De producten van Aquaborne

Aquaborne is een merk uit Oostenrijk onder leiding van Kurt Grabmayer. Naast een range aan aassoorten waaronder boilies, mixen, additieven en flavours, bevat het gamma van Aquaborne ook een endtackle range en hengels, schepnetten en kleding. In deze productoverview enkele van Aquaborne’s meest interessante producten. Oostenrijkse kwaliteit die langzamerhand beschikbaar wordt voor ons Nederlanders.


Rubbix

Rubbix is waarschijnlijk het meest bekende en innovatieve product binnen de range. Dit vloeibare rubber is geschikt om bepaalde delen op de onderlijn snel stijver te maken. De denk hierbij aan het creëren van een line aligner, het stugger maken van een soepele braid (van een soepele braid een combi rig maken) het zekeren van knopen of het creëren van een anti-tangle effect.  Rubbix is zowel verkrijgbaar in een zwarte als een transparante versie. Door middel van een UV torch kun je het verhardingsproces versnellen. UV torches zijn verkrijgbaar van Aquaborne, Enterprise Tackle en Gardner Tackle.


Aquaborne Rubbix


Stretch-out

Leaders hebben vaak het probleem dat ze geen rek vertonen en doordat ze voorzien zijn van lussen aan beide einden, geknoopt dienen te worden aan de hoofdlijn. Deze knoop is vaak een onzeker punt doordat de hoofdlijn door de leader kan snijden. De Stretch-out leaders van Aquaborne zijn hierop het antwoord. Deze leaders beschikken namelijk over rek waardoor de kans verkleint wordt dat de hoofdlijn door de leader heen snijdt. Een simpele maar doeltreffende oplossing!

Stretch- out leaders van Aquaborne


Split Linx

Een andere innovatieve leader van Aquaborne is de Split Linx leader. Deze leader bestaat uit zowel leadcore als transparante leader en hierdoor worden de voordelen van beide materialen gevormd tot een synergie. Op dressuur wateren waar leadcore verreist is door obstakels maar wel een gecamoufleerde montage nodig is, kan een Split Linx leader de uitkomst bieden. Het eerst deel transparante leader valt weg tegen de bodem doordat zowel de leader als het leadcore door hun zwaarte de bodemcontouren volgen. Het leadcore deel zit halverwege de leader en is precies de plek waar de lijn zo schuurbestendig mogelijk moet zijn. Immers, het eerste gedeelte na het lood zal vaak geen last ondervinden van schuren terwijl hoe verder op de lijn dit wel gebeurt. De Split Linx leaders zijn verkrijgbaar in zowel een transparante als bruine versie net als de Stretch-out leaders.

De Split Linx leader

Naast leaders heeft Aquaborne ook hoofdlijn, leadcore, Snag Cord, Sinking Braid en Mono Leader op rol verkrijgbaar voor de thuishobbyisten.


Rods

Naast endtackle levert Aquaborne ook hengels die per 3 stuks verkrijgbaar zijn in zowel 12ft 3lb als in 13ft 3.5lb. zoals je aan de getallen wellicht kan zien, zijn deze hengels bedoeld voor het grote water. hengels voor het echte afstandwerk waarbij toch een soepele actie zit in de top. De lak van deze hengels is zwart tot paars. In de zon zal deze kwalitatieve blank opkleuren naar paars. De afbouw is op basis van Fuji ICMNSG ogen die gebonden zijn met paarse wikkelingen. Het foam is van Japanse makelaardij en de reelhouder is een ALPS Tri versie. Elke hengel heeft een productienummer wat de hengels nog exclusiever maakt. De hengels worden geleverd per drie in speciale rodsleeves. De prijs per 3 ligt om en nabij de 2000 euro!

Aquaborne hengels gaan per 3!


Luxury Landingnet

Naast hengels levert Aquaborne ook een schepnet die onder de naam Luxury Landingnet wordt verkocht. Dit net heeft een doorsnede van 42’ en heeft een speciaal mechanisme waarmee je het net drijvend, zinkend of een fase daartussen kan switchen. Tel daarbij op een kwalitatieve steel met foam ontwikkeld, een uniek spreidblok waarbij de net armen met een hand kunnen worden gelost en je begrijpt (of niet) waarom dit grapje meer dan 300 euro moet kosten.

Het spreidblok van het Luxury net


Baits

En dan komen we bij de range waarin Aquaborne wellicht nog wel het meest gespecialiseerd is, aas!
Binnen het gamma zien we als eerst de basis boilie mixen. In dit gamma zijn 4 soorten verkrijgbaar in de smaken Seed X base, Redbuzz base, A2 Amino base en Mussel en Shrimp base. Op deze 4 varianten zijn ook readymates te verkrijgen in 18mm of 22mm in kiloverpakkingen of 2.5KG en 10KG. Ook in de zelfde vier basismixen zijn naast ready’s ook pop-ups verkrijgbaar die per 100 gram gaan en een assortiment aan maten zullen bevatten.  Voor de thuisdraaiers zijn er verder in het gamma velen additieven, flavours en sweetners te vinden. Zo zijn er onder andere 25 flavours, 5 additieven (amino’s) 8 amino Bonds, 5 baitsoaks, een sweetner en 2 extracten verkrijgbaar waarmee je eindeloos kan combineren.  Ook hierbij geldt weer dat ervoor diep in de buidel dient getast te worden. een simpele bloodworm dip kost voor 150gr. al gauw tegen de 20 euro!Nawoord

Dat de kwaliteit van de Aquaborne producten hoog is, durf ik wel te beweren. Dat je hiervoor ook geld moet neerleggen zal daar wel onlosmakelijk mee verbonden zijn. Ondanks de prijzen zijn de leaders en de Rubbix vernieuwend. Nu alleen de vraag nog of zij een meerwaarde creëren tegenover hun prijs! ondanks dat ben ik wel overtuigd van deze producten. Soms doen we er immers verstandig aan om niet altijd voor een dubbeltje op de eerste rij te zitten. We investeren tenslotte in een beleving niet!

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.