Je rodsetup in miniatuur

Velen karpervissers hebben naast het karpervissen een hobby die gerelateerd is aan onze mooie hobby. Zo is de een zeer begaan met het bouwen van hengels of is de ander al zijn vrije tijd kwijt aan het draaien van boilies. Ron van der Ham heeft een andere hobby die zo uniek is dat deze een speciaal artikeltje verdiende hier op CarpFeeling. Ron is namelijk zeer creatief en maakt in miniatuur  hengelsetjes na in uiterste precisie!


Een rodpod vol hengels en voerboot ernaast

Ron maakt deze prachtige miniaturen voornamelijk uit plezier. De waardering die hij krijgt voor zijn werk brengt Ron al een hoop plezier. Zo af en toe verkoopt hij een setje en het geld wat hij opspaart worden geïnvesteerd in een fijne vakantie naar het beloofde land om enkele grote karpers aan de haak te slaan. In principe kan je bij Ron terecht voor het namaken van allerlei hengelmateriaal. Van miniatuur rodpods, voerboten, tenten, roeiboten, mannetjes met vis in de handen, onthaakmatten tot complete hengel setups. Alle onderdelen worden in uiterste precisie nagemaakt in miniatuur. Dat deze hobby een hoop tijd vergt is natuurlijk niet gek. Een hengelsetup met drie hengels kost maar liefs 8 uur werktijd om te maken!

Waanzinnig mooie!

Velen van ons lijkt het wel wat om zijn eigen rodsetup in miniatuur op de kast te hebben staan. Wanneer je bij Ron een goede foto van je rodsetup inlevert dan kan hij een poging wagen om deze na te maken. Dat dit niet altijd mogelijk is, is natuurlijk onvermijdelijk. Hoe complexer de rodsetup is, hoe moeilijker deze na te maken is. Natuurlijk vraag je je nu af wat dit moet gaan kosten. Dit valt in verhouding tot het aantal uur wat benodigd is voor de vervaardiging van een rodsetup reuze mee. De prijzen liggen namelijk tussen de 50 euro en 60 euro voor een rodsetup met drie hengels! Een erg leuk cadeau met de komende feestdagen in het verschiet!

Speciaal vervaardigde loden en boilienaalden uit steen

Naast het maken van Rodsetups maakt Ron ook speciaal gemaakte bokalen voor bijvoorbeeld viswedstrijden. Ron is erg goed met het bewerken van steen waardoor hij unieke beelden kan maken. Ook heeft hij uit steen prachtige loden en boilienaalden gemaakt. Ik vind ze zelfs zo mooi dat ik ze eerder op de schouw boven de openhaard zou neerleggen dan er daadwerkelijk mee zou gaan vissen. Mocht je er wel mee willen vissen dan is dat natuurlijk mogelijk. De stenen zijn namelijk ook nog eens absorberend waardoor ze je flavour opnemen!


Ben je enthousiast geworden van de producten die Ron maakt dan kun je hem onder andere vinden op Marktplaats.nl (Klik hier voor de advertentie) om zijn producten te kopen. Ook kun je in overleg met hem eens kijken of hij jouw persoonlijke rodsetup kan namaken. Niets is in principe te gek en er is enorm veel mogelijk! Ik was in ieder geval diep onder de indruk van de creaties van Ron en geef hem ook niets dan respect.

Tim van Zanten,

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.