Het product van MOEF en Svendsen Sport

Zoals het eigenlijk met alle producten op de markt is, zijn ze ooit door iemand bedacht en ontworpen. Zo is het ook met de Water Wolf HD UW 1.0 onderwatercamera die in 2014 het levenslicht zag. De Water Wolf welke verkocht wordt onder het Savage Gear van Svendsen Sport, won op de Efttex 2014 al drie awards in de klasses innovatie van het jaar, bezoekers keuze en beste nieuwe accessoire. In 2015 won de Water Wolf de befaamde Reddot design award alsmede wederom een Efttex award met de Bottom Fishing Kit welke was gekozen tot beste accessoire van het jaar. Hoe kwam de productie van de Water Wolf nou precies in stand en wie is geestelijk vader? In dit artikel krijg je de antwoorden achter dit succesverhaal!

1

Water Wolf prototypes

Het begin van MOEF

In 2001 zag het Deense ontwerpbureau MOEF het levenslicht. MOEF, wat staat voor Model & Effekt Fabrikken, werd opgericht door Kristoffer Kelstrup Sabroe, Michael Trøst en Andreas Pank. In eerste instantie was MOEF bedoeld voor het maken van special effects en visuals voor de televisiewereld. Toen in 2006 Martin Holmberg bij het bedrijf kwam, werd er ook een ontwerpafdeling geïnitieerd. MOEF bloeide en groeide door de jaren en het portfolio werd steeds dikker. Grote klanten als Carlsberg en Novo Nordisk werden aan het klantenbestand toegevoegd.

2

De 1 aprilgrap van MOEF: Fish Fingers

De geestelijk vader

Het idee voor de Water Wolf HD UW 1.0 kwam uit de gedachte van MOEF’s Michael Trøst. Michael is zelf ook een fanatieke sportvisser en speelde met de gedachte hoe de actie er onderwater uitzag als een roofvis een plug of shad zou pakken. Hij pitchte zijn idee aan directeur Lars Svendsen en kunstaasgoeroe Mads Grossel van Svendsen Sports. Het Deense Svendsen Sports is een van de grootste spelers op de hengelsportmarkt in Europa met merken als Prologic, Savage Gear, Okuma, Ron Thompson en Eiger. Svendsen Sports zag het idee van MOEF helemaal zitten en schudde de hand.

3

Michael Trøst is gesprek met Hendrik Føhns van Harddisken PR D1 magazine over de Water Wolf

De ontwikkeling

De ontwikkeling van de Water Wolf duurde drie jaar waarin verschillende prototypes het licht zagen. Door de velen contacten in de roofvisserij, kon Svendsen Sports veel kennis en ervaring delen met MOEF om te kijken waar een HD action cam voor aan de lijn aan moest voldoen. Een aantal uitgangspunten kwamen tot leven tijdens de ontwikkeling. Het product moest zo eenvoudig in gebruik zijn en een lange levensduur van de accu hebben. Ook was de ontwikkeling van de camera en elektronica zelf een lastige opgave aangezien deze bestand moest zijn tegen de inslagen van het water.  Op het gebied van vormgeving heeft Mads Grossel, deskundige op het gebied van kunstaas, veel input geleverd. 

4

Kunstaasgoeroe Mads Grossel met een aantal Water Wolfs

De versmolten cameralens

Michael Trøst wie ook graag duikt, heeft zich voornamelijk bezig gehouden inbouw van de camera in de behuizing. Deze HD camera is voorzien van een extra omgevingslichtsensor voor nog betere beelden. Verder is de cameralens  versmolten in de behuizing  waardoor hij tot dieptes van meer dan 100 meter gebruikt kan worden en de camera zeer schokbestendig te noemen is. Dit laatste is essentieel omdat de aanval van een roofvis aardig fel kan zijn en de camera tegen een stootje moet kunnen.

5

De Water Wolf met Bottom Fishing Kit

Slimme marketing

De uiteindelijke release van de Water Wolf was een slimme marketing zet. Al maanden voordat de Water Wolf op de markt kwam, werden filmpjes en reviews van testvissers verspreid om de visser lekker te maken. Toen de Water Wolf de eerste dag in de schappen lag, gingen ze als warme broodjes over de toonbank. Een hengelsportzaak in Glasgow verkocht zo al zijn 200 exemplaren op de eerste dag en in de eerste paar maanden werden 25.000 exemplaren verkocht. In de social media heeft de Water Wolf pagina op Facebook meer dan 16.000 vrienden en waren de velen awards de kers op de taart. MOEF en Svendsen Sports hebben een sterk staaltje kunde getoond. 

8

Er werden op de Eftta 2014 en 2015 maar liefs 5 awards in de wacht gesleept

De Bottom Fishing Kit

De Water Wolf werd voor ons karpervissers interessant met de introductie van de Bottom Fishing Kit. Een speciale inline kit waarbij de Water Wolf camera op een verzwaarde 75 grams body mount wordt geplaatst welke qua ontwerp te vergelijken is met een inline loodmontage. Op deze manier is het mogelijk om aanbeten reallife te zien. De camera staat namelijk op de rig gericht. Buiten dat je leer kan trekken uit deze beelden, is het natuurlijk vooral erg spannend om een aanbeet te zien. 

6

De Bottom Fishing Kit

De gedachte van Michael Trøst, de inzet van de MOEF designers en het geloof van Svendsen Sports zorgde voor een prachtproduct waarmee de Water Wolf de eerste HD onderwatercamera werd welke live de aanbeet kon filmen. Het verhaal van MOEF en Svendsen Sport is een van die succesverhalen waardoor een groots product werd geboren.

Go deep, record, discover!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.