De producten van Flanx

Zo verspreid door Europa zijn tal van kleinere merken te vinden met hele aardige producten. In deze nieuwe editie van ‘De producten van’ besteden we aandacht aan het uit het Duitse Bobenheim-Roxheim afkomstige merk Flanx. Zij hebben namelijk een kleine maar kwalitatief hoogwaardige range aan carpcare producten, hengels en brolly’s die beslist de moeite waard zijn. Laten we starten!

Het onmiskenbare logo van Flanx op de butt ends van hun hengels.

Flanx Tectum Brolly System Breathable

In het kleinschalige assortiment van Flanx zijn zowel een brolly als bivvy te vinden. Hun flagship, De Tectum brolly is een breathable versie en de gehele achterkant is voorzien van mozzy en is te openen voor optimale doorstroom van lucht. Ideaal voor de warme maanden waarin het in je brolly erg warm kan worden. De 60 inch brolly wordt verder geleverd met frontpanel, grondzeil en stormpoles. Optioneel zijn een mozzy panel voor de voorkant en een speciale anti-condens inlay bij te kopen. De prijs voor dit paradepaardje bedraagt 549,00 euro. Er is ook een light versie van de Tectum brolly te koop die luistert naar de naam Tectum Brolly System Nylon. Het verschil zit hem vooral in de kwaliteit van het gebruikte doek. Waar de Breathable is gemaakt van hoogwaardig volledig verlijmt drie-laags doek, zo is de light versie voorzien van een 210D polyester/nylon doek. De prijs van de Tectum Brolly System Nylon bedraagt 249,00 euro. 

Het Tectum Brolly System Breathable van Flanx.

Flanx Carp1 & Inceptor rod series

Misschien wel het meest gave product van Flanx zijn hun hengels. Zo zijn er diverse series als de Carp1 Black serie, de Carp1 Weinrot & Vollkork serie en hun paradepaardje de Inceptor rods. De instapserie is de Carp1 Black serie. Prachtige zwarte hengels voorzien van een Japanse shrink handle en uitgevoerd met hun onmiskenbare logo en wikkelingen in het grijs. De hengels zijn gebouwd op een 24t carbon blank, Seaguide ogen en laser gegraveerde butt caps. Ze zijn verkrijgbaar in zowel 10ft en 12ft in diverse testcurves. Voor de liefhebbers bestaat in de Carp1 serie ook een speciale uitgave met rode ‘burgundy’ 24t carbon blank en volkurken handvat. De logo’s en wikkelingen zijn bij deze versie uitgevoerd in het goud. Hun topklasse zijn de Inceptor rods die verkrijgbaar zijn in zowel full duplon als full cork handvat. Deze hengels zijn gemaakt op een 24t + 36t Carbon Mix blank met een matte 3K carbon finish. Verder zijn ze afgebouwd met Seaguide ogen en molenhouder en laser gegraveerde butt caps. Een zeer frappant details is dat het logo en de wikkelingen in rood zijn afgewerkt wat deze hengels zeer tarty maakt. Ook de Inceptor serie is verkrijgbaar in 10ft. en 12ft. lengte en in diverse testcurves. 

A higher state of tartyness, Inceptor rods. 

Flanx Dog Mat

Een leuk product wat ze verkopen is hun Dog Mat. Een speciale olijfgroene mat waar je trouwe viervoeter op kan liggen. De mat is 90cm bij 60cm groot en heeft een toplaag van neopreen. De mat weegt slechts 930 gram waardoor hij ook nog eens weinig gewicht in de schaal gooit. 

Doe je trouwe viervoeter een plezier met deze Dog Mat. 

Flanx Unhooking Mats  

Flanx heeft diverse carpcare producten in het assortiment waaronder diverse onthaakmatten en retainer slings. Een van die onthaakmatten is de Trans Carp mat. Deze dik gevoerde mat is 125cm lang, 60cm breed en 25cm hoog. De productnaam Trans slaat op transport en dat maakt deze mat bijzonder. Hij is namelijk voorzien van diverse straps om deze mat ook te gebruiken voor transport van je hengels en/of schepnet. Zo hoef je niet te slepen met onthaakmat en foedralen en dat is wel zo praktisch! In hun Specimen range is er ook nog de Barbel & Trotting Mat. Een kleinere en meer compacte mat speciaal voor de barbeel en gerichte match visserij op kleinere karper. 

Foedraal en onthaakmat in 1!

Flanx Carp Sub Retainer

Een van hun grootste innovaties volgens hun zeggen is de Sub Retainer. Deze door Maurice Willms ontworpen retainer sling is zowel te gebruiken voor het wegen als kort- en lang zakken van karper. Deze gepatenteerde zwarte retainer laat allereerst weinig licht door om de karper rustig te houden en beschikt over een zeer fijne mesh voor bescherming van de vis. Hij heeft aan de bovenkant drijflichamen over de gehele 130cm lengte van de zak. De retainer is 60cm diep en weegt slechts 800 gram. 

Floaters over de gehele lengte van de retainer sling met de Sub Retainer. 

Flanx op CARP Zwolle 2020

Benieuwd geworden naar hun producten? Bezoek CARP Zwolle 2020 en bezoek hun stand om bovenstaande producten in het echt te bekijken. Een aanrader!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.