Een culinair hoofdgerecht aan de waterkant

Zo…alles ligt in het water. Het is al wat later en voldaan plof ik en mijn stoeltje om even op adem te komen. Eens even kijken wat voor een overheerlijk maaltje ik klaar ga maken zodat ik met een volle maag de nacht in kan gaan. Het eten smaakt toch nergens zo lekker als in de natuur! Het buitenleven maakt de meest simpele maaltijd nog een culinair hoogstandje.Om lekker te kunnen koken aan de waterkant heb je om te beginnen een goeie koeltas nodig. Dit houd je eten langer goed zodat je ook met langere sessies relatief vers eten bij je hebt. Met een goeie koeltas en een paar koelelementen kun je het eten een aantal dagen koel houden. Zet je tas alleen niet in de zon anders heeft het niet zo veel zin. Een gas of benzine brander, pannetje, spatel en boter is alles wat je nodig hebt om een heerlijk avondmaal te bereiden. Ik maak zelf altijd gebruik van een windscherm. Deze zijn bij de meeste camping winkels wel te koop. Wanneer je een windscherm gebruikt, bespaar je enorm heel veel brandstof. Je eten is sneller klaar omdat je een rechte vlam hebt.


Je wilt natuurlijk lekker eten tijdens een sessie. Ook wil je dat het niet te veel ruimte in beslag neemt, want je sjouwt immers al meer dan genoeg mee naar de waterkant. We zijn dus op zoek naar maaltijden die lekker zijn, klaar in een handomdraai en goed vullen. Hier een paar tips:


Kant en klare Babi panghang / Fou yong hai

Gemakkelijk, snel en erg lekker. Vooral wanneer je dit oosterse goedje opwarmt in een pannetje. Bijna alle supermarkten verkopen dit voorverpakte goedje wel. Deze "ping maaltijd" is in het pannetje veel lekkerder dan in de magnetron. Genieten dus!
Verwarm je pannetje en blus dit af met een klein beetje vloeibare boter. Open de verpakking in gooi zowel de babi als de panghang in het pannetje. Je zult merken dat dit nog een beetje stug is, maar zodra het warm wordt is het heel gemakkelijk te roeren. Verwarm het ongeveer 10 minuten en serveer het met een koud biertje, net als bij de Chinees.


• Pan/spatel
• Boter
• Kant en klaar bakje babi panghang /  Fou yong hai


Roerbak maaltijden

Dit wordt verkocht in de meest uiteenlopende soorten en smaken. Het wordt vaak verkocht in zakken van een kilo wat ruim voldoende is voor 2 man (of vrouw). Vaak is het een combinatie van stukjes aardappel en verschillende groenten. Hierdoor krijg je al je vitamine en mineralen binnen die je nodig hebt voor een drukke nacht. Gemakkelijk om mee te nemen en nog gemakkelijker om klaar te maken. Belangrijk is het wel om het goed koud te houden. Helemaal wanneer je het langer goed wilt houden.
Verwarm het pannetje en doe er een beetje boter in. Open nou de roerbak zak en giet de inhoud langzaam in het pannetje. Zet het vuur wat harder en blijf roeren tot de aardappels goud bruin beginnen te kleuren. Dit zal je ongeveer en 10 tot 15 minuten kosten alvorens je het naar binnen kunt schuiven. Voor de echte liefhebbers / grote eters loont het om dit te serveren met een lekkere schnitzel.  


• Pan/spatel
• Boter
• Zak roerbak maaltijd
• Schnitzel


Pasta

De Italianen zijn zo gek nog niet als we het over eten hebben. Je zit na een goeie pasta helemaal vol en kunt er weer helemaal tegenaan. Kant en klaar te krijgen in verschillende kleuren en smaken en het voelt even of je in het buitenland zit!
Verwarm je pannetje en gebruik een heel klein beetje boter. Giet de inhoud van de verpakking in het pannetje en blijf roeren. Hou dit ongeveer 10 minuten vol, tot de pasta lekker pruttelt en doe het op je bord. Met een goed glas wijn is dit een heerlijke verwennerij.


• Pan/spatel
• Boter
• Kant en klaar bakje pasta


Broodje hamburger

Soms ben je toe aan iets vettigs. Eten waarvan het pet uit al je poriën komt. Op zo'n moment is het heerlijk een paar lekkere broodjes hamburger klaar te maken. Eens stevige burger met wat sla, een plakje Shredder kaas en een plakje bacon. Alles behalve gezond, maar goed, je hebt na het sjouwen van al je spullen heel wat calorieën verbrand en die moeten weer terug.
Verwarm je pannetje en doe voldoende boter in het pannetje. Als de boter goed warm is, verdeel je het aantal hamburgers dat je nodig hebt in het pannetje. Laat deze even in het vet sudderen. Ondertussen snijd je een aantal bolletjes op en leg deze op een bord. Pak vervolgens een beetje sla (voor de vitaminen) en verdeel dit over de bolletjes. Draai je burgers om tot deze goud / bruin zijn. Wanneer één van beide kanten klaar ik kun je er een plakje Shredder kaas opleggen. Vergeet vooral niet de plastic verpakking van de kaas af te halen. Doe ondertussen een aantal plakjes bacon of katenspek in de pan tot deze lekker knapperig worden. Leg nou de hamburgers op de bolletjes gevolgd door een stukje spek. Maak het geheel op smaak met een beetje mayonaise en/of curry.


• Pan/spatel
• Boter
• Hamburgers
• Shredder kaas
• Bacon
• Sla
• Mayonaise en/of curry

 

Aardappeltjes, vlees en groenten

Natuurlijk hoeft het allemaal niet alleen maar kant en klaar te zijn wat de pot schaft. Je kunt, net als thuis ook gewoon een heerlijk stukje vlees, wat aardappeltjes en groente klaarmaken. Lekker vertrouwd en je houd je stoelgang zoals deze was. Wel loont het om een kooktoestel te gebruiken met meerdere pitjes, wanneer je het allemaal tegelijk wilt serveren.
Kijk thuis goed hoe moeder de vrouw dit doet om de vertrouwde smaak te houden.


• Vlees
• Aardappeltjes (krietjes, blokjes, schijfjes, enz.)
• Groenten
• Jus

Zoals jullie al zien, zijn de mogelijkheden oneindig. Kijk eens lekker rond in je locale supermarkt en verwen jezelf met een overheerlijk culinair hoogstandje!

Erwin van Hensbergen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.