De producten van FIL Precision Systems

Niet alleen in Engeland wordt steeds meer custom bankware gefabriceerd. Ook aan de oostkant van ons landje komt steeds meer tarty tackle op de markt. Naast bijvoorbeeld Duitse bedrijven als Blumtritt, Full Metal Tackle, RS Tackle of Dragon Baits om er een paar te noemen, kunnen we ook het Poolse FIL Precision Systems aan dit rijtje toevoegen. Zij maken namelijk verdomd mooie en originele bankware die beslist wat aandacht waard is. Welkom in de wereld van FIL!

De Quick release van FIL

Het Poolse FIL Precision Systems heeft als doel om innovatieve, betaalbare en duurzame bankware op de markt te brengen. Ze zijn meester in het bewerken van roestvaststaal en dit is te zien in de afwerking van hun producten. Binnen de range aan producten zijn verschillende producten te vinden. Van banksticks en buzzerbars tot snag ears, quick releases, stage stands, derde steun haken, boilieguns, stabilizers en een bodemtester. We pikken er een paar producten tussenuit. 

Banksticks

Bankware begint natuurlijk met banksticks en buzzerbars en die heeft FIL uiteraard in het assortiment. Qua banksticks, de zogenaamde Podpórki Teleskopowe, zijn gemaakt van AISI 304 roestvaststaal en de diameter bedraagt 16mm. De banksticks zijn allen uitschuifbaar en met de hoogste precisie gefabriceerd. Het vastzetten van de bankstick doe je door middel van de fraaie 20mm stelknop die de binnenkern ook echt vastzet en bovendien niet los kan raken. Deze adjustable banksticks zijn verkrijgbaar in maar liefs 7 verschillende lengtes en de prijzen starten bij 20,00 euro.

De gave banksticks zijn fraai afgewerkt

Buzz Bars

Qua buzzerbars, hun zogenaamde Buzz Bars, verkopen ze diverse varianten die zowel fixed als verstelbaar zijn. De CNC gefreesde producten kennen fraaie afwerkingen van zowel de collars als stelschroeven. Hun Buzz Bars zijn zowel verkrijgbaar in een 2-rod als 3-rod uitvoering en tevens verkrijgbaar in goalpost style. De prijzen voor deze Buzz Bars starten bij zo’n 20,00 euro.

Hoogstaande kwaliteit

Stukadelko

Ik weet niet precies wat het is maar in Oost-Europa zijn ze gek op zogenaamde bodemtesters. Handige attributen die je hangt aan je hoofdlijn of op een bankstick schroeft om een sample van de bodem te nemen. Denk aan de Ground Tester van Poseidon Angelsport, de Bodenprobennehmer van Carpspots of deze Stukadelko van FIL. Deze Stukadelko is gemaakt uit 1 deel AISI 304 roestvaststaal en bevestig je aan je hoofdlijn. De Stukadelko heeft 200 gram gewicht waardoor je hem een flink eind kan werpen. Laat hem over de bodem schrapen en haal snel in. De inkeping in deze druppelvormige tester vangt het bodemsegment op. De prijs voor dit product bedraagt 15,00 euro.

De Stukadelko bodemtester

Snag Bars

Nog zo’n gaaf product zijn hun Snag Bars. Deze snag ears zijn net alle andere producten gemaakt van hoogwaardig roestvaststaal en in de bodemplaat is het merk van FIL uitgesneden. De twee armpjes zijn te demonteren voor transport en voorzien van zeer fraaie stelschroeven. De armpjes zijn zowel verkrijgbaar in een short (12cm) als long (15cm) uitvoering. De prijzen starten bij zp’n 14,00 euro per stuk.

De Snag Bars zijn zowel verkrijgbaar in short als long

Hak Nierdzewny

Voor de Rainbow gangers en andere obstakelwatervissers onder ons heeft Fil ook een handige derde steun haak in het assortiment die luistert naar de naam Hak Nierdzewny. Deze grote haak is volledig uit roestvaststaal vervaardigd en voorzien van universeel schroefdraad om hem op een bankstick of stormpole te bevestigen. Door de gladde afwerking van het metaal is dit product ideaal om je lijn te begeleiden. De Hak Nierdzewny kost circa 11,00 euro de stuk.

Voor de Rainbowvissers onder ons

Kortom

De producten van FIL Precision Systems mogen er zeker zijn. Helemaal omdat de prijs van hun producten enorm betaalbaar is. De producten zijn gelukkig steeds beter te verkrijgen en bestellen hoeft niet enkel meer in ‘dubieuze’ Poolse webshops. Anno 2018 zijn er ook een aantal Duitse verdelers die deze producten aanbieden als Starks Fishingshop of Maincarp Baits. Ben je nog opzoek naar betaalbaar maar kwalitatieve bankware, check dan zeker even hun website. Kijken mag altijd!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.