Eindelijk een vergunning: Dag 7

Na een week vissen krijg ik eindelijk te horen dat ik ook op de nachtviszones van de Fransen mag vissen. Een gevalletje discriminatie van de eerste orde. Drie bakken koffie en evenzovele cakejes verder heeft de Guard du Peche me een kaart gegeven dat ik overal mag vissen. Eindelijk helemaal mijn eigen ding doen. Pa blijft heerlijk op ze gemak op zijn oude stek in de arm zitten. In de middag komt me vismaat Guido aan, die me voor een weekje komt vergezellen. Tevens brengt hij wat spulletjes mee die ik toch nodig bleek te hebben. 
 


Na mijn ronde om het meer te hebben gedaan heb ik besloten om op het schiereiland te gaan zitten. Deze plek ligt het verste het meer in en op een plek waar niemand verder kan gooien.

De markerhengel heeft weer overuren gedraait maar heb uiteindelijk drie mooie grindplaatjes op een 130 meter van mijn stek gevonden. Vervolgens de tennis elleboog weer eens geoefend in de vorm van een 3 kg bollen per stek. De 4e hengel zal ingezet worden met stick en groundbait mix van Mainline met een fijn toefje Cell particle syrup.  Met een Dumbell Cell op de haak en een stick zal dit een reizende hengel worden die ik zowel op diep als ondiep water zal presenteren.
 


Nieuwe mogelijkheden


Het is inmiddels ook wat drukker geworden met Franse vissers en regelmatig komt er een langs om te kijken wie er zit. Een praatje en informatie worden al snel uitgewisseld. Ik krijg ook een steeds terugkerend verhaal te horen en dat is dat de vangsten het hele jaar al erg slecht zijn. Ik knik en denk er het mijne van. Ze zijn niet zo blij met de aanwezigheid van ons Nederlanders. En negatieve verhalen kunnen er voor zorgen dat vissers hun biezen pakken. Gelukkig kom ik al een paar dagen langer in la douce France en ken het klappen van de zweep redelijk goed.

Vanmorgen kreeg ik een reactie van Mario Gijbels (die van Dreambaits fame) waarin hij me vroeg of er ook veel groene zweefdeeltjes in het water voorkwamen. Dit omdat hijzelf en kennissen dit ook al een paar keer hadden meegemaakt en hierdoor de vangsten zeer slecht waren. In sommige hoeken ligt wat groene alg aan de oppervlakte maar ik kan nu niets waarnemen in het water van waar ik vis. Mede doordat ik midden op de plas zit op de punt van het schiereiland. Het is leuk om zulke reacties te krijgen. Dan weet je toch dat je blog gelezen wordt. Iets dat door Erwin van CarpFeeling ook bevestigd wordt. Ik ben alleen (nog) geen trending topic op Twitter, maarja wie weet als ik een karper vang dat het wel wereldnieuws is ;-).
 


De wortelstek


Dat was het weer voor vandaag.

Be different.

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.