Een rondje om de wereld (deel 2)

Na ‘een rondje om de wereld deel 1.’ Nu deel 2 waarin ik weer tien relatief onbekende karpermerken belicht uit de wereld. Deze keer zoeken we het iets dichter bij huis waar zoals blijkt ook nog genoeg valt te ontdekken. Veel leesplezier bij deze nieuw productoverview!


Bivylight (Duitsland)

We beginnen deze ronde bij onze oosterburen waar we het innovatieve Bivylight tegenkomen. Dit Duitse merk is gespecialiseerd in bivvy- en oriëntatieverlichting met een speciaal concept. Kleine handzame kastjes met daarin led verlichting gebouwd die je op verschillende manieren kan gebruiken. zo zijn er speciale kastjes waarop je kleine ledjes op kabel kan pluggen. Aan deze led knopjes zitten zogenaamde ‘krokodillenbekjes’ om ze in je tent te bevestigen aan het tentzeil. Zo kun je in je bivvy licht creëren op plaatsen waar je dat nodig hebt zoals boven je rigbox. Andere varianten zijn de speciale rodpodlighs die je middens een klem kan monteren op je rodpod. Zo heb je altijd licht schijnen op je wakers en molens en kun je makkelijk in het donker je setup afstellen. Ook zijn er speciale kastjes voor als je veel ’s nachts vaart. Deze oriëntatielichten kun je schroeven op een bankstick en daarmee zo je bivvykamp markeren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Neem eens een kijkje op hun site voor deze innovatieve productrange! Verder zijn ze verdeler van onder andere Petzl, Silva en Led lenser voor de mensen die opzoek zijn naar kwalitatieve hoofdlampen.


Bivylight, een innovatief concept

Voor meer informatie:www.bivylight.com


Army Andy (Engeland)

Vanuit Duitsland vliegen we naar het bakermaat van de karpervisserij, Engeland. In Engeland komen we het merk Army Andy tegen. een kleinschalig bedrijfje van ex militair Andy die ziin ervaring in het leger waarbij hij rugtassen,tenten etc. repareerde en zijn passie voor vissen combineerde in een exclusief merk. Army Andy is namelijk het merk als je persoonlijk ontwikkelde tassen, bivvy aanpassingen en andere textielaanverwanten wilt laten ontwikkelen aan je persoonlijke eisen. Daarnaast heeft Army Andy een kleine reeks aan kwalitatieve producten in het gamma als onthaakmatten, tassen, speciale tassen voor voerboten, een warmwaterkruik en rodstraps. Unieke en kwalitatieve producten voor de visser die houdt van optimale kwaliteit!

Een onthaakmat van Army Andy

Voor meer informatie:www.armyandybivvyrepairs.co.uk


Fladen of Sweden (Zweden)

Vanuit Engeland vertrekken we naar Zweden waar we het merk Fladen of Sweden tegenkomen. Fladen is een merk wat we gestaag zien verschijnen op de Nederlandse markt. Doch zullen veel vissers er nog nooit van hebben gehoord. Fladen is een allround merk wat spullen ontwikkeld voor diverse visdisciplines waaronder een range aan karperproducten. In deze range kun je onder andere hengels, molens , rodpods, end tackle, camou zwemvesten, camou kleding, tassen en bivvy’s vinden en dat ook nog eens naar de verhalen voor een leuk bedrag en een goede kwaliteit. een interessante vervanger van de de al bekende merken!

Zwemvesten van Fladen of Sweden

Voor meer informatie: www.fladenfishing.se


Meccanica Vadese (Italie)

Vanuit Zweden vertrekken we naar het zuiden waar we in Italie Meccanica Vadese tegenkomen. Dit Italiaanse bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van hoogwaardige rodpods. Wie de Globetrotter DVD ‘Carp & Catfish Adventures’ van Tony Davies Patrick heeft gezien, zal deze rodpod wel herkennen daar Tony’s Italiaanse vismaat vist met een Nick ‘95 rodpod van dit merk. De Nick ’95 rodpod is het product van Meccanica Vadese en wordt geleverd in drie uitvoeringen te weten, de Nick ’95, de Tech-Nick ’95 en de Nick ’95 Evolution. Het verschil in rodpods zit hem in de grote. Zo is de gewone Nick ’95 geschikt voor het vissen op kleiner water en is de Evolution versie voor het vissen op rivieren en grootwater. De rodpods zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren van chroom, zwart tot camou. Werkpaarden van Italiaanse degelijkheid met de uitstraling van Amiaud Pêche!

De Nick ’95 van Meccanica Vadese in camou uitvoering

Voor meer informatie:www.meccanicavadese.it/


CarpSounder (Duitsland)

Van Italie reizen we terug naar Duitsland waar we gaan kijken naar het merk CarpSounder. Carpsounder is fabrikant van een aantal zeer exclusieve en hoogwaardige producten als beetverklikkers, rodpods,swingers,  sounderboxen en een eigen kledinglijn. De beetverklikkers van CarpSounder zijn one of a kind en worden met de hand vervaardigd. Ze zijn 100% waterdicht en zijn zeer robuust te noemen. Ook in ijzige winterse omstandigheden blijven ze functioneren. De rodpods van CarpSounder zijn ook state of the art te noemen. Degelijke en robuuste rodpods als de Mustang of de MP360 zullen voor veel vissers even wennen zijn door hun design. Doch zijn het pods met oog voor detail en een ongekende kwaliteit. weer eens wat anders dan de bekende podjes! CarpSounder is steeds beter verkrijgbaar op de Nederlandse markt en wordt verdeelt door BLM Fishing.

