De producten van Custom Heads

Het aanbod aan fraaie bobbins is de laatste jaren enorm toegenomen. Er zijn velen custom bedrijven bijgekomen met de meest bijzondere producten. Van prachtige 3K carbon bobbins van een Lee Valley Customs tot de prachtige Stealth Bobbins van Kudos Tackle. Ook qua ludieke hangers zijn er tegenwoordig zat mogelijkheden. Wat dacht je van de dobbelsteen hangers van Richard van Pinxteren of de Lego Hangers van Bespoke Bobbins! In dit artikel aandacht voor wederom zo'n speciaal merk met hele unieke bobbins. Maak kennis met Custom Heads.
 


Het Engelse Custom Heads is in 2010 opgericht door David James en is een bedrijfje wat zich heeft gespecialiseerd in bobbins. De bobbins die zij maken zijn verkrijgbaar in twee varianten te weten Plain of Mixed. Plain Bobbins zijn de bobbins die je kan kopen van velen merken. Zij hebben een effen kleur als rood, blauw of geel. Mixed Bobbins zijn multi colour bobbins wat we ook wel Marbled ( Marmer effect) noemen. Deze bobbins hebben 2 of meerdere kleuren gemixt waarbij elke bobbin qua motief uniek is. Custom Heads kan ook marbled versies maken waarbij het wit in de bobbin a la glow in the dark oplicht in het donker. 
 


Mixed Bobbins in zwart en wit en de Glow in the Dark versie


Custom Heads hanteert geen standaard range aan bobbins. Het is helemaal aan jouw zelf om je eigen hangers te creeren. Dit doe je door te kiezen voor Plain of Marbled versies, kleuren, gewicht, grootte en dikte. Je kan de bobbins laten voorzien van een universeel 2BA schroefdraad of een andere fitting naar wens. De kosten van deze bobbins zijn nog te overzien. Voor een kleine 13 euro heb je drie bobbins. Hierbij moet je nog wel zelf de kettinkjes, line clips, bracklets en eventuele gewichtjes kopen. Wil je graag een setje bobbins van 3 en moeten ze zwaarder zijn dan 12 gram per stuk, dan komt er nog een kleine bijdrage bij van een 2 euro. 
 


Camo Bobbins of andere speciale varianten zijn geen enkel probleem!


Marbled bobbins zien we hedendag nog niet heel veel op de markt. De aanlooptijd van dergelijke producten is dan ook lang. We zien op de markt steeds meer hangers verschijnen gemaakt van diverse materialen. Naast het toenemende gebruik van 3K carbon, zien we steeds meer multi colour bobbins, titanium onderdelen en zelf imitatie hout als de Woodz Range van Andy Gutterridge. De mogelijkheden blijken eindeloos. De producten van Custom Heads zijn bijzonder te noemen. Ze zijn namelijk een van de weinige bedrijven ter wereld die deze producten als core business maakt. Een andere speler die ook dit soort producten maakt is Kudos Tackle. Desondanks was ik bobbins nog niet in deze kleursamenstellingen tegen gekomen. Bijzondere producten van een bijzonder bedrijf! Custom Heads heeft zover ik weet geen website. Ben je geintresseerd geraakt in hun producten dan zal je ze even moeten opzoeken via de Social Media.
 


Custom Made Marbled Rollerwheels van Custom Heads

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.