De tosti revolutie

Het vorstenaapje heeft onze visie op aan de waterkant koken voorgoed veranderd. De gemiddelde vistas met kookgerei is bij velen aangevuld met een sandwich toaster. Op Facebook bestaat zelfs een RidgeMonkey Sandwich Toaster Ideas pagina met de beste kookrecepten voor en door vissers en de markt wordt momenteel overspoeld met copycats die graag een graantje meepikken op het succes van dat jonge Engels bedrijfje. We mogen met recht spreken van een revolutie. De revolutie van de tosti en hoe zij verweven raakte met hongerige karpervissers.

RidgeMonkey begon

Het positioneren in de markt van hengelsportmateriaal is een queeste die elk jaar wordt nageleefd door velen ambitieuze ondernemers. Het brengen van verandering lijkt het toverwoord maar vaak zijn nieuwe producten van het zelfde laken en pak. Het in 2014 opgerichte RidgeMonkey gooide het over een andere boeg en introduceerde een reeds bestaand product in een nieuwe branche. De Deepfill Sandwich Toaster was vanaf het begin direct een doorslaand succes. Een handige toaster die je kon gebruiken op je stove, voorzien was van anti-aanbaklaag, redelijk gunstig geprijsd en gewoon zo gaaf was dat je hem wilde hebben. Niet alleen werd een ware tosti revolutie ontgonnen, neen, ook het merk RidgeMonkey kreeg direct aanzien en deed vanaf het begin mee met de grote jongens.

Het tosti-ijzer is multifunctioneel! (Bron foto: Angelzentrale-Herrieden.de)

Uitbreiding RidgeMonkey range

We zijn inmiddels drie jaar later na het beginnen van de tosti revolutie en het is duidelijk dat het tosti-ijzer een standaard wordt in de gemiddelde vistas van de nachtvisser. RidgeMonkey breidde hun assortiment uit met een grotere XL versie, een black edition, optioneel verkrijgbare pouches en zeer recent met een heuse Utensil Set bestaande uit kunststof vorken en lepels voor het draaien van je te bereiden maaltijd. Deze Utensil Set was weer geniaal ontworpen en past precies in de Toaster zelf zodat het bewaren en kwijtraken van dit bestek geen optie is.

De Utensil Set van RidgeMonkey is slim uitgevoerd

House of Carp

Zoals net al gezegd introduceerde RidgeMonkey niet bepaald een nieuw product op de markt. Het succes zat hem vooral in een item uit de outdoor dat enorm gretig werd opgepakt door ons vissers. Merken zoals een Petromax, verkochten dit soort ‘vintage’ keukenmateriaal al jaren. Toch is er een speler in de karpervisserij die dat ook al deed en dat was House of Carp. Ver voordat het Engelse aapje opdook, hadden zij al hun House of Carp Tosti IJzer in het assortiment. Klaarblijkelijk is het mede door de strakke marketing van RidgeMonkey dat zij dit product goed op de markt konden zetten en hun successen boekten.

House of Carp was een van de eerste die tosti-ijzers in de hengelsport aanbood (Bron foto: KWO)

Copycats

Op basis van de originele RidgeMonkey Deepfill Sandwich Toaster zijn door andere merken copycats op de markt gebracht. Budgetmerk Next Generation Tackle (NGT) bracht hun sandwich toaster uit genaamd de Toastie Maker. Het Engelse TF Gear leverde een soortgelijke zwarte variant luisterend naar de naam Sandwich Toaster Grill en ook het Engelse Chub bracht een variant op de markt met oranje handvat luisterend naar de naam Sandwich Maker. 

Copycats van Chub, NGT en TF Gear

De komst van grotere toasters

Dit jaar doet RidgeMonkey er nog een schepje bovenop met een grote broer van hun Deep Fill Sandwich Toaster. In de nabije toekomst zal namelijk de Connect Combi Set worden geïntroduceerd. Een meervak toaster voor het los bereiden van diverse ingrediënten. De tendens van grotere toasters zien we ook terug bij zeer recent uitgebrachte producten van zowel het Engelse Taska Tackle als van het Duitse Sänger Anaconda. De Taska Tackle Double Grill Pan is het antwoord op de grotere toasters van RidgeMonkey en biedt plaats aan een volwaardige maaltijd. Ook de bijna identieke versie van Sänger Anaconda, genaamd de Uncle Frank’s Pan, is ontwikkeld voor de grotere maaltijd.

De Double Grill Pan van Taska Tackle

De niche

Een mooi gegeven om te zien wanneer een product razend populair is, is de nichemarkt die er ontstaat. Na de introductie van de Deepfill Sandwich Toasters, waren er nog geen pouches verkrijgbaar. Aangezien karpervissers van het ‘opruim’ type zijn, was een speciaal tasje natuurlijk een musthave. Het was mooi om te zien hoe kleine custom merken hierop inspeelden met speciaal gemaakte pouches. Merken als Custom Carp Products, Peak Angling Products en Rig Tag ontwierpen speciale pouches gestoken in DPM camouflage. Ook merken als Subdued en Carp Couture speelden hierop in. Vooral de Carp Couture Heat Mat & Toaster Case is een handige gadget om je toaster van de grond te houden.

Custom producten van Peak Angling Products, Rig Tag, Subdued en Custom Carp Products

Kortom

Het is maar de vraag in hoeverre de kookwoede aan de waterkant doorgaat. Toch zorgt de komst van steeds meer tosti-ijzers voor nog meer aandacht. Daarnaast belandt niet enkel meer casino wit met kaas en ham tussen het hete ijzer, neen, de sky is the limit. Koken aan de waterkant was nog nooit zo makkelijk en zeg nu zelf: een warme a la minute maaltijd is toch beter dan oranje vingers van de paprika chips. The sandwich revolution has started!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.