De producten van Thinking Anglers

Zo nu en dan zien we hier de naam van het Engelse bedrijf Thinking Anglers voorbij komen in artikelen, maar wat voor bedrijf is dit nu daadwerkelijk en wat voor producten leveren ze? Op Carp2013 kwam ik in contact met Ben Hamilton, één van de twee oprichters van Thinking Anglers. Een bijzonder aardige man die vol enthousiasme vertelde over zijn producten en de visserij op karper. Ook na de beurs hielden we contact en afgelopen week ontving ik een pakje uit Engeland met een aantal producten om aan een review te onderwerpen. Tijd om die eens nader te gaan bekijken!
 


Elasticated tip tops

Wie hoesjes gebruikt om de toppen van zijn hengels te beschermen heeft het vast wel eens meegemaakt. Toen je aan het water arriveerde had je nog twee hoesjes, maar tijdens het opruimen blijkt er één zoek te zijn geraakt in de tassen. Dit ongemak wordt voorkomen door het gebruik van de elasticated tip top. Een tweetal hoesjes voor de uiteinden van de hengel die middels een elastiek met elkaar zijn verbonden. Handig!
 


Sticky (mesh) pocket

Simpel maar toch zeer doordacht. Een pocket die je middels een klittenbandstrip kunt vastmaken aan een emmer of ander voorwerp. Hierdoor is het meenemen van een extra tasje overbodig en kun je je emmer gebruiken voor je voer, kleine materiaal en als zitje. De sticky pocket is in gesloten variant verkrijgbaar maar ook als ‘mesh’ met een gaasstructuur. Belangrijk is wel dat je de strip aanbrengt op een droge ondergrond zodat deze goed hecht.
 


De Sticky pocket
 

Hook ring swivels

Tijdens mijn gesprek met Ben op de beurs waren de hook ring swivels me al opgevallen. Deze mini wartels (size 24) zijn aan één zijde voorzien van een klein ringetje die je over de haak schuift. Door vervolgens een hookbead over de haakpunt te schuiven kan de wartel vrij over de haak schuiven zonder eraf te schieten. De swivel is zo klein dat je hem gemakkelijk in je boilie (of ander haakaas) kunt trekken zodat hij niet meer zichtbaar is. Het haakaas kan nu niet alleen vrij over de steel van de haak schuiven, maar het grote voordeel van deze hook swivel is dat je aas nu ook volledig rond kan draaien. Hierdoor zal je haakaas nog natuurlijker bewegen en staat je rig altijd op scherp.
 


De Hook ring swivels

Zoals je ziet is de naam van het bedrijf bewust gekozen. De producten zijn doordacht en hebben een zekere finesse die de echte rig- en materiaalfanaten zeker moet aanspreken. Bovenstaande producten zijn slechts een kleine greep uit het assortiment. Bekijk vooral de website eens voor nog meer innovatieve producten. Helaas zijn de producten op dit moment nog niet te verkrijgen op de Nederlandse markt, maar Thinking Anglers heeft de intentie om in de nabije toekomst voet aan het vaste land te zetten.
 


De Hook ring swivel in actie
 

Nieuwe website

Zeer recent is ook de website van Thinking Anglers volledig vernieuwd. Naast informatie over de producten kan je hier ook terecht voor interessante artikelen en video’s waarin de producten worden uitgelegd. Neem zelf eens een kijkje op www.thinkinganglers.co.uk
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.