De range van Karpr Clothing

Vissers worden vaak gezien als individuen die gekleed gaan in hun camouflage outfit gecombineerd met rubber laarzen en bijpassend vissershoedje. Karpr Clothing zorgt er met hun stijlvolle kleding voor dat al deze vooroordelen de prullenbak in kunnen. Zoals Thomas Eilander, het brein achter Karpr het zelf omschrijft; Karpr Clothing kun je beter omschrijven als urban kleding met een carpy touch in plaats van carpy kleding met een urban touch. Hij noemt het ook wel ‘Carp Inspired Streetwear’.

Onlangs las ik een post op facebook over de succesvolle lancering van de nieuwe collectie en werd zo nieuwsgierig naar het verhaal achter Karpr Clothing dat ik besloot Thomas te benaderen om zo meer te weten te komen.

Refuse to blank

Hallo Thomas, allereerst bedankt dat je mee wilt werken aan een artikel! Kun je de lezers wat meer over jezelf en je dagelijkse leven vertellen?

Mijn naam is Thomas Eilander, ik ben 38 jaar en woon samen met mijn vriendin en drie kinderen in Meppel. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam binnen mijn eigen onderneming Santhos, een creatief bureau voor internet en grafische vormgeving. Daarnaast sinds eind 2017 natuurlijk Karpr Clothing, waar inmiddels ook steeds meer tijd in gaat zitten ;-)

Ben je zelf ook actief als visser?

Zeker. Ik vis al zo’n 25 jaar op karper. Wel met ups en down qua intensiteit maar ik denk dat dat voor velen herkenbaar is. Op het moment ben ik overigens weer lekker actief bezig!

KarpR

Hoe ben je ooit op de gedachte gekomen om een ‘Carpy’ kledinglijn op te zetten?

Ik ben eigenlijk altijd wel met ideeën bezig. Dat zal het ondernemersbloed wel zijn. De karpervisserij is een mooie markt waarin veel ruimte is voor leuke initiatieven. Zodoende heb ik destijds het idee gekregen voor een kledinglijn geïnspireerd op de karpervisserij, wat je onder andere terugziet in de teksten op de kleding, maar die je juist ook prima in je vrije tijd kunt dragen.

Wanneer besluit je dan de knoop door te hakken en er gewoon voor te gaan?

Ik ben eigenlijk gewoon begonnen met het maken van ontwerpen. Volgens mij had ik op een gegeven moment zo’n 10 verschillende truien en 6 t-shirts. Toen ben ik gaan zoeken naar een goede kledingleverancier en heb de webshop opgetuigd. Dan gaat het ineens snel, voor ik het wist was ik live.

Thomas vist zelf ook fanatiek

Karpr is een pakkende en opvallende naam, hoe ben je ooit op deze naam gekomen?

Het oorspronkelijke idee achter Karpr is het kunnen uitstralen / vertegenwoordigen van je passie voor karpervissen met alledaagse kleding. Ik kwam toen in het Engels op ‘Carp Represent’. Deze tekst stond overigens ook op één van de allereerste Karpr truien. Carp Represent vond ik als naam te lang, ik heb er toen CarpR van gemaakt wat uiteindelijk Karpr is geworden.

Hoe onderscheidt Karpr Clothing zich in de ‘merkenwereld’ van het huidige karpervissen?

Ik heb vanaf het begin vooral gefocust op originaliteit en kwaliteit/pasvorm van de kleding. Qua originaliteit probeer ik vernieuwend te zijn door bijvoorbeeld het gebruik van verrassende kleuren, scherpe teksten en een tikkeltje tegendraadse ontwerpen. Daarnaast vind ik de kwaliteit en pasvorm van de kleding erg belangrijk. Ik werk bewust met bepaalde merken waarvan ik weet dat de kwaliteit goed is en de pasvorm stijlvol en modern. 

Er zijn verschillende soorten truien binnen het assortiment van Karpr

Wat is het verhaal achter de zakjes pop-ups die worden meegeleverd bij een bestelling?

Als aanvulling op de vorige vraag vind ik verpakking en presentatie ook erg belangrijk. Dat zakje met die pop-ups is daar een onderdeel van en maakt het krijgen en uitpakken van je bestelling nog leuker. Ik kwam ooit op het idee door die zakjes die je wel eens ziet met een reserveknoop erin ;-)

Onlangs lanceerde je de nieuwe Karpr collectie, kun je hier iets meer over vertellen?

Vooral kenmerkend voor de nieuwe ‘collectie’ is dat de kleding qua kleuren een vleugje meer ‘carpy’ is geworden. In de eerste collectie heb ik behoorlijk geëxperimenteerd met kleuren waaronder wit, geel en rood. Los van het feit dan veel vissers dit helemaal te gek vinden merk ik dat veel karpervissers nou eenmaal ook gek zijn op bruin, groen en camo. In de laatste collectie heb ik geprobeerd de juiste balans te vinden tussen de herkenbare Karpr stijl en de meer carpy kleuren. Dit zie je terug in bijv de camo hoodie, het groene ‘Escape the daily routine’ shirt of de klassieke KARPR print in camouflagekleuren.

De lancering van de nieuwe collectie was een groot succes en jullie moesten zelfs overuren draaien om alle pakketten op tijd te versturen. Kun je uitleggen wat het succes achter Karpr Clothing is?

Ik denk toch dat Karpr een frisse wind is op het gebied van kleding voor karpervissers. Ik hoor ook vaak dat men de kleding origineel en vernieuwend vindt. Het sloeg bijvoorbeeld ook meteen goed aan in de UK. Alsof ze er op hadden zitten wachten. Dat was voor mij wel de bevestiging dat ik op een goed idee had zitten broeden.

Voor we het interview afronden rest mij nog één laatste vraag; als je in een glazen bol zou kunnen kijken waar staat Karpr Clothing over vijf jaar?

Qua omvang verwacht ik over vijf jaar wel verder gegroeid te zijn. Ik ben al erg trots op het feit dat er buiten NL inmiddels pakketjes richting België, Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Tsjechië, Denemarken en Zweden gaan. Dat had ik nooit verwacht maar ik hoop daar nog wel meer voet aan de grond te krijgen.

Persoonlijk gezien hoop ik vooral dat ik over vijf jaar nog steeds met evenveel plezier en creativiteit kan werken aan vernieuwende toffe kleding en daar vissers en niet-vissers blij mee kan maken. Uiteindelijk doe ik het daar natuurlijk voor!

Bij een kledingstuk worden gratis pop-ups geleverd
Bij een kledingstuk worden gratis pop-ups geleverd

Ben je nieuwsgierig naar de complete collectie Karpr Clothing? Neem een kijkje op de website en vergeet niet de social media kanalen te liken om zo alle nieuwtjes rondom Karpr Clothing te volgen!

Website: https://www.karpr.com
Facebook: Karpr Clothing
Instagram: @karprclothing

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.