De producten van Custom Angling Solutions

We hebben de afgelopen jaren zo af en toe Custom Angling Solutions (CAS) weleens de revue laten passeren. Dit op en top Engelse bedrijf is specialist in het maken van tarty rodsupport materiaal. Net als velen custom bedrijven begon ook Jamie Simpson, de man achter Custom Angling Solutions, met het vervaardigen van eigen banksticks en buzzer bars doordat hij de producten eind jaren '90 niet toereikend vond voor hun visserij. In deze jaren begon hij met het zelf vervaardigen van banksticks en buzzer bars. Dit waren in eerste instantie producten van roestvaststaal. Door een simpele ingeving veranderde er alleen veel. Waarom niet een waterpasje in de buzzer bars bouwen zodat ze altijd rechtstaan? Deze vinding van Custom Angling Solutions zorgde ervoor dat ze in een klap bekend werden en in de jaren erna een grote schare aan klanten wonnen. Het waterpasje, de zogenaamde Spirit Leveller, werd een cult item en is een van die innovaties die tegenwoordig gebruikt wordt door onder andere het Franse Amiaud, het Engelse Caveman en JAG Products met hun Levellers. In dit artikel een kijkje in de keuken van Custom Angling Solutions. Een bedrijf met klasse!
 


The Level Best

De eerste range die Custom Angling Solutions ooit uitbracht was The Level Best Range. Door de vraag naar de bekende waterpasjes customiste CAS in eerste instantie veel buzzer bars van andere merken. Toch had CAS alle expertise om zelf een range te ontwikkelen. Dit werd The Level Best Range. De producten uit deze range kenmerken zich door de hoogst haalbare kwaliteit roestvaststaal die je kan bedenken. Zo gebruiken ze 316 Grade roestvaststaal. Optioneel is het bekende waterpasje welke verkrijgbaar is in de kleuren rood, wit, groen en blauw. Andere feautures zijn onder meer een 2BA schroefdraad onder de koppen van de buzzer bars om je kettinkje van je hanger te monteren. Zo hoef je geen losse bracklets meer aan te schaffen. Ook zijn de banksticks in deze range voorzien van een zogenaamde Tri-Point Design punt om ze te draaien in harde ondergronden. Bij de banksticks en buzzer bars kan er ook gekozen worden voor 2 types stelschroeven. De lengtes van de buzzer bars en de keuze voor 2rod of 3rod zijn helemaal open en kunnen gemaakt worden op de lengte die je zelf prefereert. Er zit niet voor niet het woordje 'Custom' in hun merknaam!
 


2BA schroefdraad onder elke kop om je hangers op te monteren
 

Eclipse Range

De Eclipse Range van Custom Angling Solutions is de range die in het leven is geroepen voor de mobiele struinende visser. Het gaat hierbij om een range van banksticks, buzzer bars en stabilizers uitgevoerd in aluminium. De standaard kleur is zwart geanodiseerd maar op aanvraag kunnen deze producten ook in een andere kleur worden geanodiseerd. De Eclipse range heeft als kenmerk dat het een lichtgewicht maar duurzame range is. Alle onderdelen worden met uiterste precisie gefabriceerd. De opties van deze range zijn gelijk aan die van The Level Best Range. Zo kennen de buzzer bars in deze range ook een 2BA schroefdraad onder de kop, kan er bij de banksticks gekozen worden voor 2 types stelschroeven en zijn deze banksticks tevens uitgevoerd met het Tri-Point Design. Uiteraard is bij deze range ook het waterpasje een optie! 
 


Een dubbel pins stabilizer uit de Eclipse Range
 

Unrivalled Range

De onlangs geïntroduceerde Unrivalled Range is het paradepaardje van Custom Angling Solutions. Deze range bestaat uit producten die gemaakt zijn van het sterke en lichtgewicht titanium. Custom Angling Solutions heeft al jarenlange ervaring met het fabriceren van custom onderdelen gemaakt van titanium. In het verleden werden enkel producten vervaardigd op basis van privé orders. Door hun expertise hadden  ze voor 2012 besloten te kiezen voor een standaard range aan titanium producten. In deze range zitten zowel buzzer bars als banksticks. De kwaliteit titanium die ze gebruiken is Grade 2. Bij de buzzer bars is net als bij de andere ranges een waterpasje optioneel. Standaard hebben ook deze buzzer bars een 2BA aansluiting maar in tegenstelling tot de andere ranges waar deze aansluiting onder de kop zit, zit de aansluiting bij deze range aan de voorkant. Als laatste is bij de banksticks uit deze range ook het type stelschroef zelf te bepalen. Buzzer bars en banksticks kunnen gemaakt worden op de lengte die jezelf prefereert.
 


