Karper Horror

Dit artikel gaat niet over stekkenpezers, een slechte trip of die grote die net werd gemist. Nee, helaas gaat dit over het vermogen van sommige karpervissers om karpers ernstig te verminken. Ondanks de vele artikelen over visveiligheid blijken er nog steeds vissers te zijn die het niet interesseert of die door pure onwetendheid bekken van karpers naar de fillestijnen helpen. En dan is er nog het verschijnsel dat visveilige systemen worden aangepast en zogenaamde "DEATHRIGS" worden. Ook de schitterende onthaakmatjes van 50 x 40 cm zijn volstrekt belachelijk.Walgelijk vis heeft zich losgezwommen van een onderlijn
die verstrikt zat in een obstakel (foto: www.carp.com)


Het is te triest voor woorden dat ik dit zit te typen. Ieder zichzelf respecterende karpervisser moet en kan beter weten. Een 100% visveilig systeem bestaat naar mijn mening niet, of je moet de rubber dopjes van Korda op je punten laten zitten zodat de haak niet prikt. 

Gelukkig zijn er genoeg systemen op de markt die de visveiligheid verhogen, maar als de vissers ze dan verkeerd gebruiken helpt het weinig.
 


leaders en voorslagen kunnen dodelijk zijn (foto: www.carp.com)


Het is zo makkelijk om veilig te vissen, de materialen zijn allemaal te koop en een beetje winkelier zou dit ook uit moeten leggen aan een beginnende karpervisser. Helaas gebeurt dit bijna nergens.

De verenigingen zouden hier ook  best een rol in kunnen spelen. Pas het regelement aan zodat de visveiligheid word verbeterd. Helaas moet dit ook weer gecontroleerd worden waardoor het erg moeilijk wordt. De industrie zou ook een steentje kunnen bijdragen door geen materiaal te leveren die niet toereikend zijn. Ik bedoel hier vooral de matten mee die geen opstaande randen hebben.
 


Een 20 kg vis dood in de zak touwtje niet goed vastgebonden (foto: www.carp.com)


De misstanden die we nu vaak zien worden op een syndicaat of betaalwater vaak wel streng gecontroleerd. De vis is daar belangrijk. Geen vis geen klanten.

De foto's in dit artikel zijn zodat vissers, winkeliers, verenigen en andere kunnen zien wat er kan gebeuren.  Het gebeurd helaas en gelukkig zijn er talloze vissers die wel hun best doen om de karper zo goed mogelijk te beschermen.
 


Een resultaat van een lijnbreuk (foto: www.carp.com)
 

Laten wij als karpervissers, er met elkaar voor zorgen dat dit soort excessen niet meer voorkomen. We mogen elkaar hier altijd op wijzen op een normale manier.

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.