De producten van Cotswold Rods

Op het gebied van hengelbouw zijn er in Europa een aantal bedrijven die werkelijk waar prachtige hengels bouwen op jouw specificaties. Eén van deze hengelbouwers is het toonaangevende Engelse Cotswold Rods. In deze editie van ‘De producten van’ bekijken we enkele bijzondere producten uit hun assortiment!

Alps reelhouder op een Nash Tackle Scope rod

Cotswold Rods is eigenlijk hét adres als je een hengel wilt bouwen op jouw specificaties. Ze werken met Century, Babylon en Harrison blanks welke ze kunnen afbouwen met hoogwaardige componenten van onder meer Fuji en Alps. Daarnaast maken ze een aantal componenten zelf als line clips voor op je hengel of customized butt caps. Ook zijn er velen mogelijkheden qua thread colors of tekst op je blank. Naast het vervaardigen van gepersonifieerde hengels doen ze ook rebuilds en hebben ze een paar eigen rod ranges. We nemen de meest speciale producten met je door.

Customized rods voor JAG Products Dean Lloyd

Cotswold Rods Babylon Rods

Een van de nieuwste producten in de Cotswold range zijn hun Babylon Rods. Zoals de naam al doent vermoeden, zijn deze hengels gebouwd op Franse Babylon blanks. De Babylon blanks zijn lichtgewicht en hebben voldoende demping voor het opvangen van de meest flinke uithalen. In de Babylon range zijn 4 modellen hengels te koop. Dit zijn de Discovery (long range), Phantom (long range), Orion (short rods) en Spod/marker rods. De prijzen starten bij 295,00 pond per stuk.

De fraaie Babylon rods

Cotswold Rods Monkey Climber Rods

Het zal je ongetwijfeld niet verbazen dat Monkey Climber Magazine ook in de harten van Engelse karpervissers een plekje heeft veroverd. Cotswold Rods heeft een speciale Monkey Climber Rod ontwikkeld op basis van hun Cotswold TS blank. Er zijn 5 varianten koop starten bij een 2.5lb versie en eindigend bij 3.5lb. Deze ‘oldskool’ hengels met een non scratch finish, zwarte ringen, speciale butt caps, Fuji DPS reelhouder en handige anti wrap tip rings mogen gezien worden! De prijs per hengel bedraagt 239,00 pond. 

Keepers of the faith - Monkey Climber rods

Nash Scope Customs

De inschuifbare Scope hengels van Nash Tackle zijn al jaren een fenomeen en geliefd door veel karpervissers. Cotswold Rods levert een unieke custom service waarbij je je geliefde Scopes net even fraaier kan maken. Denk aan gekleurde wikkelingen, het toepassen van je naam of logo op de blank, customized butt caps of zelfs het vervangen van je reelhouder of handvatten. Het customizen van je Scopes is niet goedkoop maar je kan ze wel jouw personal touch geven!

Customized Nash Tackle Scope rods

Kortom

Nee, het customizen van je hengel door deze meesters is niet goedkoop en wellicht is er die drempel om zaken te doen over de plas. We hebben immers in Nederland ook een aantal hele goede hengelbouwers. Toch zijn de producten van Cotswold Rods een begrip. Ben je opzoek naar echt iets speciaals, dan kan een mailtje of belletje geen kwaad!

Limited edition SubSurface Journal butt caps

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.