Producten uit de Unrivalled Range
 

Leads

Ondanks dat Custom Angling Solutions vooral bekend staat om zijn rodsupport producten, verkopen ze ook een enorm scala aan loden. Van standaard loden in alle vormen en maten tot eigen ontworpen loden als hun Tournament Leads. Zo verkopen ze loden van 30 tot een 340 gram in alle bekende en minder bekende vormen. De materialen als wartels en Brass Loops, het oog wat in het lood is gegoten, zijn van een top kwaliteit. De coatings die Custom Angling Solutions hanteert zijn hun eigengemaakte Textured Coatings. Daarnaast verkopen ze ook de standaard 'gladde' coatings die je veelal ziet op loden. Naast het assortiment aan loden heeft Custom Angling Solutions nog een hele gave service en dat is dat ze loden maken op bestelling. Zo kan je zelf een vorm bepalen, coating kiezen en meer. Zij gaan dan kijken of ze een mal kunnen maken voor jouw idee. Hoe custom wil je het hebben!
 


Loden van Custom Angling Solutions
 

Coded Rear Rod Rests and more

Naast bovenstaande producten verkopen ze nog enkele accessoires voor je rod setup als back rests, stabilizers (zowel 1 pins als 2 pins) extra stelschroeven, spreidblokken voor je schepnet en snag ears. De back rests is de zogenaamde Coded Range. In deze range zijn diverse opties mogelijk. Het basis idee is een voetje met daarop 2 minimalistische pinnetjes waar tussen je je hengel legt. Het voetje kan geanodiseerd worden in diverse kleuren als blauw, rood, zwart, goud of gewoon een effen aluminium kleur. De pinnetjes kunnen mee worden geanodiseerd in dezelfde kleur als het voetje maar er kan ook worden gekozen voor een afwijkende kleur. Er zijn daarnaast nog meer opties. Zo kan je kiezen voor rubberen sleeves voor over de pinnetjes om je hengels te beschermen. Deze sleeves zijn ook weer in meerdere kleuren verkrijgbaar. Als laatste zijn er ook balletjes verkrijgbaar in meerdere kleuren voor op je pinnetjes zodat je hengel nog meer vast ligt. Een hele uitgebreide custom range!
 


De Coded Range in diverse uitvoeringen
 

The Future

Voor 2012 had Custom Angling Solutions al de Unrivalled Range geïntroduceerd. Daarnaast zijn er enkele nieuwe producten bijgekomen de afgelopen maanden die ons meer vertellen welke kant dit bedrijf op gaat. Allereerst zijn er zowel in de The Level Best als in de Eclipse Range nieuwe stabilizers bijgekomen. Hierbij zijn zowel 1 pins als 2 pins uitvoeringen verkrijgbaar waarbij de 2 pins uitvoeringen inklapbaar zijn om ze zo makkelijker op te bergen. Daarnaast zijn ook de mogelijkheden, wat betreft het bekende waterpasje, gestegen. Zo is er nu ook in de Coded Range een Rod Rear Rest verkrijgbaar met geïntegreerd waterpasje en zijn er losse waterpasjes verkrijgbaar die je kan schroeven op elke universele bankstick of buzzer bar. Zeer recent is er zelfs nog een rodsupport range toegevoegd en dat is de Eclipse Ti Range! Hierover binnenkort meer.
 


Een Rear Rod Rest uit de Coded Range met Spirit Leveller
 

Custom Stuff

Ondanks alle producten die hierboven staan, is Custom Angling Solutions een bedrijf zonder grenzen. Zo kunnen ze werkelijk van alles maken en zit je niet vast aan de producten die op de site staan. Zo hebben ze al hele gave molenhendels in het verleden gemaakt, stage stands en meer custom ontwerpen. Ik zelf heb recent ook een custom ontwerp laten maken door ze. Het ging hierbij om een bracklet met Spirit Level om mijn Nbrice Pod te kunnen instellen. De communicatie en service met Custom Angling Solutions liep perfect. Ondanks dat veel Engelse bedrijven op zijn Engels opereren (lees: lui en laks) Viel het mij op dat dit bedrijf wel communiceert. Ondanks dat dit heel normaal lijkt, is dit vooral bij onze Engelse vrienden niet altijd aan de orde. Ook voor service ben je dus bij hun op het juiste adres! De mogelijkheden tot betalen voor ons Nederlanders is alleen nog wel lastig. Toch is mij gezegd dat ze bezig zijn met Paypal zodat we ook straks makkelijker kunnen betalen. Mocht je dus nog custom spulletjes willen dan raad ik Custom Angling Solutions ten zeerste aan!
 


Mijn Custom Made Bracklet met Spirit Leveller (Foto: Eline Deelen)


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.