De landingsnetten van het jaar 2019

Een landingsnet is geen overbodige luxe en zijn inmiddels verkrijgbaar in vele soorten en maten. Ben je benieuwd welke landingsnetten er dit jaar op de markt zijn gekomen of nog gaan komen? Lees dan snel verder.

AvidCarp Breach Landing Nets 

De nieuwe Breach Landing Nets van Avid is verkrijgbaar in twee versies, namelijk een 1-delige en 2-delige carbon handgreepoptie. De Breach Landing Net 42" 1 Piece bestaat uit 1 stuk en is perfect voor de algemene karper situaties, terwijl de Breach Landing Net 42" 2 Piece juist meer geschikt is voor stalking en vissen vanuit de boot. Beide Breach-landingsnetten zijn afgewerkt met een niet glanzend carbon aluminium spreidblok welke een nieuw en verbeterd ontwerp heeft. Verder zijn de landingsnetten voorzien van Japans krimpkous aan het uiteinde met een met laser gegraveerde butt cap en een subtiel, stijlvol, soft touch, khaki-groen mesh-materiaal dat extra versterkt is. De 105 cm lange armen zijn gemaakt van versterkt carbon en zijn gemakkelijk in het spreidblok te plaatsen, tijdens het gebruik blijven ze uitstekend op hun plek zitten. De tweedelige steel is op beide delen voorzien van een klein gedeelte Japans krimpkous, zodat je ook gemakkelijk vis kunt landen wanneer je alleen het eerste gedeelte van de steel benut. Avid heeft ook een vervangend landingsnetgaas ontworpen voor de 42-inch landingsnetten. De landingnetten zijn afgewerkt in olijfgroen met versterkte stiksels en het gaas is superzacht en gemakkelijk door het water te verplaatsen. Check de website van Avid voor meer informatie.

De nieuwe Breach Landing NetsDe nieuwe Breach Landing Nets

Fox Horizon X3 en Horizon X4

De nieuwe landingsnetten van Fox zijn sinds oktober dit najaar verkrijgbaar. Zoals de naam al zegt behoort de Fox Horizon X3 42" Landing Net tot de Horizon X3 range. Het landingsnet is ontworpen met de high modulus carbon constructie en heeft een extra grote diameter 6ft ‘power’ steel wat zorgt voor extra kracht. Verder is het landingsnet voorzien van Japanse shrink wrap handgrepen en een machine gefreesd zwart aluminium spreidblok. De Door het landingsnet te voorzien van een extra dikke steel zal hij niet teveel doorbuigen tijdens het bewegen door het water. De Khaki gekleurd landingsnet is voorzien van extra verstevigde hoeken en tevens is er ook een los reserve net verkrijgbaar.

de Fox Horizon X3 42" Landing NetDe Fox Horizon X3 42" Landing Net

De Horizon X4 landingsnetten zijn dan natuurlijk ontworpen als aanvulling voor de Horizon X4 range. Op zich hebben ze dezelfde kenmerken als de Horizon X3, maar zien wel een aantal verschillen. Zo hebben deze landingsnetten een glanzende afwerking en zijn verkrijgbaar in drie verschillende modellen, namelijk de 42 inch en 46 inch met 6ft pool en de 42 inch met 8ft welke tweedelig is.Ook voor deze modellen zijn er losse reserve netten verkrijgbaar. Check voor meer informatie de website van Fox.

Proline Xtreme 3parts landing net

Begin 2017 zagen we in het assortiment van Proline al de nieuwe Xtreme Landing Net voorbij komen. Een landingsnet welke het spreidingsblok gemaakt is van hoogwaardig rvs en een makkelijk mechanisme om de armen in te steken.De steel is erg licht doordat het gemaakt is van carbon. De hoeken van het net zijn verstevigd om slijtage tegen te gaan. Nu is het landingsnet ook verkrijgbaar als de nieuwe 46inch Xtreme Landing Net 3 Parts. Het allround landingsnet is sinds september verkrijgbaar bij de dealers van Proline. Doordat de nieuwe versie uit drie delen bestaat is hij ideaal om te gebruiken in alle omstandigheden, vanuit de boot, vanaf een verhoogde kant en in normale omstandigheden. Check voor meer informatie de website van Proline.

46inch Xtreme Landing Net 3 Parts van Proline46 inch Xtreme Landing Net 3 Parts 

Century Carbon Landing Net

Century Carp kondigde begin 2019 een volledig bijgewerkte reeks landingsnetten aan welke ontworpen zijn door te luisteren naar de eisen van de veeleisende hedendaagse karpervissers. Century heeft bij het ontwerp van deze schepnetten dezelfde zorg en aandacht besteed als bij de hengels. De handgrepen zijn vervaardigd uit koolstofvezels van hoge kwaliteit en met een hoge modulus. Dit zorgt ervoor dat het handvat stijf genoeg is voor de druk van het tillen van een zware karper evenals het gewicht van het doorweekte gaas van het net zelf. Ook de armen van de landingsnetten zijn vervaardigd van hoogwaardige koolstofvezel. Deze armen zijn verkrijgbaar in 42 inch of 54 inch. De spreidblokken zijn van roestvrij staal en hebben een speciaal compact ontwerp.

