De wereld van Butt Bungees

Bron foto header: De Rod Fuse van RS Tackle

Wie vaak tegen obstakels vist weet dat het goed vastzetten van je hengel geen overbodige luxe is. Doordat we dikwijls met een potdichte slip vissen, is de kans aanwezig dat bij een aanbeet er zodanig veel opwaartse druk komt te staan op de achterkant van je hengel, dat deze omhoog komt en het verliezen daarvan een kwalijk gevolg is. Daarom dat al sinds jaar en dag super goede en vooral goed klemmende rodrests worden verkocht om je hengel goed vast te leggen op je steun of rodpod. In 2016 kwam het kleine Engelse bedrijfje T.P.E. Tackle met een nieuwe vinding, de zogenaamde Butt Bungee. Een speciale klem voorzien van elastisch koord om je hengel te zekeren ongeacht de rodrest die je gebruikt. Dit product is sindsdien door een aantal bedrijven opgepakt en doorontwikkeld. In onderstaand relaas de merken en varianten die we momenteel op de markt kunnen vinden.

Custom black & red Butt Bungees van T.P.E. Tackle

T.P.E. Tackle Butt Bungee

De originele Butt Bungee is een geesteskindje van het kleine Engelse bedrijfje T.P.E Tackle. De Butt Bungee werd gelanceerd in 2016 en betrof een plate van roestvaststaal en een zwart elastisch cord zoals we ook kennen van de bekende elastieken snelbinders. De afgelopen jaren heeft T.P.E. naast de originele versie nog een tweetal versies uitgebracht. Zo kwam er ook een variant uit met zwarte plate en een speciale Eco versie waarbij de plate van plexiglas is. De prijzen van een Butt Bungee starten bij 12,50 euro voor de Eco versie. In Nederland wordt dit product onder andere verkocht door M2 Bait & Tackle. 

De black edition van de Original Butt Bungee van T.P.E. Tackle

C.V.A Tackle Rod Block

De Rod Block van het Italiaanse C.V.A. Tackle is qua werking indentiek aan de versie van T.P.E. Tackle. Waar T.P.E. Tackle voornamelijk hun productportfolio uitbreidde met de kleur van de plate, zo gooit C.V.A. Tackle het over een ander boeg en is juist de kleur van het cord de keuze. De standaard plate bij hun Rod Block is zwart en je kan kiezen uit maar liefs 11 kleuren cord waaronder 5 fluoro kleuren. De prijs voor een Rod Block bedraagt 9,90 euro de stuk. 

De C.V.A. Tackle Rod Blocks met diverse kleuren cords.

Markerworld Rod Jail

Idem aan bovenstaande varianten verkoopt ook het Nederlandse Markerworld een soort gelijk product onder de naam Rod Jail. Het betreft hier een plate van roestvaststaal en cords verkrijgbaar in 5 kleuren te weten geel, rood, zwart, groen en blauw. Bijzonder bij deze versie is dat je ze kan kopen met een bijpassende V-vormige butt rest (V-rest). Deze combinatie zorgt ervoor dat je je hengel zonder weerstand van de steunen kan pakken wanneer je Rod Jail open is. De prijs voor een Rod Jail zonder V-rest start op 11,95 euro. 

De Rod Jail met V-rest van Markerworld

CarpfishingOnline.net Rod Blocks

De Rod Blocks van het Italiaanse CarpfishingOnline.net zijn te koop in diverse kleursamenstellingen. Zo kan er gekozen worden voor een plate van glimmend roestvaststaal of een zwart versie en is er keuze uit diverse kleuren cords waaronder blauw, zwart, rood, oranje en wit. De prijs voor een Rod Block bedraagt 8,50 euro de stuk. 

De Rod Blocks van het Italiaanse CarpfishingOnline.net

RS Tackle Rod Fuse en 3 positionen

Het Duitse RS Tackle is maker van een heleboel oogstrelende rodsupport producten en ook qua butt bungees hebben zij een drietal hele aardige varianten in het assortiment. De basisversie is de Rod Fuse. Een minimalistische plate welke verkrijgbaar is in diverse uitvoeringen. Denk aan een glimmende (gepolijste) of matte (gestraalde) versie van roestvaststaal, een zwarte gepoedercoate variant, carbon en heb zelfs al plates voorbij zien komen in fluoro poedercoating. Qua cords is er ook zat te kiezen. Zo zijn er 9 kleuren te koop waaronder enkele fluoro kleuren. Naast de originele Rod Fuse plate hebben ze ook een afwijkende plate in de verkoop genaamd de Rod Fuse 3 Positionen. Hierbij is de plate niet voorzien van een centraal gat om hem op je bankstick te schroeven maar voorzien van 3 boven elkaar liggende gaten zodat je bungee verstelbaar is.

De Rod Fuse van RS Tackle in meerdere kleuren cords.

De 3 Positionen versie van de Rod Fuse

RS Tackle Rod Fuse Skull Edition

Naast de Rod Fuse verkoopt RS Tackle nog een vrij ludieke variant die luistert naar de naar Rod Fuse v. SKULL. De plate van deze bungee is zo ontworpen dat deze lijkt op een doodshoofd. Ook deze plate is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en uit te rusten met velen kleuren cords. Door alle opties die RS Tackle momenteel biedt, zijn zij van de merken in dit rijtje het meest veelzijdig te noemen. De prijzen per Rod Fuse bedraagt, ongeacht de versie, 14,95 euro. 

De Rod Fuse v. SKULL plate

Teflon Scheiben Markt Bungee Buttgripps

De laatste Bungee die ik wil behandelen is van het Duitse bedrijf Teflon Scheiben Markt. Zoals de naam al zegt een aanbieder van teflon slipplaten maar die daarnaast ook hele aardige rodsupport producten aanbiedt waaronder hun Bungee Buttgripps. De plate is verkrijgbaar in twee varianten waaronder een 3mm gepolijste versie van roestvaststaal als een 4mm zwart geanodiseerde variant. De cords zijn verkrijgbaar in 7 kleuren. Beide versies zijn gemaakt in Duitsland en kosten circa 8,00 euro de stuk. 

De versie van het Duitse Teflon Scheiben Markt.

Kortom,

Het zal je niet ontgaan zijn, sinds de komst van de originele Butt Bungee is de keuze reuze geworden. Meerdere bedrijven hebben hun draai gegeven aan dit handige en veelzijdige product. Met een Butt Bungee zet je je hengel in een handomdraai vast ongeacht de keuze van je achtersteuntje. Let wel op dat ondanks het gebruik van dit soort producten het geen vrijbrief is om bij je hengels weg te gaan wanneer je op de obstakels vist!

De Eco versie van de Original Butt Bungee van T.P.E. Tackle

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.