De KSN Jeugdviskampen 2012

Eerder dit jaar schreef Tijmen van der Sande al een artikel over het ontstaan en de ontwikkeling van de KSN Jeugdviskampen. Het is nu weer mogelijk om je in te schrijven voor de kampen in 2012. Wees er snel bij, want de kampen zijn mateloos populair!


Samen karpers vangen op openbare Franse wateren!

Uit eigen ervaring kan ik melden dat de jeugdkampen een ontzettend leerzame en gezellige happening is. Onder begeleiding van ervaren vissers en in het gezelschap van andere jonge deelnemers kan je in eigen land en in het buitenland vissen in een veilige omgeving. Belangrijk om te weten is dat deze kampen niet bedoeld zijn om winst op te leveren voor de KSN Jeugdcommissie. De kosten zijn erg laag en zijn enkel bedoeld voor de vergunningen en (voor reizen naar het buitenland) eventuele reiskosten en huur van voertuigen.


Nederland

Wanneer: 21-07-2012 t/m 26-07-2012
Waar: VC de Meeren in Langeboom
Moeilijkheid: 3 uit 3 sterren
Deelnemers: 10
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar
Vervoer: Eigen gelegenheid
Kosten: € 55,- (inclusief lidmaatschap 2012 KSN)


Vc de meeren

Info:
Nieuw op onze lijst. In een prachtige omgeving ligt de voormalige zandwinplas van VisClub de Meeren. Naast de prachtige natuur kun je ontzettend mooie vissen tot 20kg+ verwachten. Deze plas biedt 11 hectare aan kraakhelder water met een grillig bodemverloop tot 18 meter diepte. Door dit heldere water kun je in de zomer een hoop wier verwachten wat een extra uitdaging zal vormen. Voor meer informatie kun je kijken op www.de-meeren.nl


Wanneer: 15-07-2012 t/m do 19-07-2012
Waar: Stobbeplas in Lutten
Moeilijkheid: 1 uit 3 sterren
Deelnemers: 10
Leeftijd: 12 t/m 18
Vervoer: Eigen gelegenheid
Kosten: € 55,- (inclusief lidmaatschap 2012 KSN)


Verse boilies draaien aan de waterkant, met tips van de kenners

Info:
Deze recreatieplas is al jaren een spetterend succes. In dit 4 hectare grote water zit een mooi bestand aan karpers verstopt tot net geen 15 kg. Er is voor iedereen een visje te vangen maar als je de trukendoos opentrekt zou je wel eens weinig slaap kunnen krijgen. Een leuk water dus om eens te experimenteren met aas, onderlijnen, loodsystemen enz. En omdat het water erg overzichtelijk is, is het ook geschikt voor de jongste deelnemers.


België

Wanneer: 04-08-2012 t/m 10-08-2012
Waar: Verenigingswater De Snoekbaars in Oud-Turnhout
Moeilijkheid: 1 van 3 sterren
Deelnemers: 10
Leeftijd: 16 t/m 18 jaar
Vervoer: Eigen gelegenheid
Kosten: € 85,- (inclusief lidmaatschap 2012 KSN)


Op de snoekbaars worden al jaren jeugdkampen georganiseerd.
Deze vis ving ik er in 2003 tijdens een jeugdkamp van de KSN

Info:
Al vele jaren vindt er een jeugdviskamp plaats op De Snoekbaars in Oud-Turnhout. Elk jaar weer worden hier diverse mooie en grote vissen gevangen. Doordat het bestand aan karper behoorlijk groot is, moet iedereen normaal gesproken vis kunnen vangen. Een kantine op dit afgesloten terrein maakt het verder erg geschikt voor een aantal leerzame en leuke activiteiten. Dus wees er snel bij want dit wil je niet missen!


Duitsland

Wanneer: 12-08-2012 t/m 16-08-2012
Waar: Verenigingswater Hubertus Gewässer in Emmerich
Moeilijkheid: 2 van 3 sterren
Deelnemers: 10
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar
Vervoer: Eigen gelegenheid
Kosten: € 55,- (inclusief lidmaatschap 2012 KSN)


Een van de grondleggers van de jeugdcommissie,
Stefan Slechten, met een Franse rivierschub!

Info:
Na het succes van vorig jaar is besloten dit kamp wederom op het Hubertus Gewässer in Emmerich te houden. Dit jaar doen alleen Nederlandse deelnemers mee. Het water ligt ongeveer 35km over de grens bij Arnhem. Het bestand op dit water bestaat uit spiegels en schubs tot 20kg. Het water is een echte uitdaging gebleken dus knoop je scherpste rig, maak je beste loodsysteem en rol een wonderboilie. Wie weet vang jij dan de vis van je leven. Hier moet je aan hebben deelgenomen!


Frankrijk

Info:
Dit kamp blijft nog even een verrassing. Door omstandigheden is het niet mogelijk het kamp op het beoogde water te houden (Pannecière). Inschrijven is dus ook nog niet mogelijk. Meer info volgt zo spoedig mogelijk.


Meer informatie bekijken over de jeugdviskampen? Klik hier.
Wil je je inschrijven voor een van de kampen? Klik hier.

Voor andere vragen en informatie kan je altijd contact opnemen met de jeugdcommissie. Stel je vraag aan: Jeugdkampen@karperstudiegroep.nl

Frank Avezaat

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.