De producten van Fishcon

Het Italiaanse Fishcon behoort samen met Meccanica Vadese tot de absolute top in de wereld van rodpods. De rodpods komen we heel sporadisch tegen op Nederlandse bodem daar er niet echt een grootschalige verdeling is van dit merk en de prijzen van Fishcon producten bovengemiddeld te noemen zijn. Toch heeft Fishcon meer in zijn mars dan alleen rodpods bouwen. In dit artikel een kleine scoop in de range van dit merk. Een merk wat er zeker mag zijn!


Evolution Rodpod

Ondanks dat Fishcon relatief onbekend is op de Nederlandse bodem, zijn ze in kleine mate bekend om hun rodpods. Zo vervaardigen ze de prachtige Evolution rodpod in de stijl van Amiaud pêche en Meccanica Vadese. Een van de noviteiten van deze rodpod is het gepatenteerde ‘Sferik Look’. Een speciaal inklapmechanisme van de buzzerbars waardoor je ze nooit na je vissessie van je rodpod hoeft af te schroeven. Fishcon rodpods zijn uitermate geschikt voor het vissen op grote wateren. Door een gebalanceerde driepoot staat hij als een huis. Een klein maar zeker niet onbelangrijk puntje is alleen dat deze rodpod een kleine 550 euro kost.


Endtackle

Fishcon maakt zoals net gezegd niet alleen rodpods. Zo hebben ze ook een aardige range aan endtackle producten in het assortiment. In deze endtackle range zitten zo’n beetje alle producten die de grote merken ook voeren. Een leuke gadget vond ik dan zelf de zogenaamde Needle Holder. Een houder van aluminium waarin je boilienaalden, boortjes etcetera kan vastschroeven. Breekt je naaldje dan kan je hem snel weer vervangen. Natuurlijk is dit geen uniek product en zijn er zat fabrikanten die een soortgelijk product verkopen. Toch vond ik het wel wat hebben.


De Needle Holder van Fishcon
 

Fishcon bivvies

Naast rodpods en endtackle vervaardigen ze ook bivvies en brolly’s. Een voorbeeld is de Storm Cellar XL. Een grote tent met aluminium baleinen, een ademend 10.000 doek en een heavy duty PVC grondzeil. De tent is geschikt voor twee stretchers en heeft aan de achterkant een ventilatieraampje met gaas voor in de zomer. In de voorkant zit een muskietennet verwerkt tegen die vervelende beestjes welke is vast te zetten met velcron. Het enigste nadeel is dat deze tent maarliefs 20 kilo weegt.

 


De Fishcon Storm Cellar XL
 

Fishcon FXS1 Swingers

De FXS1 swingers van Fishcon lijken in eerste instantie niet veel anders dan bijvoorbeeld swingers van Fox. Ze hebben zelfs erg veel overeenkomsten! Toch zijn deze swingers voorzien van een innovatief lijnclip systeem genaamd Sphera Lock. Net als bij Fox hangers ( MKII, Butt Hangers etc.) werkt de lijnclip door middel van een staafje wat openspringt als je aanslaat. Deze versie van Fishcon heeft een speciaal systeem waarmee je kan instellen bij hoeveel weerstand het staafje pas openschiet. Zo kan je hem instellen dat hij heel simpel al openschiet of pas heel laat. Daarnaast zijn deze hangers uitgerust met led verlichting. De stroom haalt hij door middel van een kabeltje met Jack-plugje vanuit je beetverklikker net zoals dat werkt bij velen andere merken. Ze zijn verkrijgbaar in een rode, groene, gele en blauwe kleur.
 


De Fishcon FXS1 swinger in het blauw
 

FX series beetverklikkers

Naast hangers maakt Fishcon ook beetverklikkers. Zo is er al een simpel instapmodel genaamd de FX1. De FX1 beschikt over enkele opties als het veranderen van volume en toonhoogte. Ze werken op de bekende 2 magneets magroller techniek en worden gevoed door het bekende 9 volt blokje. Ze zijn verkrijgbaar in het rood, blauw, groen en geel. Een meer geavanceerder model en tevens net van de pers is de FX3. Een beetverklikker met bekende functies als volume en toonhoogte, gevoeligheidsinstellingen, Multi colour leds, automatische nachtverlichting en niet onbelangrijk, een laag energieverbruik. Tezamen met de FXR receiver is het bereik ongeveer een 200 meter. Het ontwerp is simpel en niet gewaagd maar Fishcon kennende wel kwalitatief hoogwaardig.


De Fishcon FX3 beetverklikker
 

Naast deze producten verkopen ze nog veel meer leuke karperspullen als PVA, Hengels, luggage, lood, landingsnetten en(hoofd)lijn en hebben ze daarnaast nog een grote aasrange. Daarnaast zijn ze verdeler van onder andere Viper Baitboats en Sportex hengels voor Italie. Al met al een heel aardig merk met een leuk assortiment. Hopelijk gaan we daar de komende jaren meer van horen!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.