De producten van Authentik Sniper

Het aanbod aan aas is anno 2014 enorm te noemen. De afgelopen decennia is de boilie nog meer geëvolueerd en ondanks dat de kogelronde vorm nog steeds favoriet is, komen er steeds meer diverse vormen, kleuren, geuren en maten uit. Ondanks dat ik zelf elk jaar weer denk dat er weinig meer te innoveren is op aasgebied, kloppen mijn vermoedens uiteindelijk niet. 2014 was een jaar met juist enorm veel aas-innovaties en de kennismaking tussen het Franse Authentik Sniper (AS) en wij Nederlandstaligen is daar een van. In deze editie van 'De producten van' laat ik jullie kennismaken met enkele producten van dit bijzondere Franse bedrijf. Veel leesplezier gewenst!

Het Franse Authentik Sniper van Emmanuel Walt is niet bijzonder om zijn enorme range aan producten, de velen smaken en kleuren waarin het aas te koop is of door een concurrerende prijs. De producten zijn bijzonder door hun attractiviteit op alle denkbaar mogelijke manieren. Wie onder de indruk was van de zogenaamde laagjes boilies van merken als BDS Baits, Marukyu of Starbaits, zal bij het zien van deze producten stijl achterover slaan. Het aas van Walt is een combinatie van de smaak, geur en kleurstoffen van een kwalitatief hoogwaardige boilie gecombineerd met de visualiteit van een Goo of Discharge. Denk hierbij tevens aan een uitbarsting van een explosieve stickmix en je begrijpt dat dit aas anders is dan ander aas.

Balistik Coated Nuggets
 

Snipcoated Vulcane

Om een indruk te geven van de bijzondere producten van AS, beginnen we bij de Snipcoated Vulcane. De Snipcoated range zijn hookbaits die verre van perfect rond zijn. Hierdoor ogen ze net wat natuurlijker dan die perfect ronde bol die karpers op vele wateren juist mijden. De Snipcoated Vulcane is een laagjes boilie die bij aanraking met water in enkele uren zijn laagjes loslaat. Hierdoor wordt het aasje visueel attractief en worden er tevens voerdeeltjes door het water verspreid die op hun beurt weer vis kunnen aantrekken. Deze Snipcoated Vulcane hookbaits zijn verkrijgbaar in 7 smaken waaronder Ghostbooster wat het beste te vergelijken is met een groengele Goo.

Snipcoated Vulcane onderwater
 

Authentik Bread Floating

Voor de oppervlakte vissers heeft AS ook een aantal interessante producten in het assortiment. Dit zijn de zogenaamde Bread Floating producten. De Bread Floating pop-ups beschikken over een hoog drijfgehalte en zijn geschikt voor zowel de oppervlakte- als zigvisserij. Het bijzondere aan dit product is een laagje welke verkrijgbaar is in diverse smaken. Denk aan krill en kelp maar ook aan een buitenlaag van birdfood, pellets of het speciale Rainbow wat een combinatie is van gekleurde crunch. Ook deze pop-ups zijn alles behalve perfect rond wat velen van ons zullen preferen.

De bijzondere oppervlakte aasjes range genaamd Authentik Bread Floating
 

Angel's Balls

De Angel's Balls van AS is tevens een zeer uniek stukje aas. Het betreft hier een zogenaamde gelboilie welke voorzien is van een buitenlaag naar keuze. Deze bonbon onder de aasjes is verkrijgbaar in velen kleuren en smaken met buitenlaagjes van onder andere mini pellets, Rainbow en zelfs kaviaar. De Angel's Balls lossen op en kennen een oplostijd van maximaal 24 uur. Ze zijn bedoeld voor de instant visserij waarbij in een kort tijdsbestek snel de vis moet worden gelokt. Ze zijn een beetje sponsig te noemen maar zijn stug genoeg om er verre worpen mee te realiseren.

De met gel gevulde Angel's Balls
 

The Remedy

The Remedy is een iets andere versie dan de net genoemde Angel's Balls. Ben je namelijk niet zo van de bijzondere laagjes om een boilie heen, dan is The Remedy ook echt de remedie. De originele versie is enkel een boilie van transparante gel. Er zijn geen smaken aan toegevoegd maar enkel vitamines en attraktoren. Deze hookbait kent een oplostijd van 8 uur. Van deze hookbait is teven een Robin Red versie verkrijgbaar waarbij de boilie een dun laagje van Robin Red kent. Een zeer bijzondere verschijning op de hair welke nog het meeste weg heeft van een chocoladetruffel!

The Remedy met een coating van Robin Red
 

Gel's Kube

De Gel's Kube haalden we al even aan in het eerste Random nieuws van oktober. Het gaat hierbij om plakken waaruit je zelf je eigen boilie kan snijden. Vooral de thuisdraaiers onder ons weten dat het koken van je boilies veel werk kost. Een simpelere manier is om van het deeg een brood te kneden en deze in aluminiumfolie te koken. Snijdt vervolgens je aasje uit het brood en hij is uniek van vorm. Dit aas van AS is eigenlijk niet veel anders. De plakken zijn een 200 gram en zijn verkrijgbaar in velen smaken waaronder de kleurrijke Rainbow Fruitella's. Ook de NG2 Hennep, de  NG2 Mais Doux en de NG2 Spanisch Pepper zijn prachtig qua kleur en structuur. Echt een zeer bijzonder product!

Gel's Kube NG2 Hemp
 

Kortom

De producten van Authentik Sniper zijn bijzonder om de creativiteit die gepaard is gegaan bij het bedenken van de ranges. De combinatie van deeg en gelproducten is verbluffend en de coatings zijn attractief en visueel sterk. Buiten de producten hierboven, zijn er nog veel meer interessante producten te vinden in hun gamma waaronder hun versie van Goo genaamd Ghostbooster. Voor een overzicht van hun producten surf je naar;  www.autentik-sniper.fr. Voor Nederland is er overigens zover ik weet nog geen verdeler voor deze bijzondere producten. In België echter is het de firma Discovery Carpline Baits & Tackle die de producten verdeelt. Toch verwacht ik dat het niet meer zo lang zal duren voordat dit merk ook  in de schappen ligt van jouw plaatselijke hengelsportzaak. Laten we het hopen!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.