De producten van Edwards Custom Upgrade

Verspreid over Europa zijn diverse kleine bedrijfjes te vinden die prachtig en exclusief rodsupportmateriaal maken. Door de jaren heen hebben we al een aantal van dit soort merken hier op CarpFeeling de revue laten passeren. Merken als Defiant MPS, Custom Angling Solutions, Century Neville of Buzzz Tackle. In dit artikel gaan we kijken naar nog zo’n merk met hoogwaardige producten. Edwards Custom Upgrade, hierna E.C.U. te noemen, is een klein bedrijfje van Scott Edwards.


Scott begon in 2009 met conversions van Sundridge Optonic’s zoals ook Del Romang dat ooit deed. In de zomer van 2011 begon hij met zijn eigen stainless lijn aan exclusieve rodsupport producten als buzzer bars, banksticks en stage stands. Hij gebruikte hiervoor de hoogst haalbare RVS klasse. De 316 Grade producten van roestvaststaal waren snel uitverkocht. Scott vond het tijd voor iets totaal anders en begon met het ontwerpen van de ultieme rodpod. Hij zette zijn doel hierbij hoog. Deze rodpod moest de beste rodpod ooit gaan worden. De rodpod kreeg de naam DMX Snag Pod mee.


De DMX Snag Pod

De DMX Snag Pod was een veelzijdige rodpod die speciaal gemaakt was voor de Engelse wateren. Toch kreeg E.C.U. aanvragen vanuit heel Europa waarbij ook aanvragen van diverse vissers voor persoonlijke aanpassingen. De vraag werd te hoog voor dit eenmanszaakje waardoor de wachttijd ook hoog werd. Toch wilt E.C.U. niet stilzitten en zijn er zat ideeën voor de toekomst. Zo wilt Scott graag een nieuwe rodpod ontwerpen naast de DMX Snag Pod die gemaakt zal zijn van carbon. Deze rodpod zal niet enkel meer voor Engelse wateren zijn maar ook bestemd voor de rest van Europa. Net als de DMX Snag Pod zal deze nieuwe Carbon Pod in beperkte gelimiteerde oplages gemaakt gaan worden.


Top kwaliteit van Edwards Custom Upgrade

Het idee voor de carbon rodpod zal niet alledaags zijn. Sterker nog, het moet volgens Scott een rodpod worden die anders is dan alle rodpods die tot op heden op de markt verschenen. Hij moet kwalitatief zijn en zoals Scott zelf zegt, “Seriously Agressive” ogen. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen. Naast deze rodpod is Scott ook bezig om een geheel nieuwe beetverklikker te ontwerpen. Zijn ervaring met het ombouwen van Optonic’s komt hierbij goed van pas. De ideeën zijn er al maar zullen even stil liggen nu net de DMX Snag Pod is gelanceerd.


Scott’s werkplaats waar hij Optonic’s ombouwd

Edwards Custom Upgrade is een bedrijf waar je niets meer dan respect voor kan opbrengen. Het is bijzonder strijdlustig om op eigen kracht een bedrijfje op te richten in de grote boze karperwereld. Doordat Scott graag een hoge kwaliteit wilt leveren zijn de wachttijden wellicht wat langer. Toch zien we dat hier een vakman aan het werk is. De Optonic conversions zien er super gaaf uit, de buzzer bars en andere rodsupport producten zijn van een sublieme kwaliteit net als de DMX Snag Pod. Het is even afwachten wanneer we de eerste foto’s zullen mogen bewonderen van de nieuwe carbon pod en beetverklikkers. Mijn verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen en ik kijk er enorm naar uit. Edwards Custom Upgrade is een bedrijf om in de gaten te houden!


De man achter E.C.U. Scott Edwards

Graag wil ik Scott Edwards bedanken voor de tijd die hij nam om voor dit artikel enkele vragen te beantwoorden. Wanneer we meer nieuws hebben over dit bijzondere merk dan zullen we jullie uiteraard op de hoogte houden! Stay tuned on CarpFeeling.com

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.