De gelaarsde karpervisser

Laarzen zijn in onze visserij een veel voorkomend schoeisel. Naast dat ze onze voeten droog houden, hebben de meeste laarzen ook nog eens een thermische werking om de voeten in koudere periodes warm te houden. In deze productoverview gaan we kijken naar professionele laarzen die geschikt zijn voor onze hobby. Naast de gewone groene laarzen ook een groot scala aan gecamoufleerde laarzen voor de camouflage freaks onder ons. Er zijn op de markt namelijk meer interessante laarzen te koop dan menig mens denkt. In dit artikel dan ook een brede scoop aan merken en modellen waarbij we ook een kijkje nemen in de outdoor- en jachtwereld. Laten we beginnen!


Shimano Boots

Een nieuw product in het assortiment van Shimano is de Tribal Boot. Deze laars is half rubber en half neopreen. De laars beschikt over een dikke rubberen zool in een groen/bruine tint. Het bovenstuk is afgewerkt in een Realtree print en is van neopreen waardoor deze mooi je benen omsluit. Shimano heeft overigens ook gewone rubberen laarzen in het assortiment. Deze hoogsluitende laars beschikt over een neopreen binnenvoering en een slijtvaste rubberen zool.


De Shimano Boots en de Tribal versie


Muck Boots

De laarzen van Muck zijn al jaren een fenomeen in de karpervisserij. Deze laarzen zijn ideaal voor de karpervisserij doordat ze voordelen bieden als een thermische werking tot -20 graden, voorzien zijn van een makkelijk uitstapbare zool, goed om de benen vallen en daardoor dus goed afsluiten en voorzien zijn van een slijtvaste zool. De prijs van deze laarzen ligt gemiddeld hoog. Toch haal je een stukje kwaliteit in huis voor jarenlang plezier. De Muck Boots zijn in velen varianten te koop. Van korte tot lange modellen en van gecamoufleerde (Mossy Oak) tot geheel zwarte modellen. Er zijn zelfs schoenen en bivvy slippers van te verkrijgen.

Laarzen van Muck

Guide Gear Boots

Het merk Guide Gear heeft ook een aantal interessante laarzen in het assortiment. Deze geheel in Mossy Oak gecamoufleerde laarzen beschikken over een slijtvaste zool, een uitneembare binnenzool, sluitingen aan de bovenkant van de laars om hem goed om je been te binden en de thermische werking is gemaakt van het gerenommeerde Thinsulate materiaal. Verder kun je makkelijk uitstappen uit deze laarzen wat het gebruiksgemak vergroot.

Laarzen van Guide Gear


Windchester Boots

Het binnenwerk van de Windchester laarzen is vervaardigd uit Thinsulate. Hierdoor zijn de laarzen warm te noemen. Door een dikke rubberen buitenlaars zul je geen last hebben van natte voeten. Door de extra rubberen bescherming op de neus en de hak van de schoen, zal de duurzaamheid worden vergroot. De laarzen zijn verder makkelijk uit te doen en verkrijgbaar in een mooie camouflage print.

De laarzen van Windchester


True Timber Boots

De laarzen van True Timber zijn een kwaliteit op zich. Deze zeer sterke laarzen hebben een perfecte pasvorm wat het loopcomfort vergemakkelijkt. Het is op deze laarzen, mede door de goede zool, prima een dag lopen zonder pijn aan de voeten. Tel hierbij een mooie camouflage print, een zeer goede zool met veel grip en de stelband aan de bovenkant van de laars bij op, en je begrijpt waarom dit een paradepaard is.

De laarzen van True Timber


Itasca Boots

Een andere fabrikant van goede en duurzame laarzen is Itasca. Deze mooie gecamoufleerde laarzen beschikken over een binnenvoering van Thinsulate materiaal. Van koude voeten zal je dus niet zo snel meer last hebben. De laarzen zijn voorzien van een slijtvaste zool, een Eva inleg en een sluitband aan de bovenkant van de laars om hem goed af te sluiten!

De camouflage laarzen van Itasca


Irish Setter Boots

De laarzen van Irish Setter zijn voorzien van een Realtree camouflage print. Deze laarzen beschikken verder over ExoFlex technologie waardoor deze laarzen slimfit zijn. Ze zullen dus altijd goed om je benen vallen. De laarzen zijn verder 100% waterdicht en beschikken over een grove zool. Het voordeel hiervan is dat modder en vuil niet zo makkelijk blijft hangen in het profiel van de zool. Ze beschikken verder over een Thinsulate binnenvoering waardoor je geen last meer hebt van koude voeten!

De laarzen van Irish Setter in Realtree uitvoering


LaCrosse Boots

De laarzen van LaCrosse staan voor kwaliteit. Naast een mooie Realtree camouflage print, zijn deze laarzen voorzien van een kwalitatief goed rubber. De voering is een dikke van Thinsulate en de binnenzool is een Eva exemplaar. De pasvorm van deze laarzen is perfect. Een laars waar je met gemak een dag op kan lopen zonder zere voeten. De laars is aan de bovenkant af te knellen middens een innovatief Camlock systeem.

Laarzen van LaCrosse


Columbia Boots

De laarzen van Columbia staan net als hun kleding voor kwaliteit. De laarzen hebben een thermo werking door wederom een dikke Thinsulate binnenvoering.  Tel daarbij op een hoge kwaliteit rubber, een dik bodemprofiel, een donkere camouflage tint en een stelband aan de bovenkant van de laars en je weet waarom dit een ideale laars is voor onze hobby!

De Laarzen van Columbia


Browning Boots

Browning is een wat bekender merk voor vele vissers. De laarzen van Browning zijn voorzien van een Mossy Oak camouflage patroon. Ze hebben een goede pasvorm en beschikken over een fijne Eva voetzool.  De laarzen zijn gemaakt van een kwalitatief rubber waarvan je jarenlang plezier kan hebben.Nawoord

Deze kleine opsomming is nog maar het topje van de ijsberg als het gaat om interessante laarzen voor onze visserij. Vooral binnen de jachtsport zijn tal van mooie en kwalitatieve laarzen te verkrijgen. Een nadeel is alleen dat deze kwaliteit ook vaak een stevig prijskaartje heeft. Goedkopere (thermo) laarzen kun je onder andere vinden bij X2, Arca, Ron Thompson, Sad of Dam. Goede middenklassers zijn te vinden bij merken als Eiger, Dunlop, Bogs, Aigle of Skeetex. Het belangrijkste bij een goede laars is een goede pasvorm en een fijne voetzool. Zo kun je er immers dagenlang op lopen. Uiteraard moeten laarzen 100% waterdicht zijn en warmte kunnen bieden.  Als laatste zijn zaken als een grove zool voor houvast en wellicht camouflage nog interessante aspecten!

Succes met het vinden van jouw perfecte laarzen!

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.