Century Carbon Stainless Landing Net

Deze landingsnetten zijn verkrijgbaar in de 42 inch (1,07m) en de 54 inch (1,37m) en worden geleverd met een ultradunne, super stijve, hoogwaardige 6-inch 1k carbon handgreep die is uitgerust met een Japanse krimpfolie grip en rubberen butt cap. Mocht je een langere handgreep nodig hebben is er een optioneel verlengstuk van 60 cm beschikbaar. Zoals de gehele range is het spreidblok vervaardigd uit een massief blok van hoogwaardig roestvrij staal en de koolstof armen bevinden zich in roestvrij stalen ringen die precies op het blok passen. Voorzien van een subtiel, met laser geëtst Century-logo. De schepnetten worden geleverd in een groene case.

Century Carbon Titanium Landing Net

Ook deze landingsnetten zijn verkrijgbaar in de 42 inch (1,07m) en de 54 inch (1,37m) en geleverd met een ultradunne, super stijve, hoogwaardige 6-inch 1k carbon handgreep die is uitgerust met een Japanse krimpfolie grip en rubberen butt cap. Het verschil met de andere landingsnetten zit hem in het spreidblok. Dit spreidblok is gemaakt uit een massief stuk titanium. De koolstof armen worden bevestigd aan het spreidblok door middel van kleine interne titanium noppen voor eenvoudige montage. Ook de basis van de armen zijn uitgerust met een deel van de Japanse krimpfolie, waardoor de armen net dat beetje gemakkelijker worden vastgehouden.

Century Stealth Black Al

Deze landingsnetten hebben een trendy zwart Stealth-spreidblok welke ongelofelijk licht van gewicht is. Verder zien we hier ook weer het bekende design en kenmerken als bij de andere landingsnetten.Century CQ 2 Piece Landing Net

Het spreidblok bij deze landingsnetten zijn gemaakt uit een massief blok van hoogwaardig aluminium dat vervolgens hard is geanodiseerd in een zwarte kleur. Belangrijk is om te weten dat bij deze landingsnetten de optionele verlenging niet samengaat met deze schepnetten.

Accessoires

Ook zijn er reserve netten verkrijgbaar in deze range en het gaas is zo visvriendelijk mogelijk gemaakt. Als je een nieuwe set armen nodig hebt met de standaard roestvrijstalen spie-inzetstukken voor plaatsing in een Century-spreidblok, dan kunnen deze worden besteld met een voorgemonteerd gaas. Check voor meer informatie de website van Century Carp.

Rod Hutchinson Dreammaker

Het landingsnet Dreammaker van Rod Hutchinson is een zeer stijlvol 42 inch schepnet en vrijwel volledige gemaakt van carbon waardoor hij zeer sterk en licht is. Met extra extension om op lastig bereikbare plekken je vis te landen. Het landingsnet is ontworpen met de lichtste en de sterkste materialen die je kan gebruiken. De verlengbare steel maakt het scheppen gemakkelijker door de extra reikwijdte. De steel heeft een lengte van 1.80 m en het spreidblok is volledig gemaakt van carbon. Check voor meer informatie de website van Rod Hutchinson.

Nash Dwarf Landing Net

Met een telescopische steel die ingeschoven slechts 112 cm (44 inch) is, maar uitgeschoven bijna 190 cm telt is dit landingsnet net zo gemakkelijk te transporteren als de Dwarf Hengels zelf. Bij het ontwerp van deze landingsnetten is er dan ook rekening mee gehouden zodat hij precies in de Dwarf Double Rod Skins past. Het landingsnet heeft een gegoten snel passend spreidblok met isotoopsleuven, voorzien van een shrink grip handvat, een metalen butt cap met isotoofsleuf en een zwarte afwerking. Binnenkort komt de nieuwe versie van dit landingsnet uit welke een RVS schroefdraad heeft. Je kan hierdoor de steel ook gebruiken voor het voeren, als weeghaak of gewoon als schepnet maar dan met een korte steel. Dit laatste is natuurlijk erg gemakkelijk voor als je uit een boot wilt drillen. Check voor meer informatie de website van Nash.

De landingsnetten zijn voorzien van de Easy Flow zwart net mesh en deze zijn ook los te verkrijgen. Zowel in de zwarte kleur als in de camo kleur.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.