiezen voor zowel 25cm needles als 35cm needles ongeacht hoe laag je je setup van de grond af vist. Voor 25,00 euro de stuk zijn ze van jou en bestellen doe je hier

De gelimiteerde Monkey Climber Indicators

Kortom,

Beetregistratie wordt steeds verfijnder en de mogelijkheden qua materialen worden elk jaar groter. Anno 2018 kan je je gehele setup precies zo customizen als dat jij wilt. Door soms iets van de bewandelde paden af te wijken en durven te bestellen in het buitenland, kan je een setup samenstellen die voor enthousiaste blikken aan de waterkant zal zorgen. Toegegeven, we vangen er geen vis meer door maar laten we eerlijk zijn, het oog wilt ook wat!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.