Domain de Karperhoeve

Op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Utrecht is in het Belgische Oosterlo het mooie “Domain de Karperhoeve” gelegen. Via The Carpspecialist visten wij twee nachten op Timmy’s lake; een authentieke karperput van 6,5 hectare met een rijke historie en een goed karper bestand. In de winter van 2013 is het water compleet afgenet en werd de witvis zoveel mogelijk overgeplaatst naar de feeder vijver om de kans op ongewenste bijvangsten voor de karperliefhebber te minimaliseren. Het bestand bevat meer dan 5 spiegel- en schubkarpers boven de 20 kilogram en meer dan 30 vissen boven de 15 kilogram. Een mooie kans op grote karpers!
 


De verschillende meren van Domain de Karperhoeve zijn in totaal 13 hectare groot en bestaan uit wel zes verschillende vijvers. Gio’s lake is uniek in België en een echt meervalwater. Tine’s lake is echt een actiewater, hetgeen direct al duidelijk werd toen we aankwamen. Op de stek achter ons ving het koppel Shana en Kevin binnen enkele uren al een mooie karper en een sterke steur. Geweldig om het enthousiasme van de hengelsport van beiden zo dichtbij mee te maken. Kevin had hiermee direct zijn PB al verbroken!
 


Prachtige aangelegde stekken


De eigenaar van het water is zuinig op zijn vis. Een weeg driepoot, onthaakmat en schepnet worden bij aankomst uitgereikt. Dus geen stinkende netten meer mee naar huis. Bovendien staat een vuilnisemmer standaard op de stek; opgeruimd staat netjes. Goed geregeld dus! De stekken zijn keurig aangelegd en bieden meer dan voldoende ruimte voor één of twee vissers. Op elke stek zijn er verschillende hotspots te zien bestaande uit struiken, overhangende takken boven water of te vinden in de vorm van plateaus, kuilen en geultjes onder water. Het is een water dat de karpervisser uitdaagt om creatief te denken en te werken voor de vis.
 


Fantastische hotspots, ziet u ze ook liggen?


Het is van belang om de stek goed in beeld te krijgen. De bodem bestaat uit een laagje slib aangezien Timmy’s lake een historie als moeras heeft. 

Het gebruik van licht lood, lange soepele onderlijnen, sit-up-and-beg, whitypool-, zig- en chodrigs zijn goede keuzes wat ons betreft. Erg leuk om op die manier actief bezig te zijn met variëren in rigs. Actief vissen is het advies.
 


Two Tone fluro pop-ups stonden garant voor onze vangsten


Vanwege het feit dat het water best helder is en de vis in dit historische water het klappen van de zweep kent is camouflage van de rig en hoofdlijn belangrijk. Deze karpers laten zich namelijk niet zomaar vangen!  Voor ons bleef het de eerste nacht op een paar piepjes na angstvallig stil. Op de rest van het meer werd door de koppels eveneens niets gevangen. Het weer was de dag ervoor plots omgeschakeld naar een hoge luchtdruk en warmte. Onze ervaring is dat de karper hier altijd een beetje aan moet wennen. We genoten desondanks van de prachtige show die de karpers elke avond van hun zwemmerskunsten geven. Alleen dat uitzicht is een bezoek aan Domain de Karperhoeve al meer dan waard.
 


Een mooie spiegelkarper gevangen met de Two Tone pineapple-tutti frutti


De volgende dag haalde Lizette met een spectaculaire dril de eerste spiegelkarper binnen van 14 kilo schoon aan de haak. Deze vis zette enorme kracht op de lijn en spurtte als een bezetene weg. We waren even in de veronderstelling een meerval te hebben gehaakt. 

Ze sleurde meters van de spoel van links naar rechts over het water en probeerde onder de eigen kant nog even slim onder een struik te schieten. Gelukkig kan ons materiaal wel tegen een stootje dus het drillen met hengel en molen onder water ging prima. Een schitterend gezicht trouwens, waar ik snel een filmpje van heb gemaakt. Met dank aan de hulp van Kelly en Priscilla op stek 8, die ook al tussendoor een pracht van een 17 kilo wegende spiegel op de mat hadden.
 


Mooie uitzichten bij Domain de Karperhoeve


Na wat gespeur op de bodem vonden we de volgende dag op onze stek nog meer hotspots in de vorm van kuilen, richels en geulen. Het zoekwerk bleek succesvol want dezelfde avond kregen we een mooie run van een puntgave schub om onze oren. Deze vis was ook sterk want ik moest er goed mijn best voor doen om ‘m het net in te sturen. Geweldig zo’n kracht als de vissen op dit water hebben. Erg opvallend. Het geeft het drillen van de vis gave actie. Met 11 kilo aan de weger was ik erg blij met deze vangst.
 


Puntgave schub gevangen met de two tone pineapple-plum


Domain de Karperhoeve is een geweldig complex in opbouw dat een unieke combinatie van uitdaging, plezier en sport geeft aan iedere visser. Voor elk wat wils; forelvissen, feedervissen, witvissen, vissen op steur, meerval, grote en kleine karper; het is allemaal mogelijk. Het vissen op Timmy’s lake is een uitdaging; uitermate geschikt voor vissers die na willen denken over hun aanpak en het leuk vinden om hier creatief mee bezig te zijn. De bodem is zacht, het water is vrij helder, het meer is ondiep en de (grotere) karpers azen voorzichtig en honkvast. Op het meer zwemt een prachtige goudkarper die nog nooit gevangen is en het water behuisd schilderachtige plaatjes van vissen. Kortom; weer een mooi water dichtbij huis om te ontdekken. Ga ervoor. Wij wensen jullie veel visplezier!
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.