Een goede zonnebril

We weten allemaal dat een goede zonnebril een waardevol hulpmiddel is voor het lokaliseren van vissen. Met polariserende glazen haal je namelijk de reflectie en schittering van het wateroppervlakte n kunt kijken. Dit is essentieel bij het spotten van karpers en eventueel ook de bijzonderheden op de bodem.

Wanneer je in de hengelsportzaak loopt vind je vaak een rek met zonnebrillen bij de kassa. Veel van deze brillen zijn van hengelsportmerken en daarmee heb je al snel een aantal goede brillen gevonden. Dat wil echter niet zeggen dat dit ook direct de beste brillen zijn voor je visserij en zeker niet de goedkoopste. Deze brillen hebben vaak een kunststof afwerking die snel beschadigt. Het is bij mij al vaker voorgekomen dat de pootjes van de bril lam raakten en afbraken. Ondanks eventuele garantie is dit toch een euvel dat je niet wilt hebben bij een bril van ongeveer 30/40 euro. Ondanks het feit dat ik tevreden ben met mijn huidige bril is het geen garantie dat ook een volgende bril van een hengelsportmerk afkomstig is. Het is namelijk vaak veel goedkoper om je bril elders aan te schaffen. 

Links zonder, rechts met polaroid

Voor veel minder geld koop je dan een bril van minstens gelijke kwaliteit. Voor ongeveer dertig euro vind je een heel scala aan goede zonnebrillen. Ben je brildragend dan is het ook mogelijk om bij de opticien polariserende glazen op sterkte te kopen. Deze zijn wel iets prijziger. Wanneer je op zoek gaat naar een goede bril raad ik je aan om sowieso eerst eens langs een opticien te gaan. Deze hebben gewone zonnebrillen (niet op sterkte) en zijn vaak interessant geprijsd. Polariserende zonnebrillen zijn verkrijgbaar met verschillende kleuren glazen. Het overgrote deel is voorzien van grijze glazen, maar er zijn bijvoorbeeld ook geel/bruine glazen. Deze laatste zijn wat lichter waardoor ze ook in de (vroege) avond goed bruikbaar zijn. Zelf heb ik een bril met gele glazen en ik merk weinig verschil tussen de dag- en avonduren. Je wereld wordt wel een stuk gezelliger met een lichte bril omdat alle bomen plots ook groener lijken.


Uiteraard zijn er nog zat karpervissers die geen polariserende bril gebruiken bij hun visserij. Aan hen wil ik het advies geven om er in ieder geval eens serieus naar te kijken. Er gaat een wereld voor je open en het is een prachtig gezicht om ongestoord de karpers te kunnen volgen zonder reflectie van het zonlicht op het water.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.