De producten van Advance

Eens in de zoveel tijd lichten we een bepaald merk en zijn producten uit. Zo stonden we in het verleden al stil bij de bijzondere producten van merken als onder andere Edwards Custom Upgrade, LaGuna Pristex, Carp-Tart en Custom Heads. In dit item gaan we kijken naar de innovatieve producten van het Spaanse Advance. Een fabrikant van niet alledaagse producten die zeker innovatief genoemd kunnen worden maar tot voor kort onbekend waren in Nederland. Laten we beginnen!
 


Crashball CX en CB

Als we 1 product kennen van het Spaanse Advance, dan is het de Crashball. In het eerste Random nieuws van augustus 2014 hadden we het nog over deze nieuwe spods die via Hengelsport Utrecht werden geïntroduceerd op de Nederlandse markt. De Crashball is eigenlijk een innovatie op de alom bekende Spomb van het gelijknamige Engelse bedrijf. De innovatie bij de Crashball zit hem in een magnetische sluiting die opent wanneer de spod op het water komt en sluit wanneer je de spod weer binnenhaalt. Hierdoor heb je veel minder waterweerstand en heeft je molen het dus minder zwaar te voorduren. Een bijkomend voordeel van de Crashball is dat deze waterdicht is door een rubberen o-ring. Hierdoor is het zelfs mogelijk om liquids te spodden. De Crashball wordt verkocht in een ronde (CB) en een raketversie (CX)Ook het Tsjechische LK Baits verkoopt ze onder eigen label.
 


Innovatie op spod gebied met de Crashball
 

Mantis Rodpod

Anno 2014 is het aantal rodpods op de markt echt enorm te noemen. Daarom is het ook best bijzonder te noemen als er eens in de zoveel tijd een fabrikant opstaat die met een vernieuwende rodpod komt. De Mantis Rodpod van Advance is er zo eentje. Een kwalitatief hoogwaardige rodpod met een aardig staaltje design. De Mantis Rodpod is het resultaat van jaren ontwerpen om een rodpod te creëren die in elke visserij te gebruiken is. De dubbele boven elkaar geplaatste moederbalk kennen we vooral van het Italiaanse Meccanica Vadese net als de constructie van de buzzer bars. Toch is deze rodpod verstelbaar op bijna elk bewegend deel. Zo kan je de rodpod hoog of laag opzetten, kun je de buzzer bars hoog of laag zetten en de afstand tussen de beetmelders afstellen. De Mantis Rodpod wordt speciaal gemaakt door een Precision Engineering firma en is voornamelijk gemaakt van aluminium. Op aanvraag zijn verschillende onderdelen te customizen in afmetingen en kleur.
 


De Mantis Rodpod
 

Titan System

Naast de Mantis Rodpod, heeft Advance nog meer rodsupport producten in het assortiment waaronder het Titan System. Het Titan System is een multifunctioneel en uitbreidbaar product wat het beste te vergelijken is met de Pocket Rodpod van PRP Products. Het systeem bestaat uit losse banksticks en buzzer bars, stabilizers, stage stands en speciale tussenstukken om het systeem om te toveren tot een rodpod. Door de velen stelmogelijkheden van de verschillende onderdelen, is dit systeem zo om te vormen tot jouw favoriete rodsetup.
 


Flexibele rodsupport producten met het Titan System
 

Claw Rodrest

De eerste prototypes van de Claw Rodrest waren nog gebaseerd op het Prax principe. De uiteindelijke versie is een doordacht product wat ontworpen is op basis van velen ervaringen en meningen. De Claw Rodrest kenmerkt zich door 2 grepen waartussen je hengel ligt. Deze grepen worden op spanning gehouden door een veer waardoor je hengel goed wordt afgeklemd. Door middel van een stelschroef kan je deze spanning op- of afvoeren. Qua looks is hij nog het beste te vergelijken met de Revolution Rodgrip van het gelijknamige Engelse Revolution. Een iets wat grovere hengelsteun welke te gebruiken is voor hengelcones van 14mm tot 25mm. De Claw Rodrest is als laatste uitgevoerd met reflectoren waardoor ze in de nacht oplichten wanneer je er met je hoofdlamp op schijnt. Ik geef toe, het zijn niet de meest tarty rodrests ooit. Toch zijn ze wel enorm praktisch!
 


De innovatieve Claw Rodrest
 

Flash & Eye

Naast de Claw Rodrest heeft Advance nog meer accessoires in het assortiment om je rodsupport materiaal af te bouwen naar wens. Deze producten zijn de Flash en de Eye. De Flash is een quick release die in principe op dezelfde manier werkt als een quick release van Prologic. De Flash bestaat uit een male en een female welke je in elkaar drukt en locked door het pinnetje achter een inkeping te duwen. De Eye is een iets ludieker en bijzonderder product. Door middel van deze snelkoppeling kun je je beetmelder in elke gewenste hoek plaatsen op je buzzer bar. Het locking mechanisme is een simpele knelkoppeling die een kogel die 360 graden kan draaien, afknelt. Een multifunctioneel product om je hengels nog sneller sky high te zetten.
 


Zet je beetmelder in de gewenste hoek met The Eye
 

Kortom

De producten van Advance zijn net even anders dan de producten die andere fabrikanten op de markt brengen. Advance schaart zich onder een kleine groep fabrikanten waar kwaliteit nog boven kwantiteit gaat en er nog een bepaalde exclusiviteit hangt. Ze mogen zich meten met het Duitse Poseidon Tackle, het Oostenrijkse Aquaborne of het Engelse Carp-Tart. Helaas heeft Advance nog geen website. Mocht je meer informatie willen over dit merk, dan adviseer ik je om ze even op te zoeken op Facebook.
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.