Drank maakt meer kapot dan je lief is!

Wie is er nou niet op zoek naar die ene aassoort dat net dat verschil maakt tussen vangen en blanken? Ik probeer steeds weer nieuwe of andere aassoorten om toch zo maar weer beet te krijgen. Soms denk ik wel eens dat op heel veel wateren de boilie op zijn retour is, en bij sommige wateren is dat al het geval. Als je ziet wat er op het karpermenu staat dan kunnen we nog wel even.
De laatste paar jaar ben ik weer overgestapt naar kleiner aas. Velen zeggen; klein aas, kleine karper, groot aas, grote karper. Niets is minder waar. Alles heeft natuurlijk met de bezetting van het water te maken maar dat begrijpt iedereen wel neem ik aan.


Mijn eerste spiegel van 2011, gevangen met gewelde rozijnen in
februari bij een watertemperatuur van 3-4 graden


Als de watertemperaturen goed zijn gedurende zomermaanden en het najaar kunnen de meesten van ons makkelijker een visje pakken dan in de winterperiode. De winter is toch steeds veel uren maken voor weinig vissen. Ik hou geen rekening met warmwaterlozingen, maar groot openbaar water, rivieren en kanalen. Om dan koning karper te verleiden moeten we alle zeilen bijzetten en zorgen dat wanneer er aasperioden zijn in de koudere maanden de karpers ook snel ons aas kunnen waarnemen.


We gaan eerst naar de supermarkt voor de ingredienten. We kopen zakjes
gedroogde rozijnen, wit en bruin en een fles Amaretto


Ik gebruik doorgaans meer flavour in de winter, op basis van alcohol dat vervluchtigt snel in het water en kan zo eerder worden waargenomen door de karper. De afgelopen winterperiode ben ik een nacht wezen vissen met de Italiaan Renzo uit Den Helder en hij liet me zien op welke wijze hij zijn karpers ving in de winter. Gewoon rozijnen laten wellen in de Amaretto (di saronno originale) deze op de hair rijgen, ingooien en enkele met Amaretto gevulde rozijnen erom heen strooien en vangen maar.


Vervolgens weken we deze rozijnen enkele dagen in de Amaretto.
De overgebleven Amaretto drinken we zelf op, lekkerrrrr


Ik vis in de winterperiode af en toe ook met maden en maak dan gebruik van de TNT Maggotclip, waar ik de maden aanrijg om zo een trosje maden te kunnen aanbieden. Nadat ik Renzo met die rozijnen bezig had gezien dacht ik na waarom eigenlijk niet die rozijnen op een TNT Maggotclip rijgen. Zo gezegd zo gedaan en ik kan jullie zeggen uit betrouwbare bron; het werkt! Probeer het maar eens en ik ben ervan overtuigd dat je gaat vangen.


In het koude water wordt door de alcohol de Amaretto flavour goed verspreidt

Denk sowieso maar eens na over het gebruik van dit soort alcoholische dranken als toevoeging in je aas. Nou hoop ik niet dat iedereen zich nu als een drankverslaafde volvreet met in Amaretto gewelde rozijnen onder het motto van; ik drink toch niet?

Nou proost mannen (ik bedoel karpers) en vang ze

Erwin Vos

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.