De producten van Amiaud

Het Franse Amiaud Peche kennen we wellicht allemaal wel van de bekende rodpods met 3 of 4 poten. Toch heeft Amiaud heel wat meer in zijn mars al dat we in eerste instantie zouden verwachten. Het zijn namelijk meesters in het creëren van rvs hengelsportmaterialen. In dit artikel enkele leuke en kwalitatieve producten uit de Amiaud stal. Gewoonweg om je kennis weer wat bij te spijkeren! De karper range wordt verkocht onder de noemer Carp’O. Naast de bekende rodpods zitten er veel leuke artikelen in het assortiment. Laten we beginnen!


Bootaccessoires

Sinds jaar en dag maakt Amiaud al rvs artikelen voor diverse hengelsportdisciplines. Mocht je ooit het geluk hebben om een leuke visboot op de kop te tikken dan kun je bij Amiaud erg leuk shoppen. Naast speciale boot rodpods zijn ook accessoires als kwalitatieve transducer stangen, ankers, bracklets voor je fishfinder of een extra setje peddels nooit weg. Alle materialen zijn gemaakt van een zwaar en kwalitatief rvs. Je sjouwt je een breuk met dit spul maar kwaliteit is het zeker!


Een houder voor je Fishfinder van Amiaud


Rodpods

De rodpods van Amiaud zijn wel het visitekaartje van dit Franse merk voor ons karpervissers. De laatste jaren zijn er talloze versies bijgekomen op het basis principe en met de gebogen buzzer bars die de laatste generatie heeft staan je hengels niet meer strak voor je uit maar verdelen zij je hengels op een veel veelzijdigere manier. Bij schrijven zijn er maar liefst 16 modellen van de bekende driepoot op de markt in diverse maten. Daarnaast is er nog het beginners model, de Easy Carp’O Stainless Steel en de Easy Carp’O Steel. Als laatste is er nog een versie die we al eerder hebben genoemd en dat is de versie die je kan monteren op je boot. Er bestaat zelfs een versie die je door middel van een speciale bracklet kan monteren op je opblaasbare boot!

De bekende driepoot, de Mini Carp’O van Amiaud

Voor de rodpods heeft Amiaud tal van producten in het assortiment om deze zo te perfectioneren zoals jij wilt. Van allerlei stelschroeven tot complete buzzerbars in zowel rechte als gebogen versie. Ook banksticks, goalposts, rodrests en toebehoren zijn verkrijgbaar. een leuk product zijn de Double Sticks. Kant en klare Goalpost setups die je alleen nog maar in de grond hoeft te prikken en je bent klaar!

Een bracklet van Amiaud om je rodpod op je rubberboot te bevestigen

Ook qua kleinmateriaal heeft Amiaud een aardig assortiment. Onder andere onderlijnen, end-tackle, lood, swingers en gadgets behoren tot het assortiment. Enkele leuke gadgets zijn onder ander de Nipper. De Nipper is een speciaal boilietangetje om je boilie zonder je handen vies te maken uit je dip te halen. Natuurlijk kennen we dergelijke producten al van bedrijven als Solar maar deze variant was ik nog niet veel eerder tegengekomen. Alleen bij TNT Tackle had ik een soortgelijk product welke verkocht wordt onder de naam ‘Boilie Tweezer’ eerder gezien. Een ander leuk product zijn de Cork Discs. Schijfjes kurk om je aasje helemaal uit te balanceren. Altijd handig!

De Nipper en een Pliers van Amiaud

Binnen het assortiment zijn nog tal van leuke producten. Zo verkopen ze onder andere ook beetverklikkers, katapulten, werppijpen, tassen, spods, weegschalen en toebehoren, tenten, trolleys, bivvy accessoires en netten waaronder het beroemde inklapnet Epuisette Carp’O. Naast deze kwalitatieve producten hebben ze nog een aantal producten in het assortiment die gewoon enorm stoer zijn en dat zijn namelijk katapulten! Nu zullen jullie je afvragen wat daar zo bijzonder aan is. Als ik je vertel dat het hier om gehele lanceerinstallaties gaat om je voerballen maarliefst 100 meter weg te knallen dan begrijp je wel wat ik bedoel! Nu rijzen er grote vraagtekens in mij op of zulke lanceerinstallaties wel geoorloofd zullen zijn bij de blauwe petten. De volautomatische boilie lanceermachines werden ook niet in dank afgenomen. Toch blijft het erg leuk speelgoed. Ook als je schoonmoeder weer eens vervelend is!

Knal je voerballen 100 meter ver met de Amiaud lanceerinstallatie!


Amiaud Speed Baitboat

En dan een laatste product wat ik uitlicht uit de range van Amiaud. De Speed Baitboat. Deze boot is voorzien van een polyester romp en beschikt standaard over een vijzel. De vijzel maakt het mogelijk om heel accuraat je voer in juiste proporties te droppen. Een accessoire wat we voorheen alleen tegenkwamen bij de duurdere boten. De boot vaart op de betrouwbare Graupner onderdelen en ook de handzender is van Graupner. De voercapaciteit ligt op 1 tot 1.2 kilo en het totaalgewicht van de boot ligt inclusief batterijen op een 7 kilo. De boot werkt op een 12v/7 amp accu en beschikt over een energiezuinige schijnwerper voorop de boot. De afmetingen zijn 700mm bij 400mm bij 260mm. De boten worden speciaal voor Amiaud gemaakt in Frankrijk. De prijzen liggen op een 750 euro!


Amiaud is een merk met enorm veel leuke en verrassende producten. De verdeling in Nederland is goed te noemen maar vaak zijn de prijzen van de producten aan de hoge kant. Ben je opzoek naar duurzame producten dan ben je op het juiste adres bij deze Franse hengelsportfabrikant. Wellicht is het even zoeken naar hun producten, wie zoekt zal vinden.

Auteur: Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.