Het meetingseizoen

Met de dalende temperaturen en de eerste vorstmeldingen in het vooruitzicht zal het gros van de karpervissers hun visserij staken en de hengels een paar maandjes in de schuur zetten. Voor hen, en uiteraard ook de vissers die nog wel actief blijven, breekt er weer een heel andere periode aan; ‘het meetingseizoen.’

De koude maanden komen eraan ...

In deze koude maanden valt genoeg te doen voor ons karpervissers. Naast de grote landelijke beurzen zijn er namelijk tal van meetings in binnen- en buitenland waar je terecht kunt voor een flinke dosis karperpraat, visserslatijn en een paar lekkere drankjes. Het bezoeken van deze meetings is niet alleen goed voor het onderhouden van je contacten, maar op dergelijke avonden is het vaak mogelijk om veel informatie te verzamelen over specifieke wateren en de visserij. Niet zelden worden plannen voor het komende jaar gesmeed na een goed gesprek met een collega visser.

Tegenwoordig wordt er massaal reclame gemaakt voor deze avonden in de sociale media als Facebook en Twitter. Het is dan ook niet moeilijk om uit te zoeken waar je terecht kunt voor een gezellige avond. Natuurlijk proberen veel verenigingen en regio’s bekende namen uit de scene te strikken voor een presentatie, dit trekt meer mensen naar de meeting en deze vissers hebben vaak meer ervaring in het geven van presentaties. Toch raad ik je aan om de presentaties van de wat  onbekendere vissers niet uit te sluiten. Mijn ervaring is namelijk dat presentaties van die laatste categorie gastsprekers vaak verrassend leuk en informatief kunnen zijn!


Lijkt het je leuk om eens een meeting bij te wonen en de sfeer te proeven? Kijk dan eens op internet wat de meetings in jouw regio zijn. De meetings worden vaak georganiseerd door verenigingen of karpergroepen. Neem als voorbeeld de regiomeetings van de KSN. Deze worden door het hele land georganiseerd en zijn vaak ook toegankelijk voor niet-leden. Een overzicht vind je op de volgende internetpagina: www.karperstudiegroep.nl

Succes met het inplannen van jouw agenda, wellicht tot dan!

Frank Avezaat

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.