De staafmarkers van AB Products

Tegenwoordig zien we steeds meer bedrijven die staafmarkers aanbieden. Staafmarkers hebben het voordeel dat ze goed je stek markeren, de karper zich niet kan vast zwemmen in de marker (zoals bij de ouderwetse H-markers) en ze bovendien ook vaak over een lichtkop beschikken waardoor de markers ook ’s nachts goed zichtbaar zijn.  In dit artikel bespreek ik de Staafmarkers van AB Products (Apeldoornse Boilies) met jullie. Een van de markers is namelijk zeer innovatief te noemen en momenteel one of a kind!


De standaard markerset

In het gamma zijn meerdere verschillende sets te koop. Een complete standaard markerset bestaat uit  een lichtkop inclusief batterijen, 4x 1.50m buis, 2x 1m buis, 1x uitschuifbare buis tot 2.80m en 1 x voetstuk in een mat zwarte kleur. De lichtkop is verkrijgbaar in 6 kleuren te weten rood, groen, geel, paars, blauw en wit. Voor een paarse of blauwe markerkop, wordt een meerprijs van 10 euro gerekend. De markerkop geeft licht door een led-techniek waardoor de batterijen langer meegaan en beschikt tevens over een fotocel die ervoor zorgt dat de lamp aangaat als het donker wordt en uitgaat als het licht wordt. Energie besparend dus. De markerkoppen zijn perfect afgewerkt en de batterijhouder (2x AAA batterij) is van aluminium. De markers kunnen makkelijk verwijderd worden van de staaf zelf waardoor je snel kan switchen mocht onverhoopt de batterijen opgaan.


De standaard markerkop met fotocel

De markerkoppen zijn in het zwart uitgevoerd en vallen in een huls die met een schroefdraadverbinding is vastgeschroefd op de markerstaaf. Binnenkort zal naast een zwarte uitvoering ook een camouflage uitvoering op de markt komen met een meerprijs van 10 euro per markerkop. Heb je liever een markerkop die je direct kan vastzetten op de staaf in plaats van een huls waar de markerkop invalt, dan is dit ook mogelijk. De voordelen van deze markers zijn verder als volgt. De markerkoppen zijn zeer dun te noemen en de diameter is gelijk aan de staaf. De markerkoppen kunnen verder niet breken omdat er geen horizontale verbindingen zijn in de kop zelf. De staven zijn verkrijgbaar in diverse lengtes en gemaakt van een grijs slagvast pvc. De markervoet inclusief de splitring zijn zwart gecoat. Door energiebesparende methoden kunnen deze markers gemakkelijk een week branden ten aanzien van conventionele staafmarkers die bij 15 uur al ermee ophouden! Deze complete markersets zullen verkocht worden vanaf 60 euro.

De markers op afstandsbediening in het water


Markerset op afstandsbediening

Zoals ik net al vertelde is een van de markers uit het assortiment van AB Products one of a kind. Dat is namelijk de zeer innovatieve marker op afstandsbediening. Een marker op afstandsbediening? Zullen sommige nu denken. Toch heeft dit enorme voordelen ten aanzien van andere markers. Een marker op afstandsbediening heeft het voordeel dat je hem zelf aan kan zetten wanneer je markering van je stek nodig hebt. Vaak heb je in de nacht alleen een verlichte marker nodig als je de lijnen gaat uitvaren. De rest van de nacht gebruikt de marker onnodig licht wat natuurlijk zonde is van de batterijen. Doordat je nu zelf met de afstandsbediening de markerlamp aan of uit kan zetten, bespaar je enorm veel stroom waardoor de kans zeer nihil is dat je gedurende de sessie je batterijen moet vervangen.

De marker met afstandbediening in bijgeleverde koffer

Een ander voordeel is, dat als je op water vist waar het niet mag, je minder in de spotlight vist omdat je marker niet constant aan staat en hij dus niet opvalt. Ook geef je andere vissers niet de kans dat zij midden in de nacht even hun lijntjes richting je productieve stek varen omdat ze de marker niet kunnen zien! Er zijn nog veel meer voorbeelden te bedenken waarom een marker op afstandsbediening enorm handig is. Ik was in ieder geval razend enthousiast erover! We gaan even kijken naar de features van deze markers.

Deze op afstand bedienbare markers worden verkocht per 3 in een set.  In een set zitten de volgende onderdelen. Afstandsbediening, 3x de lichtkop, 12x 1.50m buis, 6x 1m buis, 3x 1.50m buis uitschuifbaar tot 2.80m, 3x voetstukaansluiting, 3x 1.5kg zwarte gecoat voetstuk, opbergkoffer en 12 AAA batterijen. Daarbij zit op deze markers 1 jaar garantie wat wel zo prettig is! De op afstand bedienbare markers werken op 4 AAA batterijen. In de markerkop zit tevens een fotocel waardoor hij alleen brand als het donker is. de brand duur van deze markers is maarliefst 200 uur! Het bereik van de afstandsbediening is maximaal 200 meter. De lichtkop is verkrijgbaar in 6 kleuren leds te weten, rood,geel,wit,groen, blauw en paars. Voor de blauwe en paarse versie wordt een meerprijs gerekend van 10 euro. eventueel is het ook mogelijk om de markerkop in camouflage kleur te krijgen voor een meerprijs van 10 euro om zo de marker ook overdag minder zichtbaar te maken.

De afstandsbediening is klein te noemen!

Verder kun je de afstandsbediening op twee manieren laten instellen. De afstandsbediening beschikt over 4 druktoetsen. Je kan ervoor kiezen om het zo te laten instellen dat de lampen 1 voor 1 aangaan of dat ze allemaal tegelijk aan en uit gaan. De prijzen zullen liggen tussen de 90 euro a 100 euro per marker. Voor beide markersets die we net besproken hebben, zijn tevens losse onderdelen te verkrijgen.  Mat zwart gecoate voetstukken van 1.5 kilo kosten 11.95 euro,  voetaansluitingen 3.95 euro en een koffertje om je markers in op te bergen 4,95 euro. zo houdt je het allemaal ook nog eens heel!Mijn bevindingen

Voor CarpFeeling hebben we de beschikking gekregen over beide markersets inclusief toebehoren. We hebben beide markerkoppen getest de week dat we op het Weddermeer zaten. De cam stond zoals jullie wellicht wel wisten, een 100 meter uit de kant. De op afstand bedienbare marker deed op deze afstand zijn werk en het licht was fel genoeg om de stek goed te markeren. De gewone markerkop met fotocel heeft de laatste dagen de cam gemarkeerd. Wat vooral opviel was dat de branduren zoals AB Products claimt, ook kloppen. Na 4 dagen gebruik was er geen verschil in lichtsterkte te zien waardoor we er positief over zijn. Ook omdat deze markers erg dun zijn en de lijn er niet achter blijft hangen, zullen ze in de toekomst wellicht een vast plaatje krijgen boven de cam. Ik ben er in ieder geval  heel enthousiast over! Ben jij ook geïnteresseerd geraakt in hun producten? Bezoek ze dan op de Visma of neem contact op met eigenaar Frank Smits. Ook jouw wensen kan hij vertalen in zijn producten!

Link:

Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.