Een spannend vis avontuur

Het is ergens januari als ik met trage passen vis probeer te observeren. Subtiel probeer ik mijn ogen te laten wennen aan het felle licht om straks een glimp op te vangen van enkele geschubde. Opeens zie ik in mijn ooghoeken 4 vissen rustig bij elkaar liggen in een klein hoekje. De adrenaline stroomt door mijn bloed en met rustige passen loop ik naar achter. Voordat ik de bewuste plek achter mij laat baken ik hem nog even af. Het werd tijd om een hengel op te gaan halen.


Voordat ik wegloop baken ik de bewuste stek af

Na mijn hengel te hebben gehaald begeef ik mij weer subtiel naar de bewuste stek. De 4 vissen liggen nog altijd lekker loom te genieten van het felle licht. Ik overweeg om eerst een klein beetje in de buurt van de vissen te voeren om de koppen naar beneden te krijgen. Al snel besluit ik dit niet te doen. Een gele eend kijkt mij hongerig aan. Een duikende eend opzoek naar lekkere hapjes kon weleens funest zijn voor de vangsten!

De bewuste stek.. alleen die enkele eend kon voor problemen zorgen!

In alle rust maak ik mijn hengel klaar. Als wapentuig kies ik voor een volledig 50 tons geperste carbon zweepstok van merk X met daaronder een supermolen van het bekende merk Y2. Als aas kies ik voor een felrode knikker met magnetische werking van merk XXX baits. Een zeer attractief en erotisch balletje kan ik je vertellen! Bewapent met hengel begeef ik mij subtiel naar de stek. Dichterbij de stek aangekomen staat er tot mijn grote verbazing al een zeer comfortabele porseleinen visstoel. Ik bedenk mij geen moment en neem plaats op deze  vistroon. Ik laat rustig mijn aasje zakken tussen de nog steeds van het felle licht genietende vissen. Het spel kan beginnen!

Het spel kan beginnen...

Mijn aasje ligt subtiel tussen de nog steeds badende vissen. De bewuste gele eend met die hongerige blik kijkt mee. Opeens zie ik een van de vissen in beweging komen. Het is de grootste van de 4 en ik schat hem zeker op een 35 kilo. De adrenaline giert weer door mijn lichaam. De felgekleurde rood/witte metaalbek karper komt steeds dichterbij mijn zeer attractieve en erotische aasje. Opeens een felle ruk. Het carbon buigt diep door en de slip begint te zingen. Het carbon kraakt. De vis blijft maar rondjes zwemmen met een flinke tegendruk.

Het carbon kraakt..

Na een dril van dik een uur komt de vis eindelijk boven en kan ik mijn met diamanten ingelegde schepnet van merk Opschepnetto  onder het felle lichaam van mijn opponent steken. Ik bekijk de vis aandachtig en verwijder daarna het attractieve en erotische aasje uit de bek van de vis. Snel bel ik mijn vriendin voor wat puike plaatjes. Niet lang daarna is ze gearriveerd en flits de camera meerdere malen. “Man man wat een vangst is dit zeg” zegt mijn vriendin. Ik knik braaf ja en zo trots als een pauw zet ik de bijzondere vangst terug. De eerste van 2012 is binnen en wat voor een!

Als een trotse pauw poseer ik met mijn super vangst...

Na het opruimen van mijn hengelgerij vertrek ik. Eenmaal de bank weer te hebben gevonden val ik in een diepe maar fijne slaap. Wat een gevecht was dat geweest zeg. Eentje uit het boekje. Wat was het weer een spannende visdag geweest!


Tim van Zanten,

Ps. Wil jij ook zo’n spannend visavontuur beleven? Probeer ook zo’n beleving te pakken te krijgen: www.megagadgets.nl

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.