De producten van Carp-Tart

Als er 1 bedrijf is op deze aardbol wat bijzondere en ludieke karperproducten op de markt brengt, is het ongetwijfeld het Engelse Carp-Tart. Carp-Tart toonde zijn producten voor het eerst, in commerciële vorm, tijdens de Brendwood show van 2010 en begon als een hobby bedrijfje van enkele vissers afkomstig uit het Engelse Kent. Hun doel was nooit om er een commercieel succes van te maken. Het was 'voor erbij' en er hoefde niet zo nodig brood van op de plank te komen. Deze nuchterheid kenmerkt dit bijzondere bedrijf want ondanks dat ze speciale producten de wereld in gooien, ontbreekt het ze niet aan humor.
 


Carp-Tart begon ooit in de jaren '70 aan de meren in Kent. Het begon ooit met Level Rods en zal ongetwijfeld eindigen, zoals ze zelf zeggen, in tranen. Dit soort teksten zijn typisch Carp-Tart. Lekker pessimistisch en optimistisch tegelijkertijd en vooral met een flinke dosis zwarte humor. Soms heb ik zelfs het idee dat ze enkel willen pronken met hun innovaties. Echt verkopen vinden ze blijkbaar niet leuk. Om een voorbeeld te geven haal ik hun Traffic Light Snag Ears aan. Deze gelimiteerde snag ears waren ongetwijfeld de eerste snag ears ooit die voorzien waren van het bekende 'Traffic Light' idee waarbij er drie gaatjes boven elkaar, voor isotopes, in de armpjes waren geperforeerd. In plaats dat ze dit product commercieel uitbuitte, hadden ze wat anders verzonnen. Zo kon je ze enkel kopen als je woonde in Kent. Het lijkt verschrikkelijk nonchalant maar ik kan de grap er wel van inzien!
 


De Traffic Light Snag Ears die ze helaas niet meer verkopen


Ook andere innovaties zagen maar kort het licht. Toen ze in 2011 zichzelf een beetje hadden klem gezet door teveel producten te verkopen, besloten ze hun range terug te brengen naar een 20 tal producten. Omdat ze steeds ook weer andere producten willen verkopen, werd de verkoop van echt fantastische producten stante pede stop gezet. Het was tijd voor een nieuwe frisse wind. Carp-Tart werkt samen momenteel met een 5 tal aan leveranciers. In het verleden hebben ze zo al zaken gedaan met het deftige Engelse Defiant MPS om er maar 1 te noemen. Om een beetje een indruk te krijgen van hun producten zal ik er een paar belichten. Veel leesplezier gewenst!
 


Summer Pegs
 

Taggits

Het idee van Taggits is net als alle andere ideeën van dit bedrijf vrij simpel. Deze handige tagplaatjes zijn bedoeld om aan je rodsleeves te hangen. Zo weet je altijd welke hengel in welke foedraal zit. Zo grijp je nooit mis als je je hengels weg ritst uit de schuur. Toch bedachten de heren uit Kent een nog veel beter doel voor deze plaatjes. Voor de vissers die hun lijnen veel clippen omdat ze op afstand werpen, zouden ze ideaal zijn wanneer alle hengels eruit lagen en je geen idee meer zou hebben welke hengel op welke afstand geclipt is. Door bij het binnendraaien van je hengel het startoog even te voorzien van een Taggit was dit probleem zo opgelost. Ideeën ontstaan meestal gewoon aan de waterkant! Een ander handig item voor de lijnclippers onder ons zijn overigens hun Markits. Handige gekleurde stickertjes van PVC om je lijn te markeren. Dat werkt veel handiger dan die ellendige marker elastiekjes!
 


De Taggits van Carp-Tart
 

Bespoke Rodmat

Een ander interessant product van dit bedrijf zijn hun Bespoke Rodmats. Nu zijn rodmats, van die zeiltjes voor onder je hengels die je veelal ziet bij de erkende tackle tart, niet erg vernieuwend. Ook gepersonaliseerde exemplaren waren voorheen al te koop bij het Engelse Army Andy of carbon exemplaren bij Mark Whinn. Toch zijn de rodmats van Carp-Tart leuk te personaliseren. Een van  Carp-Tart's beroemdste klanten was Chris Yates die een exemplaar liet maken met de tekst 'Pukka-Yatsey. Je moet er maar van houden!
 


