Fotografietip: Zo veel mogelijk

De tijd van de foto rolletjes ligt ver achter ons. Na het nemen van een foto hoeven we niet meer te draaien en na 24 of 36 opnamen zijn we nog lang niet uitgeschoten. Met de geheugenkaartjes van vandaag de dag kun je er lustig op los schieten zodat je geen moment hoeft te missen. Achteraf kun je de mislukte foto's gemakkelijk verwijderen.

 

 

Deze nieuwe techniek maakt het voor iedereen haalbaar mooie foto's te maken. Je kunt namelijk eindeloos experimenteren in plaats van te wachten op 'dat ene moment'. Schiet liever 10 (desnoods 100) foto's van een bepaalde situatie en bekijk ze achteraf in alle rust. Je kunt nu de beste er uit halen. De kans dat je 'dat ene goede beeld' hebt wordt vele malen groter wanneer je geen genoegen neemt met slechts één foto.

 


Zoek de beste foto's op

 

Het grote nadeel aan het maken van veel foto's is de ruimte die het gaat kosten op je computer. Een beetje foto (met compressie) kost je namelijk al snel zo'n 2 Mb. Je kunt je voorstellen wat dat met je hardeschijfruimte doet wanneer je elke keer 100 foto's op moet slaan. Schoon de boel dus meteen op en bewaar slechts de echte goede foto's. 
 


Dit had je gemist als je niet had doorgeschoten


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.