Fun Fishing Futuristic Bite Indicator (F.B.I)

Al jaren worden we steeds inventiever als het gaat om beetregistratie. Wat ooit begon met zilverfolie is anno 2011 uitgegroeid tot volwaardige en innovatieve beetregistratiesystemen.  Ons forumlid Jowan gaf een tijdje geleden mij deze tip van een zeer innovatieve swinger met enkele voordelen ten aanzien van andere swingers die onder de vlag van het Franse Fun Fishing wordt verkocht. Deze Future Bite Indicators, afgekort F.B.I swingers, hebben enkele voordelen die we in mindere mate tegenkwamen in de hengelsport wereld.


Zoals net al besproken zijn deze swingers vernieuwend te noemen. De FBI swinger beschikt over een magnetisch lijnclip systeem. Dit betekent dat twee magnetische balletjes door de magnetische werking tegen elkaar blijven zitten en zo je lijn vasthouden. Magnetische lijnclips zagen we nog niet veel op de markt. Toch is het niet geheel nieuw aangezien ook Defiant MPS, Targetbaits hangers en de Nash Slix uitgerust zijn met magnetische lijnclips. Daarentegen zijn de FBI swingers, wel een van de eerste swingers uitgerust met dit systeem.

Een andere innovatie is een verwijderbaar gewicht. Zoals we allen de Fox swingers kennen, hebben ze een verschuifbaar gewicht op de arm waarmee je de swinger lichter of zwaarder kan zetten. In sommige gevallen is zelfs alleen de lichtste stand niet genoeg. In dit geval zijn de Fox swingers minder geschikt. De FBI swingers hebben daarentegen een verwijderbaar 55 grams gewichtje. Zo kun je de swinger zelfs gebruiken voor het aller-lichtste werk.


De magnetische lijnclip is handig!

De FBI swingers zijn verder verkrijgbaar met of zonder verlichting. Het werkt op het zelfde systeem als de Fox Illuminated mk2 versies. Door middel van een kabeltje sluit je de swinger aan op je beetverklikker. Er zijn 4 kleuren beschikbaar te weten, groen, rood, blauw en geel in zowel de verlichte als de niet verlichte versie. Het uiterlijk moet je van houden maar ‘Futuristic’ zijn ze zeker.


De hangers zijn zowel los als in een presentatiebox verkrijgbaar

Als laatste beschikken deze swingers over een speciale quickrelease bracklet voor het snel verwijderen van de swingers. Met een simpele draai naar rechts kun je de swinger verwijderen. Kortom, een hoop leuke features die je beetregistratie zeker kunnen bevorderen. Naast deze FBI anders swingers heeft Fun Fishing ook hele nette Captive Backleads in het assortiment die tevens werken op magnetische lijnclips.


De Captive Backleads van Fun Fishing

Fun Fishing zagen we voorheen in een zeer kleine mate in Nederland. Echter stond dit Franse bedrijf ook op de Efftex 2011 waar ze opzoek waren naar een nieuwe Nederlandse verdeler. Of dit gelukt is blijft de vraag.


Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.