De producten van ESGF

De afgelopen jaren heb ik veelvuldig geschreven over Engelse Custom bedrijfjes die mooie en exclusieve producten maken voor ons vissers. Natuurlijk hoeven we niet altijd mooie en exclusieve handgemaakte producten van ver te halen. Bedrijfjes als Targetbaits & Tackle of RRT (Ray’s Rods & Tackle) zijn bijvoorbeeld zulke bedrijfjes waar je hele mooie producten kan bestellen. Een ‘bedrijfje’ wat ik zelf al enkele jaren volg via Marktplaats.nl is ESGF wat staat voor Eat Sleep Go Fishing. ESGF maakt mooie en betaalbare rod support producten voor een nog enigszins betaalbare prijs. In dit artikel enkele van de producten die ze verkopen.


Snag ears

Een van de eerste producten waardoor ik op dit merk kwam waren snag ears. Door de jaren heen hebben ze een aantal versies gemaakt van standaard exemplaren, versies met een bevestiging voor je hangers tot ‘softarm’ versies zoals we die nu ook bij de Black Edition range van Fox tegenkomen. Zoals ik al zei zijn de producten van ESGF goed betaalbaar. De drie net genoemde versies kosten allen een 9 euro per stuk wat natuurlijk veel goedkoper is dan snag ears van merken als Solar, Fox of Century Neville.


Snag ears met vooruitstaande hanger bevestiging


RVS Rodpod

Ook maakt ESGF een handgebouwde rodpod. Het ontwerp is iets afgekeken van de Solar globetrotter maar eerlijk gezegd verwonderd mij dit ook niks. De Globetrotter blijft voor mij een van de beste rodpods ooit gebouwd en zo moet ESGF ook hebben gedacht. Een leuke feature die ze hebben toegepast op deze rodpod is een scharnierbare kop. Zo kun je je rodpod precies zo instellen als dat jij wenst. De rodpod beschikt over 2 tri-posts waardoor je buzzer bars nooit kunnen gaan draaien. De draadeinden zijn allemaal universeel waardoor jezelf kan bepalen welk merk buzzer bar je prefereert om op deze rodpod te schroeven. De kosten voor deze speciale rodpod exclusief buzzer bars bedraagt slechts 150 euro!

De RVS rodpod van ESGF


De Bankstick Pers

Velen van ons prefereren om te vissen met banksticks en velen van ons weten ook hoeveel moeite het kost om ze door een harde (steenachtige) of bevroren ondergrond te duwen. Een leuk product wat ESGF hiervoor heeft is de Bankstick Pers. Deze pers is alleen te gebruiken bij adjustable banksticks waarbij je de binnenkern in zijn totaal kan verwijderen. Het idee is heel simpel. Je haalt de binnenkern van je bankstick los, je steekt de Bankstick Pers erin en doordat de Bankstick Pers twee armpjes heeft, kan je met minder kracht meer druk uitoefenen op je bankstick waardoor deze sneller en makkelijker de grond in gaat. Een erg leuk product wat net wat duurzamer is dan met een rubberen hamer je banksticks de grond in te moeten rammen. Daar is over nagedacht! De prijs voor een Bankstick Pers ligt op een 10 euro.

De Bankstick Pers


RVS banksticks en buzzer bars

Als je een Bankstick Pers verkoopt dan dien je natuurlijk ook banksticks zelf te verkopen. ESGF heeft enkele banksticks in het assortiment maar je kan ze ook tot 35 centimeter (adjustable model) handgemaakt laten maken naar jouw wensen. De banksticks kosten slechts 12,50 per stuk. Ben je opzoek naar lange RVS voorpoten voor je rodpod? Ook verkoopt ESGF banksticks van 75 centimeter lang. Deze kosten 20 euro per stuk. Naast banksticks verkopen ze ook buzzer bars. Momenteel zijn er 2 versies te koop. Dit zijn 2rod buzzer bars en 3rod adjustable buzzer bars. Mooie en degelijke buzzers bars vanaf 30 euro per setje!

2rod buzzer bars


Bootklem en boot rodpod

Voor de liefhebbers die graag vanuit hun boot vissen heeft ESGF een speciale bootklem ontwikkeld. Met deze klem kun je gemakkelijk je rodpod vastzetten op je boot. ESGF heeft diverse klemmen in het assortiment waardoor er altijd een passende oplossing is zonder dat je de klem op je boot dient de schroeven. Voor deze klem heeft ESGF ook een passende rodpod. Wil je liever met je eigen rodpod vissen dan kan bekeken worden of er voor jouw rodpod een speciale klem gefabriceerd kan worden. De Rodpod die ESGF zelf gebruikt samen met de klem is 360 graden draaibaar en zowel omhoog als omlaag te zetten. Zo kan je altijd je hengels zo positioneren als je zelf wilt. Het bevestigen van deze rodpod door middel van de klem is zeer gemakkelijk door twee sterknoppen. De kosten voor de losse klem bedraagt 75 euro. wil je ook de ESGF rodpod erbij dan kost het setje exclusief buzzer bars 160 euro.


Als laatste levert ESGF ook losse producten als stelschroeven voor je banksticks of rodpod, stage stands, bivvy tafels en nog veel meer. Ben je geïnteresseerd geraakt in hun producten? Zoek ze op op Marktplaats.nl en kom met ze in contact via de mailknop. Ik houdt de producten van ESGF zeker in het vizier aangezien ze mij al een tijdje verrassen met leuke en betaalbare producten. Wellicht zit er ook wat voor jouw tussen!

Auteur: Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.