De CarpSounder XRS

Voor meer informatie:www.carp-sounder.de


Bag ‘em (Engeland)

Vanuit Duitsland keren we terug naar Engeland waar we Bag ‘em tegenkomen. Deze aasfabrikant heeft aas ontwikkeld speciaal voor de wedstrijdvisserij. Zo is er aas voor elke vis discipline waaronder karper. De producten van Bag ‘em hebben 1 doel, het zo snel en zo veel mogelijk vangen van vis. De producten zijn dan ook niet geschikt voor de lange termijn maar attractief genoeg om instant succes te behalen. Het gamma bestaat onder andere uit grondvoeren, partikels, pellets, mini boilies, flavours en pastes en zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en grotes. Wellicht interessant voor de wedstrijdvisser die graag eens wilt winnen!

Mini boilies van Bag ‘em

Voor meer informatie: www.bagem.co.uk


Grauvell (Spanje)

En vanuit Engeland vertrekken we weer naar het zuiden om te stoppen in Spanje waar we Grauvell vinden. Het in Barcelona gevestigde Grauvell werd in 1966 opgericht. Dit familiebedrijf begon onder de naam Marxuach maar werd later Grauvell. Grauvell is een totaalaanbieder van hengelsport materiaal voor diverse hengelsport disciplines. Een daarvan is de Vorteks karperrange met producten als hengels, laarzen, stretchers, onthaakmatten en een heuse endtackle lijn. De producten van Grauvell zijn niet duur te noemen terwijl de kwaliteit niet slecht is. Een interessante aanbieder van hengelsportmateriaal voor de beginnende visser of de visser met een kleine beurs!

Karperhengels van Grauvell

Voor meer informatie:www.grauvell.eu


Defiant MPS (Engeland)

Vanuit Spanje vertrekken we nog 1. maal naar Engeland voor het exclusieve Defiant MPS. Defiant MPS is opgezet door Solar whizzkid Keith Fielding, de bedenker van het fameuse Solar Quiverloc systeem. Keith vond de producten op de markt ontoereikend voor zijn visserij en besloot om zelf materiaal te gaan ontwikkelen. Zijn resultaat was overdonderend en een range aan kwalitatieve hoogstaande producten werd gecreëerd. Binnen het assortiment van Defiant MPS zijn onder andere rodpods, banksticks, swingers en hangers, snag ears , tassen en toebehoren te vinden. Vooral de Trident rodpods, de snag ears en de hangers/swingers zijn zeer de moeite waard! Een leuk detail is dat dit ontwerp snag ears ook momenteel door de Belgische Frank Lust worden vervaardigd waardoor wij vastelanders ook makkelijk aan dit product kunnen komen. Een ander leuk detail van Defiant MPS is dat je door Keith zelf een persoonlijke rodpod kan vervaardigen naar jouw wensen! Een laatste nieuwtje dan nog uit de stal van dit merk, alle carbonnen pods en banksticks zullen binnenkort verdwijnen uit het assortiment! Hiervoor in de plaats komt een nieuwe titanium range aan producten! Neem eens een kijkje op de site voor deze nieuwe range!

De HG Hawk hanger van Defiant MPS

Voor meer informatie
: www.defiantmps.com


Quantum (Duitsland)

Vanuit Engeland reizen weer terug naar Duitsland voor het merk Quantum. Quantum is wederom een totaalaanbieder van hengelsportmateriaal van diverse disciplines. Ook een karperrange onder de naam Radical is hierbij toegevoegd. Binnen deze range zijn enorm veel interessante artikelen te vinden. Van hengels, rodpods, aas, tot kleding, endtackle, bivvy’s en stretchers. Quantum wordt verdeeld door Zebco. Een van de grootste verdelers van Duitsland. Buiten Quantum staan ook merken als Fin-Nor, Browning en VanStaal op hun lijstje. Een leuk product zijn de  tassen van Quantum in een speciale Skyline camouflage! Voor meer informatie:
www.quantumfishing.com


RRT (Nederland)

En dan last but not least, een klein Nederlands bedrijfje met mooie producten! RRT staat voor Ray’s Rods and Tackle. De producten van RRT bestaan uit hengelbouw, rodpods, een bescheiden kledinglijn en aas. RRT staat voor de wens van de klant. Zo zijn alle producten uit de range persoonlijk samen te stellen. Van de mixen van je boilies, tot aanpassingen aan de zogenaamde Raypod tot het laten vervaardigen van je eigen persoonlijke hengel naar jouw voorkeur. Zo kun je dus zelf je aas samenstellen, je eigen hengel ontwerpen en een rodpod laten creëren naar jouw wensen en eisen. RRT heeft momenteel 6 verkooppunten zodat je niet zolang hoeft te reizen om ook in deze producten te worden voorzien!
Voor meer informatie:www.rrt-baits.nl

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.