Improviseren

Wie doet het nog: improviseren? Of nemen we alles over uit de video’s en artikelen van de grote namen? Vindingrijk zijn is ook een sleutel tot succes en men bepaalt zelf in tot hoever het succes rijkt. In de eerste week van 2018 werd er gelijk gevist zoals altijd. Normaliter zet ik op 1 januari die-hard, en nog stinkend naar kruit, mijn wekker om gelijk te scoren. Helaas ging het dit jaar niet en moesten de eerste visuurtjes even opgeschoven worden. Samen met een maatje kozen we voor een bepaald water in de buurt waar ik in het voorjaar tot najaar weleens rondstruin met de welbekende drijvende hondenbrokken. Ik weet dan ook aardig wat van het bestand omdat ik de vissen vrijwel voor mijn voeten zie happen. Maar hoe ga ik daar nu 's nachts vissen?

Deze spiegel werd de klos en had ik ook al gevangen tijdens het drijvend vissen

Ik weet dat ze dol zijn op hondenbrokken en in het ‘vishok’ zag ik een zak Frolic hondenvoer staan. Een nadeel van Frolic is dat het zacht wordt en dat kan lastig zijn in combinatie met de grote populatie witvis op het water. Daar moest wat op verzonnen worden, maar ook op de aanwezige bagger- en wierbende. Aan de slag en knutselen dus!

Ik bedacht enkele optie's, maar toch sloeg elke keer de twijfel toe. Mijn laatste meter is cruciaal en MOET gewoon kloppen. Totdat ik deze mooie en welbekende "baitprotectors" tegenkwam en dacht “Hey, als ik nu 2 Frolic brokjes strak bij elkaar bindt en niet teveel ruimte geef... blijft er ten allertijde wat voedsel/geur achter in de baitprotector!” Zo kan ik gedurende de nacht optimaal kansen benutten zonder te hoeven twijfelen of de brokken er nog wel aan zouden zitten. Ik koos voor een 24mm baitprotector, zodat er 2 brokjes in konden en het tevens prima voor houvast zorgt doordat mijn boiliestopper achter de baitprotector zit. Er zitten namelijk flinke gaten in die brokken. Het lijkt op de foto een flink aasje, maar het is te vergelijken met een 20mm boilie en valt dus reuze mee.

hondenbrokken in de baitprotectorAls de Frolic wrapt in baitprotector blijft het langer goed.

Het volgende probleem was de bodem. Hoe ga ik daar optimaal mijn aas presenteren? Een helicoptersysteem was een optie, maar daar had ik de spullen niet voor in huis. We konden nu twee dingen doen: naar de viswinkel rijden of zelfs iets in elkaar knutselen. Die keuze was snel gemaakt, improviseren! Er kwam iets in me op dat veel leek op een Naked Chod system. Ik schoof eerst een simpel stoppertje op de lijn, gevolgd door een kraaltje/bead als stopper. Hierna de onderlijn en weer een bead/kraaltje ter bescherming van de knoop. Hierna monteerde ik een wartel (size 8) om ervoor te zorgen dat het lood niet pal naast de bek van de vis zou hangen tijdens het drillen. Als laatste knoopte ik een stuk fluorocarbon van de wartel tot het 50 grams loodje. Nu wist ik het zeker, dit wil ik proberen! Het lood verdwijnt in de bagger- en/of wierbende en mijn montage, die nu witvis- en oplosproof is, ligt er bovenop!

Naked Heli System

De dag dat het moest gebeuren verliep beter dan gedacht. De eerste vis lag binnen het uur al op de mat en de tweede kwam rond 22:00 uur. Jullie begrijpen natuurlijk wel dat ik met een heerlijk gevoel de slaapzak indook! Ik ga dit geimproviseerde systeem op meerdere wateren toepassen. Zou het een eendagsvlieg wezen of een slimme methode? We gaan het zien!

Schub op het naked heli systemHet systeem werkte. 

Tight lines,
Brian Tamerus

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.