Een tasje voor een tasje

Er zijn maar weinig mensen die hun hobby zo op orde hebben als de karpervisser. Je houdt van overzicht en alles zit gelabeld in haar eigen tasje dat vervolgens in een ander tasje wordt gestoken. Deze tas verdwijnt dan in je grote weekend bag. Bij mij neigt het soms tegen het autistische aan. Elke keer als ik met een nieuw tasje thuis kom hoor ik mijn vriendin weer zeggen, 'zo…. heb je weer een nieuw tasje voor in je tasje?'


Vroeger, heel vroeger had ik slechts één grote 100 liter tas. 'Wat!?! Slechts één tas!?!' Ja, slechts één tas met alleen een hoofdvak, een stevige band en verder had het weinig om handen. Alles, maar dan ook alles werd in deze ene tas geflikkerd. Mijn steunen, tacklebox, losse loodjes, bewaarzakken, mijn Aldi slaapzak, gasstelletje, extra kleding en zo kan ik nog wel even door gaan. Het paste allemaal prima, maar in de nachtelijke uren was het soms flink graven voor ik had gevonden wat ik precies zocht… Totaal geen overzicht!


Soms, heel soms, wordt er een beetje overdreven ...

Er wordt door veel mensen lacherig over gedaan, maar vergeet niet dat je als karpervisser veel geld uitgeeft aan je hobby. Je wilt dan ook dat deze spullen lang goed blijven. Een goed gevoerd tasje helpt je hierbij. Bovendien weet ik nu alles op de tast te vinden. Best wel belangrijk wanneer je 's nachts een mooie vis hebt gevangen en snel moet handelen.

Toch wordt ook hierin vaak een beetje overdreven waardoor je je een breuk sleept. Zo neem je vaak meteen je hele lood voorraad, al je klosjes onderlijn materiaal en je hele arsenaal aan pop-up boilies mee. Dit omdat het toch al in de bijpassende tasjes zit en met in het achterhoofd dat je het heel misschien toch nog nodig zou kunnen hebben...


Alles past erin!

Aangezien ik afgelopen winter weinig tijd en kans heb gehad om te kunnen vissen heb ik besloten eens flink te snijden (figuurlijk...) in mijn uitrusting. Hiermee doel ik natuurlijk op de spullen die ik meesleep naar het water. Na een aantal uur puzzelen kreeg ik het voor elkaar om alles in mijn Nash carryall mini van slechts 45 liter te ordenen. Sterker nog, ik heb zelfs ruimte over!!


Je moet er een stukje voor lopen, maar dan heb je ook wat!

Het goede weer staat weer voor de deur en ik heb er zin in! Of ik nu een stuk met mijn spullen moet slepen of niet. Met zo'n kleine tas is dit een hele verademing.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.