Echte koffie

Ik ben een liefhebber, sterker nog, ik hou van haar en zij van mij. Het eerste waar ik 's morgens aan denk zodra ik de stukjes appel kruimeltaart uit mijn ooghoeken wrijf. Het zwarte goud, waardoor ik mij weer helemaal mens voel.Ik heb het natuurlijk over een overheerlijk bakje 'echte koffie'. Niet een laf bakje, geur, kleur en smaakstoffen geperst door twee stukjes wc papier, wat schuil gaat onder de naam Senseo. Nee, echte koffie. Ook tijdens het vissen, gaat er niets boven een goed 'bakkie' en ga dus niet weg zonder mijn pruttel potje.


En je koffie stroomt het fluitketeltje in


Sinds een aantal jaar zet ik mijn koffie aan de waterkant altijd met een espresso potje. Deze briljante Italiaanse uitvinding is lekker compact en zet je koffie zoals het moet. Dit roestvrij stalen potje bestaat uit drie delen, namelijk een water reservoir, een filter en het fluitketeltje.

Je kunt niets fout doen. Vul het reservoir met water, leg het filter erin en schep deze vol met je favoriete koffie. Schroef nou het fluitketeltje erop en zet hem op het vuur. Zodra het water gaat koken wordt de stoom door het filter geperst en neemt de koffie mee in het fluitketeltje.


Dus hou jij van koffie? Dan is dit een echte topper. Echte koffie in enkele minuten. Hij is al voor 15 euro te koop bij de Hema en de betere koffie zaken.

Erwin van Hensbergen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.