Gepersonificeerde Rodmats
 

Indicators

Ook maakt Carp-Tart een kleine range aan hangers. Hun Bespoke Bobbins, wat overigens niks te maken heeft met het gelijknamige Engelse custom bedrijfje, zijn witte PFTE bobbins in 2 maten die ze hebben vernoemd naar Ronnie Corbett en Roland. Twee Engelse karakteristieken. Beide bobbins zijn voorzien van standaard 2BA schroefdraden en een isotope sloth. Qua product omschrijving zijn de heren uit Kent bij deze bobbins weer eens lekker losgegaan. Vooral de Roland, de dikke versie van de 2 bobbins, heeft een wel heel bijzondere product omschrijving. Deze is als volgt: Don't fish the Roland with slack lines. It can break a rod in one simple 'thwack'. This bobbin is for going down! Dit op basis van het gegeven dat de Engelse karakteristiek Roland aan een 'beetje' overgewicht lijdt! Naast deze twee versies verkopen ze ook nog kleinere exemplaren onder de naam  White Light Bobbin & Chain en hun bekende Traffic Light Bobbins in het zwart. 
 


De Ronnie Corbett en Roland Bobbins uit de Bespoke Bobbins range
 

MKII Grippers en Bagless Wonders

De laatste indicators die ze verkopen zijn hun MKII Grippers. Deze jongens had ik, net als zoveel Carp-Tart producten de afgelopen jaren, al eens behandeld in een Random nieuws van vorig jaar. Het meest bijzondere is dat ze de prijs van deze MKII Grippers in hun product omschrijving vergelijken met het nagelknippen van Robin van Persie. Zoals ik al zei nemen ze alles niet te serieus. Deze bobbins zijn gewoon, zoals ze zelf zeggen, Kent-Kool en dat is wat belangrijk is! Een ander item van ze wat dan wel weer tamelijk uniek is, is hun Bagless Wonder. Een handige compressor voor het maken van voorgeboorde pellets. Je stopt je grondvoer inclusief goede binder als PV1 in deze tool en drukken maar. De pellets die hier uit komen kun je prima over je onderlijn schuiven en ingooien die handel. Handig spul wat je het nodige PVA bespaard!
 


Bagless Wonders. De kleine heet de 'Kylie'
 

Butt Plug

Ondanks dat we bij deze productnaam niet gelijk denken aan karpermateriaal, is dit momenteel een van de meest interessante producten uit hun range. Ondanks dat de Butt Plug eerder een item lijkt wat je ziet in van die 'natuurfilms' met een goed verhaal, is dit item een toppertje! Zelf Alijn Danau beschreef een soortgelijk product, maar dan in de vorm van een normaal sponsje, in zijn tips in het boek 'Karpers en andere muzen'. Deze Butt Plug is namelijk een rond gevormt stukje spons wat past in het startoog van je hengel. Hierdoor is het allereerst veel makkelijker om te vissen met slappe lijnen maar is dit item vooral handig als je helemaal gek wordt van de piepjes uit je beetverklikker veroorzaakt door de wind. Stop zo'n sponsje in het hengel oog voor je pieper en je kan eindelijk slapen!
 


De Butt Plug


Naast bovenstaande producten heeft Carp-Tart nog veel meer andere interessante en ludieke producten die je zelf maar eens moet bekijken op hun website www.carp-tart.com. Lees vooral de product omschrijvingen. Erg duidelijk zijn ze meestal niet maar de vergelijkingen en zwarte humor zijn beslist de moeite waard! Ik zelf ben al een aantal jaar groot fan van dit bedrijf. Zo eens in de tijd komen ze weer met producten die o zo simpel lijken maar heel doordacht zijn. Misschien dat ze zich het daarom kunnen permitteren om soms een tikkeltje arrogant te zijn. Ze zijn gewoon goed! Ik sluit af met hun catchphrase. Eentje uit het boekje!

"We're expensive, we make no apologies. They are original products all made in the UK." 
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.